• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Δεν έχω δει ποτέ την Yamaha να δουλεύει τόσο σκληρά
Νέα 24/11/2022 - 12:59

Πριν από τη σεζόν, η Yamaha αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον προγραμματισμένο κινητήρα της για το 2022 λόγω ζητημάτων αξιοπιστίας, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να αγωνιστεί με έναν κινητήρα με απόδοση παρόμοια με τη μοτοσυκλέτα του 2021.

Αυτό, καθώς και προβλήματα με την πρόσφυση, οδήγησαν σε μια δύσκολη σεζόν για όλους τους αναβάτες της Yamaha, με τους Franco Morbidelli, Darryn Binder, Andrea Dovizioso και Crutchlow, ο οποίος τον αντικατέστησε στην RNF για τους τελευταίους έξι αγώνες, να σημειώνουν μόλις 79 βαθμούς όλοι μαζί, σε σύγκριση με τους 248 του Fabio Quartararo.

Η Yamaha ήταν ο μόνος κατασκευαστής εκτός της Suzuki το 2022 που ανέβασε μόνο έναν αναβάτη στο βάθρο, με τον Quartararo να κερδίζει τρεις φορές – που ήταν δύο λιγότερες από τις νίκες του το 2021 – και τελικά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το ανταγωνιστικό τοπίο στα MotoGP άλλαξε το 2022, με τους Ευρωπαίους κατασκευαστές να παίρνουν τη σκυτάλη από τους Ιάπωνες ως κυρίαρχες εταιρίες.

Ως αποτέλεσμα, οι πρακτικές εργασίας των Ιάπωνων κατασκευαστών έχουν επικριθεί το 2022, αν και η Yamaha συνεργάζεται με τον πρώην αρχιμηχανικό της Formula 1, Luca Marmorini, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας της για το 2023.

Ο Crutchlow, ο οποίος ήταν βασικός παράγοντας ανάπτυξης για τη Honda κατά τη διάρκεια της θητείας του στην LCR από το 2015 έως την απόσυρσή του το 2020, λέει ότι η Yamaha «ανέβασε πραγματικά το παιχνίδι της» στον τρόπο λειτουργίας της φέτος.

"Την Yamaha, όχι, δεν τους έχω δει ποτέ να δουλεύουν τόσο σκληρά", είπε ο Crutchlow. "Και δουλεύουν σκληρά, ακόμα και πέρυσι δούλευαν σκληρά με τις δοκιμές".


"Αλλά από τη σκοπιά της Yamaha, έχουν πραγματικά ανεβάσει το παιχνίδι τους με αυτό, ξέρετε, και είναι υπέροχο να το βλέπει κανείς γιατί μίλησα με τον Fabio τις δύο ημέρες της δοκιμής μου [στη Jerez πριν από το GP της Valencia] και του είπα τι προσπαθούμε".

"Και είπε, "τουλάχιστον φέρνουν κάτι είτε δουλεύει είτε όχι". Και είναι αλήθεια, τουλάχιστον εχουν μεγάλη θέληση για να δοκιμάσουν πράγματα. Είτε δουλεύουν είτε όχι, αυτό δεν έχει σημασία. Πρέπει να αξιολογήσω αν το κάνουν ή όχι (αν δουλεύουν), αλλά εργάζονται πολύ, πολύ σκληρά και αυτό είναι πάντα θετικό".

Ο Crutchlow ήταν θετικός σχετικά με την τελευταία έκδοση του κινητήρα της Yamaha για το 2023 όταν τον δοκίμασε στη Jerez πριν από το Grand Prix της Valencia.

Ωστόσο, στη δοκιμή στη Valencia την Τρίτη μετά το Grand Prix, ο Quartararo και ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli, έμειναν «απογοητευμένοι» από το γεγονός ότι ο νέος κινητήρας δεν φαινόταν να παράγει περισσότερη ισχύ.

Μετά τη δοκιμή της πρώτης έκδοσης αυτού του κινητήρα στο Misano τον Σεπτέμβριο, ο Quartararo ήταν πολύ πιο αισιόδοξος για τον κινητήρα.

Επόμενο άρθρο »

Ντοκιμαντέρ της ανάρρωσης του Marc Marquez από την Amazon

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές στην ακαδημία VR46

Χορηγοί