• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Δεν έχω κακή σχέση με τη Ducati
Μόνο με κάποιους ανθρώπους εκεί
Νέα 30/12/2022 - 13:06

Μέχρι να φύγει οριστικά από τα MotoGP το 2022 μετά το Grand Prix του Misano, ο Andrea Dovizioso ήταν ένας από τους πιο έμπειρους αναβάτες που εξακολουθούσαν να αγωνίζονται. Ο Ιταλός κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στα 125cc το 2004 και αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία από το 2008. Στα MotoGP, ήταν δεύτερος στο Πρωτάθλημα το 2017, το 2018 και το 2019 οδηγώντας για την Ducati, πίσω μόνο από τον Marc Marquez.

Ωστόσο, η συνεργασία με τον Ιταλό κατασκευαστή, που είχε ξεκινήσει το 2013, έληξε το 2020 σε μια σεζόν κατά την οποία ο αναβάτης από το Forli έκλεισε το πρωτάθλημα στην τέταρτη θέση. Η σχέση με την Ducati ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σε μια συνέντευξη στο motorsport-magazin.com και εκεί ο Dovizioso ερωτήθη αν τον πλήγωνε ακόμα ο τρόπος που έληξε αυτή η συνεργασία. 

Ο Dovi κατέστησε σαφές ότι διατηρεί καλή σχέση με την ιταλική εταιρία, αν και δεν ισχύει το ίδιο για ορισμένους από τους υπαλλήλους της:

"Είναι πάντα κρίμα όταν μια σχέση τελειώνει έτσι - ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης που μιλάμε", ξεκίνησε ο Dovizioso. "Κυρίως γιατί στην πραγματικότητα είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να έχει καλή σχέση με όλους. Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, τελείωσε άσχημα. Αλλά θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν έχω κακή σχέση με την Ducati αυτή καθαυτή, έχω κακή σχέση με κάποιους ανθρώπους στη Ducati. Αυτή είναι μια διαφορά".

Αξίζει να θυμηθούμε ότι μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Ducati, ο Dovizioso έκανε μια σειρά δοκιμών με την Aprilia πριν υπογράψει για την Petronas Yamaha SRT (επί του παρόντος RNF, που από το 2023 θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Aprilia) στα μέσα της σεζόν του 2021. Ο Ιταλός αποφάσισε να αποσυρθεί στο Misano (στο Grand Prix της πατρίδας του) και ο δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha, Cal Crutchlow, πήρε τη θέση του για τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν έχοντας στο μυαλό του και την εξέλιξη της M1 του 2023.

Επόμενο άρθρο »

Martin: Αν δεν ήταν το Red Bull Rookies Cup θα τα είχα παρατήσει

« Προηγούμενο άρθρο

Αποχαιρετιστήριο φωτογραφικό άλμπουμ από τη Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA