• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Ανασχηματισμός" στις ομάδες των τεχνικών της Honda
Ενόψει του 2023
Νέα 22/12/2022 - 11:26

Καθώς η Honda συνεχίζει τις προετοιμασίες της για τη σεζόν του 2023 μετά από μια δύσκολη χρονιά που έφερε μόλις δύο βάθρα και την άφησε τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει περάσει στην αναδιάρθρωση του σχηματισμού μηχανικών και τεχνικών για την επόμενη σεζόν.

O αρχιμηχανικός του Takaaki Nakagami, Giacomo Guidotti, θα μετακομίσει στην εργοστασιακή ομάδα για να γίνει ο νέος αρχιμηχανικός του Joan Mir από το 2023.

Ο πρώην αναβάτης των 125cc και των 250cc, Klaus Nohles, ο οποίος έχει εργαστεί για την ομάδα δοκιμών της Honda στα MotoGP τα τελευταία τρία χρόνια, θα αναλάβει το ρόλο του αρχιμηχανικού του Nakagami, έχοντας αντικαταστήσει τον Guidotti στο Grand Prix της Valencia τον Νοέμβριο, όταν ο Ιταλός ανάρρωνε από τραυματισμός που υπέστη ενώ έκανε ποδηλασία. 

Ο Ramon Aurin, ένας βετεράνος μηχανικός της Honda που έχει συνεργαστεί με τους Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo και Pol Espargaro, θα γίνει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας δοκιμών της Honda.

Αρχικά ο Aurin ήταν στην ομάδα μηχανικών του Mir, ωστόσο η μείωση των δοκιμών και η ανανεωμένη σημασία που δόθηκε ως αποτέλεσμα στις ομάδες δοκιμών οδήγησε τη Honda να μετακινήσει τον Ισπανό τεχνικό για να συντονίσει την ομάδα ανάπτυξης.

Στις υπόλοιπες βασικές τεχνικές θέσεις, ο Santi Hernandez θα παραμείνει αρχιμηχανικός του Marc Marquez, ενώ ο Alex Rins θα συνεργαστεί με τον Christophe Bourguignon, ο οποίος ήταν ο αρχιμηχανικός του Alex Marquez τα τελευταία δύο χρόνια με την ομάδα.

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία του HRC, ο Shinichi Kokubu, μετά από μερικά χρόνια απουσίας από τα MotoGP, θα είναι και πάλι επικεφαλής του πρότζεκτ RCV.

Ο Tetsuhiro Kuwata θα παραμείνει γενικός διευθυντής του HRC και ο Shinya Wakabayashi πρόεδρος του HRC.

Ο τεχνικός διευθυντής, Takeo Yokoyama, θα αναλάβει έναν νέο ρόλο στα κεντρικά γραφεία της Honda στο Τόκιο και δεν θα είναι στις πίστες κατά τη διάρκεια της σεζόν το 2023.

Τα MotoGP επιστρέφουν στη δράση το 2023 με ένα shakedown test στις 5-7 Φεβρουαρίου στη Sepang πριν από την επίσημη δοκιμή στην ίδια πίστα στις 10-12 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, στο Portimao θα διεξαχθεί το τελευταίο τεστ προετοιμασίας στις 11-12 Μαρτίου, πριν η πορτογαλική πίστα φιλοξενήσει το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν στις 24-26 Μαρτίου.

Επόμενο άρθρο »

Για 2η χρονιά στο Παγκόσμιο WSSP300 o Περιστεράς

« Προηγούμενο άρθρο

Pirro: Όταν πρωτοδοκίμασα την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα