• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στην Honda περιμένανε περισσότερα
Marquez: Με αυτή την μοτοσυκλέτα δεν πάμε για Πρωτάθλημα
Νέα 09/11/2022 - 19:28

Ο Marc Marquez είπε ότι «περίμενε περισσότερα» από την Honda για την δοκιμή της Valencia, αλλά αναγνώρισε ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής «εργάζεται περισσότερο για τον Φεβρουάριο από ότι τώρα».

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δοκίμασε ένα πρωτότυπο του 2023 στο Circuit Ricardo Tormo την Τρίτη, το οποίο παρουσίαζε νέα αεροδυναμικά μέρη και τον ίδιο κινητήρα αλλά με μια μικρή τροποποίηση.

Ο Ισπανός αναβάτης είπε ότι ήταν ευχαριστημένος με την εξέλιξη του κινητήρα, που έφερε «λίγη περισσότερη ροπή», αλλά είπε ότι η ομάδα χρειάζεται «ένα μεγαλύτερο βήμα» για να είναι πιο κοντά στους άλλους κατασκευαστές.

Ερωτηθείς εάν περίμενε περισσότερα και ήταν απογοητευμένος, ο Marquez είπε: "Ναι, φυσικά, περίμενα περισσότερα, γιατί πάντα θέλεις όλο και περισσότερα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος, γιατί η Honda δουλεύει και προσπαθούν και φέρνουν μια νέα μοτοσυκλέτα, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα αν θέλουμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Με αυτή την μοτοσυκλέτα που είχαμε εδώ (στο τεστ της Valencia) δεν θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα".

 

Ο Marquez είπε ότι αν και η μοτοσυκλέτα είχε «λίγη περισσότερη αίσθηση στο μπροστινό», αυτό οδήγησε σε απώλεια απόδοσης σε άλλους τομείς.

Είπε επίσης ότι οι χρόνοι γύρων με την νέα μοτοσυκλέτα ήταν παρόμοιοι με εκείνους της RC213V που είχε στον αγώνα την Κυριακή.

"Σε ένα από τα προβλήματα ήμασταν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά όπως περιμέναμε ήδη, βελτιωνόμαστε σε έναν τομέα και χάνουμε σε έναν άλλο. Λοιπόν, είναι ένας συμβιβασμός, αλλά είμαστε πάντα εκεί στην ίδια φάση, λίγο πολύ τα ίδια προβλήματα, βελτιώνουμε ένα πράγμα και πάντα υπάρχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε για να βελτιωθούμε τον Φεβρουάριο".

Ο Marquez ανέφερε επίσης ότι ήταν σημαντικό να ακούσουν τις πρώτες εντυπώσεις των νέων αναβατών της Honda, Joan Mir και Alex Rins.


"Φυσικά, είναι μέρος της Honda και ήταν σημαντικό για μένα να ακούσω τις πρώτες τους εντυπώσεις. Όταν οδηγείς την μοτοσυκλέτα, συνηθίζεις στα προβλήματα. Αν είσαι ένας ταλαντούχος τύπος όπως ο Mir και ο Rins, τότε αρχίζεις να προσαρμόζεσαι στα προβλήματα επειδή είσαι ταλαντούχος. Θα είναι γρήγοροι, αλλά βλέπουμε από τους χρόνους τγύρου αν είναι εύκολη η μοτοσυκλέτα ή όχι".

"Αν είναι εύκολη η μοτοσυκλέτα, βγαίνεις έξω και είσαι στους ίδιους χρόνους γύρου με τις άλλες μοτοσυκλέτες. Αν είναι δύσκολη η μοτοσυκλέτα, βγαίνεις έξω και σου παίρνει όλη την ημέρα για να είσαι σε έναν αποδεκτό χρόνο γύρου".

 

Ο Alberto Puig, ήταν επίσης δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της δοκιμής της Τρίτης και είπε ότι δεν υπήρχαν τόσα θετικά όσα περίμενε η ομάδα.

"Δοκιμάσαμε διαφορετικές ιδέες μοτοσυκλέτας και περιμέναμε λίγο καλύτερο αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή", ανέφερε ο Puig. "Βρίσκουμε κάποια θετικά αλλά όχι όσο περιμέναμε, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί από το τελευταίο τεστ στο Misano κάναμε πολλή δουλειά αλλά δεν φάνηκε".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: To νέο πλαίσιο έχει διαφορά στις γρήγορες στροφές

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ο κινητήρας δεν ήταν ταχύτερος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα