• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez δοκίμασε τα ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol
"Δεν έχουν διαφορά από τα τωρινά καύσιμα"
Νέα 10/11/2022 - 20:17

Ο Marc Marquez δοκίμασε ανανεώσιμα καύσιμα που έχουν κατασκευαστεί από απόβλητα ως πρώτη ύλη.

Αυτά τα καύσιμα είναι κατασκευασμένα από τη Repsol και στο μονοήμερο τεστ ο Marquez ολοκλήρωσε 12 γύρους, για να δοκιμάσει το επίπεδο απόδοσης που προσφέρουν, το οποίο προορίζεται να είναι το ίδιο με το τυπικό καύσιμο που χρησιμοποιείται σήμερα από τις μοτοσυκλέτες MotoGP.

Τα ανανεώσιμα καύσιμα θα εισέλθουν στο MotoGP έως το 2027, καθώς το Πρωτάθλημα στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2.
Μιλώντας μετά τη δοκιμή, ο Marquez ανέφερε ότι δεν αισθάνεται διαφορά μεταξύ του τωρινού καυσίμου και του βιοκαυσίμου που χρησιμοποίησε.

"Ήταν ένα θετικό τεστ, αφού ένιωσα καλά και δεν παρατήρησα διαφορά όταν χρησιμοποιούσα το βιοκαύσιμο, κάτι που τελικά είναι ο στόχος: Να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης", ανέφερε ο Marquez. "Όταν η Repsol φέρνει ένα προϊόν στην πίστα, έχει ήδη δοκιμαστεί σε καλό επίπεδο, αλλά είναι πάντα σημαντικό να το δοκιμάζουμε στην πίστα, για να ελέγχουμε ότι τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν λόγω παραγόντων όπως η υγρασία ή η θερμοκρασία, που είναι μεταβλητές που μπορεί να μας επηρεάσει όταν αναζητάμε τη μέγιστη απόδοση. Ανταλλάσσουμε πληροφορίες, ώστε αυτό που δοκιμάζεται στο κέντρο δοκιμών να αντιστοιχεί σε αυτό που συμβαίνει στην πίστα".

"Ως αναβάτης κοιτάς την ανταπόκριση του κινητήρα. Θέλεις να αυξάνει τις στροφές καθαρά, να είναι ομαλή η αίσθηση όταν αγγίζεις για πρώτη φορά το γκάζι και αυτό εξαρτάται από την καύση, η οποία μπορεί να είναι πολύ επιθετική μερικές φορές. Σε αυτή την περίπτωση ήταν ομαλή. Παρατηρήσαμε επίσης ότι ο κινητήρας αισθάνεται μια χαρά στις υψηλές στροφές, δηλαδή όταν φτάνεις στη μέγιστη απόδοση".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Προσαρμόστηκα πιο γρήγορα απ'ότι περίμενα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: To νέο πλαίσιο έχει διαφορά στις γρήγορες στροφές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα