• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα νέα φτερά που παρουσίασε η Aprilia
Στο τεστ του Portimao
Νέα 11/03/2023 - 20:36

Το Σάββατο στο Algarve International Circuit, η Aprilia είχε μια RS-GP με νέα φτερά στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας, καθώς και ένα φτερό στο ψαλίδι και ένα t-wing στο πίσω μέρος της σέλας.

Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς της εταιρείας με έδρα το Noale, ο Marco de Luca, είναι ο πατέρας της ιδέας και αυτός που είναι υπεύθυνος για την προώθηση της.

Ο De Luca διανύει τώρα τον τέταρτο χρόνο του στα MotoGP, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 ως μηχανικός αεροδυναμικής για εταιρείες όπως οι Minardi, Benetton και Ferrari στη Formula 1 και στους αγώνες GT.


"Η αεροδυναμική δουλειά στη μοτοσυκλέτα μας δεν εμπνέεται άμεσα από τα αυτοκίνητα, η αεροδυναμική είναι μια παγκόσμια ιδέα και εργαζόμαστε πάνω σε πρωτότυπες λύσεις για να πετύχουμε αυτό που μας ζητούν οι αναβάτες", εξήγησε ο de Luca. "Είτε είναι καλύτερη ευστάθεια στο φρενάρισμα, καλύτερο στρίψιμο, η μοτοσυκλέτα να μην κουνάει σε υψηλές ταχύτητες, κλπ, οι μοτοσυκλέτες MotoGP γίνονται πιο εξελιγμένες και ισχυρές κάθε μέρα και χρειάζονται τη σωστή αεροδυναμική για να κρατηθούν στη γραμμή τους".

Η περίεργη πτυχή αυτού του νέου αεροδυναμικού πακέτου είναι ότι ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί στο τεστ της Sepang τον περασμένο μήνα, αλλά η Aprilia επέλεξε να μην το αποκαλύψει για να αποφύγει οι αντίπαλοί της να αντιγράψουν το concept τον μήνα πριν από το τεστ αυτού του Σαββατοκύριακου στην Πορτογαλία.

"Το πήγαμε στη Sepang και ήταν όλα έτοιμα να τοποθετηθούν στη μοτοσυκλέτα", εξήγησε ο Aleix Espargaro την Παρασκευή. "Αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να μην το βγάλουμε στην πίστα για να μην το αντιγράψουν".


Τα φτερά στην ουρά της Aprilia είναι μια απόκλιση από το concept που παρουσίασε η Ducati πέρυσι στο Βρετανικό Grand Prix με τη σχεδίαση «Stegosaurus», με τη Yamaha να ακολουθεί την πορεία της Aprilia από αυτή την άποψη.

"Γνωρίζουμε ότι η Yamaha έχει φτιάξει ένα φτερό σαν το δικό μας, που μας επιτρέπει να ξέρουμε τι ψάχνουν", είπε ένας μηχανικός της Aprilia. "Το φτερό Ducati, τύπου "ridge", είναι για να βελτιώσει τη σταθερότητα όταν φρεναει η μοτοσυκλέτα. Το οριζόντιο φτερό είναι για τις στροφές, αυτό που αναζητά η Yamaha".

Επόμενο άρθρο »

Portimao Test: 1η Μέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez: Θα χρειαστεί πολύς χρόνος

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA