• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη του Tony Arbolino
Η πτώση του Ogura φέρνει τον Fernandez πρώτο στην βαθμολογία
Νέα 23/10/2022 - 10:11

Ο Tony Arbolino κέρδισε στο PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας, καθώς ο αγώνας για τον τίτλο της Moto2 ανατράπηκε για άλλη μια φορά. Ο Ai Ogura φαινόταν να έχει το ένα χέρι στο τρόπαιο καθώς ήταν δεύτερος και ο Augusto Fernandez πάλευε για να μπει στην πρώτη πεντάδα, μέχρι την έναρξη του 18ου και τελευταίου γύρου γύρω από τη Sepang International Circuit. Ωστόσο, ο Ogura στη συνέχεια προσπάθησε να περάσει τον Arbolino στην ένατη στροφή και η καταστροφή έφτασε, με τον Ιάπωνα να χάνει το μπροστινό και να πέφτει.

Ο Arbolino κέρδισε με διαφορά 11 δευτερολέπτων, αλλά ο αναβάτης που ήταν πιο χαρούμενος με το αποτέλεσμά του πιθανότατα θα ήταν ο Fernandez, ο οποίος κληρονόμησε την τέταρτη θέση και 13 πολύτιμους βαθμούς. Ο Ισπανός είχε πέσει την περασμένη Κυριακή στο Phillip Island, αλλά, με τον Ogura να παίρνει μηδέν βαθμούς αυτή τη φορά, είναι πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών με 9,5 βαθμούς προβάδισμα, με έναν αγώνα να απομένει.

Ο Arbolino ξεκίνησε από την μέση της πρώτης αλλά κατάφερε να στρίψει πρώτος, μπροστά από τον Ogura. Ο Somkiat Chantra ξεκίνησε όγδοος και προσπαθούσε να φτάσει στην τέταρτη θέση στην δεύτερη στροφή, αλλά ήρθε σε επαφή με τον πίσω τροχό του Jake Dixon και έπεσε, με τη μοτοσυκλέτα του Pedro Acosta να παρασύρεται και αυτή και να περνάει από πάνω του. Ευτυχώς, ο Chantra κατάφερε τουλάχιστον να επιστρέψει στα pits και να αποσυρθεί, ο Acosta ξαναμπήκε στον αγώνα, ενώ ο David Sanchis δεν προχώρησε περισσότερο αφού έπεσε και αυτός στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Alonso Lopez θα αναδυόταν τρίτος, πίσω από τους Arbolino και Ogura, ενώ ο Manuel Gonzalez πέρασε σύντομα τον Dixon για την τέταρτη θέση. Ο Fernandez απέφυγε μετά βίας την σύγκρουση στην δεύτερη στροφή και βρέθηκε στην έκτη θέση, ακριβώς από όπου είχε ξεκινήσει.

Αυτή η πρώτη εξάδα συνέχισε με την ίδια σύνθεση, μέχρι που ο Gonzalez μπήκε στο slipstream του Lopez και πέρασε τον νικητή του Grand Prix της Αυστραλίας στην πρώτη στροφή του ένατου γύρου. Μέχρι τότε, οι δύο πρώτοι είχαν ξεφύγει πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά, με την διαφορά μεταξύ τους να κυμαίνεται μεταξύ μισού και ενός δευτερολέπτου. Εν τω μεταξύ, ο Aron Canet, ο οποίος είχε αναγκαστεί να βγει εκτός πίστας στο περιστατικό του πρώτου γύρου, μπήκε ξανά στην πρώτη δεκάδα στον 10ο γύρο.

Ο Ogura άρχισε να ασκεί πίεση στον Arbolino και βούτηξε στην εσωτερική του στην πρώτη στροφή για να πάρει το προβάδισμα στον 13ο γύρο. Ωστόσο, έναν γύρο αργότερα, έχασε τα φρένα στην ίδια στροφή και παραλίγο να πέσει, ανοίγοντας την πόρτα για τον Ιταλό που ξαναπέρασε μπροστά. Καθώς γίνονταν αυτά, ο Lopez είχε μια μεγάλη στιγμή στην ένατη στροφή προτού ξαναπάρει την τρίτη θέση από τον Gonzalez στον 11ο γύρο.


Ο Fernandez αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επιτεθεί, με κάθε βαθμό να είναι κρίσιμος, καθώς προσπαθούσε να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε σχέση με τον Ogura. Ωστόσο, ο Dixon δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει απλώς την πέμπτη θέση και ήρθαν σε επαφή σε πολλές περιπτώσεις καθώς έγιναν πολλές αλληλοπροσπεράσεις στους τελευταίους τέσσερις γύρους.

Μπροστά, ο Ogura πίεζε ακόμα δυνατά, με το καρότο των πέντε επιπλέον βαθμών να κρέμεται μπροστά του, αν μπορούσε να περάσει τον Tony Arbolino που ήταν ακριβώς μπροστά του. Στον τελευταίο γύρο, ο αναβάτης της Honda Team Asia έκανε μια κίνηση στην ένατη στροφή, αλλά έχασε το μπροστινό και έπεσε εκτός αγώνα. Ο Arbolino είχε απομακρυνθεί και μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, με τον Lopez να παίρνει μια άνετη δεύτερη θέση, ενώ ο Dixon συμπλήρωσε το βάθρο και ο Fernandez είχε μόλις περάσει τον Gonzalez για την τέταρτη θέση όταν ο Ogura έπεσε.

Ο Gonzalez λοιπόν ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα, μπροστά από τους Marcel Schrötter, Cameron Beaubier, Canet, Jeremy Alcoba και Fermin Aldeguer στην 10η θέση. 


Ο Acosta έπεσε για δεύτερη φορά, στον 10ο γύρο στη στροφή 15 ενώ ήταν 20ος, και δεν είδε την καρό σημαία. Μαζί με αυτόν και τον Ogura μεταξύ των αναβατών που δεν τερμάτισαν ήταν ο Celestino Vietti λόγω πτώσης στον 6ο Γύρο ενώ ήταν 12ος.

Επόμενο άρθρο »

Μεγάλη νίκη του Pecco Bagnaia τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο

« Προηγούμενο άρθρο

Εκπληκτική νίκη του McPhee στον προτελευταίο του αγώνα στην Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα