• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ezpeleta: Πρέπει να στηρίξουμε τη νέα γενιά αναβατών
Για να γίνουν δημοφιλείς όπως ο Rossi
Νέα 18/02/2023 - 22:12

Τα MotoGP εξακολουθούν να αναζητούν τον επόμενο Valentino Rossi, καθώς πλησιάζει η δεύτερη σεζόν από την αποχώρηση του θρύλου.

Ο εμβληματικός Ιταλός αφήνει μια μεγάλη σκιά σε όλο το άθλημα στο οποίο κυριάρχησε τόσο στην πίστα όσο και εκτός αυτής.

Ο Marc Marquez, μπορεί να ισοφαρίσει τα 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα αν κερδίσει αυτή τη σεζόν, αλλά η αναζήτηση ενός αληθινού αστέρα που διεισδύει στην κυρίαρχη (pop) κουλτούρα και εκτός αγώνων στον βαθμό που το έκανε ο Rossi συνεχίζεται.


Ο Carmelo Ezpeleta, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, παραδέχτηκε στην AS ότι ο Francesco Bagnaia δεν είναι ακόμη διάσημος: "Νομίζω ότι όχι ακόμα, αλλά ελπίζω να τον γνωρίζετε".

Πώς μπορούν ο Bagnaia και οι αναβάτες της γενιάς του να μετατρέψουν τις επιτυχίες τους μέσα στην πίστα σε ένα καθολικά αναγνωρίσιμο σύμβολο;

"Χρειάζεται ψυχική ηρεμία.Ηρεμία. Πρέπει να είσαι ήρεμος", είπε ο Ezpeleta. "Ερχόμαστε από μια εποχή που αυτός που κυριάρχησε ήταν ο Valentino, ο οποίος ήταν ένας εξαιρετικός αναβάτης και μια υπέροχη προσωπικότητα. Αν κοιτάξετε την ιστορία του πρωταθλήματος, όταν ξεκίνησα έλεγαν ότι οι Αμερικανοί θα τελείωναν και ότι δεν θα έμενε τίποτα, αλλά εμφανίστηκε κάποιος Mick Doohan".

"Τότε ειπώθηκε ότι όταν τελείωνε ο Doohan δεν θα υπήρχε τίποτα να κάνουμε, και υπήρχαν δύο χρόνια που κέρδισαν οι Alex Crivillé και Kenny Roberts Jr., οι οποίοι δεν ήταν εξαιρετικά γνωστοί".

"Αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Rossi, ο οποίος αγωνίστηκε με παιδιά όπως ο Dani Pedrosa, ο Casey Stoner και ο Jorge Lorenzo, που παραδόξως έχουν αποσυρθεί πριν από τον Valentino παρόλο που ήταν νεότεροι από αυτόν".

"Και μετά έρχεται ο Marc, ο οποίος είναι μεγάλος ήρωας, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει τραυματιστεί και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο".


Η απώλεια του Rossi, του πιο διάσημου "παιδιού" των MotoGP, στα τέλη του 2021 παρομοιάστηκε από πολλούς με την κατάσταση των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo που δεν βρίσκονται πλέον στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου.

"Η απώλεια του Messi και του Ronaldo δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας συνέβη", είπε ο Ezpeleta. "Για μένα, ο Messi είναι μια ιδιοφυΐα και ο καλύτερος στην ιστορία, και ο Ronaldo είναι ένας φανταστικός σκόρερ, αλλά κάτι διαφορετικό από τον Messi".

"Έχουμε πολλά πολύ καλά παιδιά, που έχουν αγωνιστεί για πολύ λίγο και παλεύουν πολύ, και θα βγουν (στην κορυφή)".

"Πρέπει να τους δώσουμε την υποστήριξη και ό,τι άλλο χρειάζονται, και αυτό εξαρτάται από εμάς, ώστε αυτή η νέα γενιά να γίνει ξανά πιο δημοφιλής. Ο Fabio Quartararo είναι ένας πολύ γνωστός τύπος στη Γαλλία, η οποία είναι μια μεγάλη χώρα, είναι πολύ σημαντικός, με τέσσερα εξώφυλλα στην εθνική εφημερίδα L'Equipe".


Αυτό που ίσως λείπει αυτή τη στιγμή για να ανέβει η δημοτικότητά τους είναι ότι αναβάτες όπως ο Bagnaia ή ο Quartararo δεν έχουν κερδίσει τον Marquez σε μια "σωστή" μάχη για τον τίτλο.

"Προφανώς, δίνει προστιθέμενη αξία στη νίκη η αξία του ηττημένου", ανέφερε ο Ezpeleta. "Αν, όπως ελπίζω, ο Marquez γίνει 100% καλά και η μοτοσυκλέτα πάει καλά, σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στους άλλους αναβάτες φέτος".

Επόμενο άρθρο »

Beirer: Η πίεση αυξάνεται

« Προηγούμενο άρθρο

Το παιχνίδι του ορίου στην πίεση των ελαστικών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA