• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: To νέο πλαίσιο έχει διαφορά στις γρήγορες στροφές
Bastianini: Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη μου μέρα στην ομάδα
Νέα 10/11/2022 - 11:42

Ο Francesco Bagnaia δοκίμασε μερικά νέα εξαρτήματα για την Ducati Desmosedici GP του 2023 κατά τη διάρκεια της δοκιμής στη Valencia. Ένα από αυτά ήταν ένα νέο φέρινγκ και ένα άλλο ήταν ένας νέος κινητήρας.

Ο Ιταλός αναβάτης είπε στον Τύπο ότι δεν ένιωσε σημαντικές διαφορές, αν και παραδέχεται ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστεί και τα εξαρτήματα αυτά θα δοκιμαστούν ξανά στις επόμενες δοκιμές:

"Ήταν απλώς διαφορετικό στις γρήγορες στροφές, ένιωθα τον άνεμο. Η "ιπποδύναμη" στις ευθείες ήταν ίδια σε σύγκριση με την παλιά, ήταν απλώς διαφορετική σε στροφές όπως η 13η στροφή (γρήγορη αριστερή). Ένιωθα τον άνεμο να με πιέζει περισσότερο. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό, οπότε πρέπει να προσαρμόσουμε την μοτοσυκλέτα σε αυτό. Θα το δοκιμάσουμε ξανά στη Μαλαισία και θα δούμε αν είναι καλύτερο ή όχι".

Όσον αφορά τον νέο κινητήρα, ο Bagnaia σχολίασε: "Ήταν η πρώτη φορά που τον δοκιμάσαμε. Ήταν καλός και οι μηχανικοί της Ducati εξήγαγαν κάποια δεδομένα και δεν υπήρχαν προβλήματα. Δούλευε καλά από την αρχή".


Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ήταν η πρώτη επαφή του Enea Bastianini με την νέα μοτοσυκλέτα (οδηγούσε μια GP21 κατά το 2022) και η πρώτη του επαφή με την εργοστασιακή ομάδα. Παρά την πτώση του το απόγευμα, ο Bastianini ήταν ευχαριστημένος από την πρώτη του μέρα στα κόκκινα. 

"Το πρωί ήταν καταπληκτικό", ανέφερε ο Bastianini. "Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινούσα τη μέρα. Στο τέλος, ήταν όπως το περίμενα. Έχω μιλήσει πολύ με τα παιδιά από το εργοστάσιο (την εργοστασιακή ομάδα) και κάναμε εξαιρετική δουλειά νομίζω. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν την ημέρα".

"Η μοτοσυκλέτα είναι καλή σε σύγκριση με την προηγούμενή μου. Ήταν λίγο πιο σταθερή στο πίσω μέρος. Επίσης στη είσοδο της στροφής είναι λίγο καλύτερη και μετά από αυτό έχουμε δοκιμάσει επίσης νέα εξαρτήματα στα αεροδυναμικά και στο στήσιμο".


Το να περνάς σε μια εργοστασιακή ομάδα είναι πάντα αγχωτικό, καθώς οι απαιτήσεις ανεβαίνουν και ολόκληρο το εργοστάσιο βασίζεται πάνω σου. Έχουμε δει αυτή την πίεση να μην επιτρέπει σε κατά τα άλλα δυνατούς αναβάτες να αποδώσουν. Ο Bastianini όμως λέει ότι δεν έχει νιώσει αυτήν την πίεση (τουλάχιστον όχι ακόμα).

 

"Όχι, δεν το ένιωσα αυτό σήμερα. Όχι μεγάλη πίεση. Στην αρχή είδα πολλούς ανθρώπους μαζί μου [στο γκαράζ] αλλά δεν ήταν πρόβλημα για μένα. Είναι πραγματικά εύκολο και είναι καλό να συγκρίνω το συναίσθημά μου με τον Pecco για να καταλάβω ποιο μέρος της μοτοσυκλέτας είναι καλύτερο ή όχι. Στο τελευταίο της δοκιμής έπεσα, αλλά δεν πειράζει".

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc Marquez δοκίμασε τα ανανεώσιμα καύσιμα της Repsol

« Προηγούμενο άρθρο

Στην Honda περιμένανε περισσότερα

Χορηγοί