• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσίαση της ομάδας Gresini Racing MotoGP του 2023
Νέα 21/01/2023 - 19:43

Η Ομάδα Gresini Racing παρουσίασε σήμερα τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες για τις κατηγορίες MotoGP, Moto2 και MotoE του 2023.

Οι μεγάλες αλλαγές για την ομάδα είναι το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον Alex Marquez στο MotoGP και η συνεργασία με την QJ Motor για τη Moto2.   

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών MotoE. H ομάδα θα έχει δυο αναβάτες τους Matteo Ferrari (11) και Alessio Finello (72) με τις νέες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Ducati που είναι κοινές για όλες τις ομάδες. Οι νέες Ducati έχουν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων (110kW) που με μπαταρία 18 kWh προσφέρει τελική ταχύτητα 275 χιλιόμετρα.     

Η ομάδα Moto2 θα έχει δυο αναβάτες, Filip Salac (12) και Jeremy Alcoba (52) και μοτοσυκλέτες με πλαίσιο  Kalex και τον κινητήρα  της Triumph που φοράνε όλες οι μοτοσυκλέτες Moto2. Το μεγάλο νέο εδώ είναι ότι κύριος χορηγός της προσπάθειας είναι η Κινεζική QJ Motor, που ξεκινάει παράλληλα, μέσα στο 2023, την διάθεση των μοτοσυκλετών της στην Ευρωπαϊκή αγορά με το δικό της brand QJ Motor (η Benelli ανήκει στην QJ Motor).   

  

Τέλος για την κορυφαία κατηγορία MotoGP το 2023 η ομάδα Gresini Racing MotoGP θα έχει μαζί της τον Alex Marquez (στη θέση του Enea Bastianini) και τον Fabio Di Giannantonio που έκανε το ντεμπούτο στο MotoGP του Κατάρ στις αρχές 2022. 
Οι μοτοσυκλέτες της ομάδας είναι οι Desmosedici GP 22 της Ducati βαμμένες στα χρώματα της ομάδας που για το 2023 περιλαμβάνουν και το κόκκινο της Ducati.


  
Ο Fabio Di Giannantonio (49), θα συνεχίσει με μηχανικό τον Frankie Carcedi, μίλησε πρώτος και δήλωσε ευχαριστημένος με την ομάδα και το νέο χρωματισμό που περιλαμβάνει τα χρώματα της Ducati και ότι νιώθει πιο έμπειρος και έτοιμός να ξεκινήσει τη νέα αγωνιστική σεζόν. Για τις δοκιμές στη Βαλένθια είπε ότι μαζί με τον μηχανικό του Frankie και την ομάδα έκαναν αρκετές δοκιμές, είναι ευχαριστημένος και περιμένει με ανυπομονησία τις επόμενες δοκιμές στις 5 Φεβρουαρίου στη Μαλαισία για να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας. 

   

Ο Alex Marquez (73) δήλωσε πολύ ευχαριστημένος και  υπερήφανος που ξεκίνησε με την  Gresini Racing , με μηχανικό τον Donatello Giovanotti. Για την πρώτη επαφή με την Ducati στην Βαλένθια είπε ότι ξέρουμε τις δυνατότητες της Desmosedici GP  άλλα στην πρώτη αυτή σύντομη επαφή δεν πρόλαβε να δοκιμάσει την μοτοσυκλέτα στο όριο και για αυτό ανυπομονεί για τις δοκιμές στη Μαλαισία. Επίσης ανέφερε ότι είναι πολύ  ευχαριστημένος με την ομάδα και τη ατμόσφαιρα της.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Τί περιμένουμε απο τη Honda το 2023;

« Προηγούμενο άρθρο

"Αν κοιτάξω στα μάτια οποιονδήποτε αναβάτη σε οποιαδήποτε κατηγορία, βλέπω τον Marco"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα