• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προηγούμενα Πρωταθλήματα που έφτασαν μέχρι το τέλος
Νέα 01/11/2022 - 17:35

Μόλις ένας αγώνας έμεινε για να λήξει η συναρπαστική σεζόν του 2022. Μετά από 19 γύρους, πολλές ανατροπές, πολλές μικρές ιστορίες που φτιάχνουν το μεγάλο διήγημα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2022 δεν έχει κριθεί ακόμα. Η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του Francesco Bagnaia και της Ducati, όμως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στην σύγχρονη ιστορία των MotoGP είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η μάχη έφτασε μέχρι τον τελευταίο αγώνα. 


Φτάνοντας λοιπόν στο αποφασιστικό Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana αυτού του Σαββατοκύριακου, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς αγώνες MotoGP στο Circuit Ricardo Tormo που έκριναν τελικά σε ποια χέρια κατέληξε ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.


Nicky Hayden vs Valentino Rossi – 2006


Μια απλά αξέχαστη κορύφωση σε μια συγκλονιστική σεζόν. Αφού τον έριξε ο ομόσταυλός του, Dani Pedrosa, στο Grand Prix της Πορτογαλίας, ο Nicky Hayden ήταν 8 βαθμούς πίσω από τον Valentino Rossi προχωρώντας στον τελικό του 2006. Ωστόσο, μια πτώση στην δεύτερη στροφή είδε τον Rossi να παίρνει μόλις τρεις βαθμούς, κάτι που έκανε την τρίτη θέση του Hayden αρκετή ώστε να πάρει το Πρωτάθλημα με διαφορά πέντε βαθμών.


Marc Marquez vs Jorge Lorenzo – 2013


Παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε με μαύρη σημαία στο Grand Prix της Αυστραλίας και ηττήθηκε από τον Jorge Lorenzo στην Ιαπωνία, ο rookie, Marc Marquez, είχε πλεονέκτημα 13 βαθμών έναντι του συμπατριώτη του φτάνοντας στη Valencia. O Jorge Lorenzo κατάφερε να πάρει εκεί την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό καθώς ο Marquez τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Dani Pedrosa και κατάφερε να πάρει το πρώτο από τα 6 Πρωταθλήματά του στην μεγάλη κατηγορία. 

 

Jorge Lorenzo vs Valentino Rossi – 2015


Ένας αγώνας τίτλου που συζητιέται μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμα. Οι αναβάτες της Yamaha, Lorenzo και Rossi, έφτασαν στη Valencia με επτά βαθμούς διαφορά, με το πλεονέκτημα να είναι υπέρ του Rossi. Ωστόσο, μετά το δράμα που εκτυλίχθηκε στη Sepang, ο Rossi θα ξεκινούσε τελευταίος τον αγώνα λόγω ποινής. Ο ρυθμός του Lorenzo, του Pedrosa και του Marquez αποδείχθηκε τρομερός και κανένας άλλος αναβάτης δεν κατάφερε να τους φτάσει και με το πέσιμο της καρό σημαίας, ο νικητής Lorenzo, έπαιρνε το τρίτο του Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία, παρά την εκπληκτική ανάκαμψη του Rossi, ο οποίος τερμάτισε 4ος. 

 

Marc Marquez vs Andrea Dovizioso – 2017


Η τελευταία φορά που είδαμε την μάχη για το Πρωτάθλημα να πηγαίνει στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν ήταν το 2017, όταν ο Marquez και ο Andrea Dovizioso ολοκλήρωσαν τη συναρπαστική μονομαχία τους. Ο Marquez προηγούταν του Dovizioso με 21 βαθμούς, οπότε ο Dovizioso –όπως και ο Quartararo τώρα– έπρεπε να κερδίσει ό,τι κι αν γινόταν. Η χαρτογράφηση no.8, ένα απίστευτο σώσιμο του Marquez και μια πτώση του Dovizioso ήταν όλα μέρος του απρόβλεπτου σεναρίου εκείνης της ημέρας, καθώς ο Marquez αναδείχθηκε για άλλη μια φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Brad Binder: Νιώθω ότι έχω την ομάδα γύρω μου

« Προηγούμενο άρθρο

"Έχει απίστευτο ταλέντο", "Θυμίζει τον Valentino Rossi"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA