• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη του McPhee στον προτελευταίο του αγώνα στην Moto3
Από την 22η στην 1η θέση!
Νέα 23/10/2022 - 09:51

Στον προτελευταίο του αγώνα στην Moto3, ο John McPhee έκανε μια εκπληκτική διαδρομή από την 22η θέση στην σχάρα εκκίνησης για να φτάσει στην πρώτη θέση στο PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας και να πάρει την πρώτη του νίκη μετά το Grand Prix του San Marino το 2020. Ο Ayumu Sasaki έκανε το 1-2 για την Husqvarna, με τον Sergio Garcia να συμπληρώνει το βάθρο.

Οι δύσκολες συνθήκες υποδέχτηκαν τους αναβάτες στην αρχή του αγώνα, καθώς υπήρχαν ακόμα πολλά σημεία με υγρασία από τη νυχτερινή βροχόπτωση στη Sepang, αλλά όλοι – δικαίως – επέλεξαν τα slick. Ο Izan Guevara έστριψε πρώτος, με τον Dennis Foggia και τον Sergio Garcia να βρίσκονται κοντά. Στη συνέχεια, στην ένατη στροφή, ο Foggia προσπέρασε και τους δύο αναβάτες της GASGAS, ενώ ο Munoz άρπαξε την τρίτη θέση, με τον Guevara να κατρακυλά πίσω στην ένατη θέση. 

Στον 2ο γύρο βγαίνοντας από τη στροφή 9, ο Stefano Nepa είχε ένα highside από την πέμτπη θεση και, ενώ ευτυχώς όλοι οι αναβάτες πίσω του κατάφεραν να τον αποφύγουν, ο Nepa μεταφέρθηκε σε φορείο εκτός πίστας με εμφανείς μορφασμούς πόνου. Μπροστά είχε σχηματιστεί μια ομάδα πέντε αναβατών, αλλά στη συνέχεια, και πάλι στην 9η στροφή, ο David Muñoz και ο Tatsuki Suzuki είχαν δύο διαδοχικές πτώσεις σε ξεχωριστά περιστατικά. 

Με 12 γύρους να απομένουν, ο αγώνας για την πρώτη θέση ήταν πλέον μεταξύ οκτώ αναβατών: Sergio Garcia, Diogo Moreira, Jaume Masia, Dennis Foggia, Daniel Holgado, Ayumu Sasaki, Izan Guevara και Ivan Ortola. Ο John McPhee – αφού ξεκίνησε 22ος– πλησίαζε μαζί με τον Riccardo Rossi στο πρώτο αυτό γκρουπ.

Αφού ο Guevara πήρε το προβάδισμα για μερικούς γύρους, η Foggia πέρασε και πάλι μπροστά με οκτώ γύρους πριν ο Guevara κάνει και πάλι την κίνησή του 6 γύρους πριν το τέλος. Αφού είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ο Rossi έπεσε από την 7η θέση στην πρώτη στροφή πέντε γύρους πριν το τέλος, αφήνοντας ένα γκρουπ πέντε αναβατών μπροστά – ο McPhee στην έκτη ήταν επτά δέκατα μακριά από τον Foggia.


Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή στον 13ο γύρο, ο Guevara ήρθε σε επαφή με τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του Sasaki. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε στο γρασίδι, αλλά ευτυχώς κράτησε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, αλλά έπεσε πίσω στην 12η θέση.

Στον προτελευταίο γύρο, ο Garcia προηγούταν των Sasaki, Masia, Foggia, Moreira και McPhee. Η τελευταία στροφή είδε τον Foggia να βουτά στην εσωτερική των Masia και Sasaki, κάτι που έδωσε στον Garcia κρίσιμο χώρο αναπνοής στον τελευταίο γύρο – 0,3 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια. Η ένατη στροφή του τελευταίου γύρου είδε τον Foggia να παίρνει το προβάδισμα, όμως ο McPhee είδε μια ευκαιρία στη 14η στροφή και κατάφερε να περάσει τέσσερις αναβάτες με μια κίνηση για να βρεθεί πρώτος!

Ο Sasaki ήταν δεύτερος και χρησιμοποίησε το slipstream του McPhee, αλλά ο Ιάπωνας αναβάτης άνοιξε ελαφρώς την γραμμή του στην τελευταία στροφή για να επιτρέψει στον McPhee να πάρει την εσωτερική. Ο Σκωτσέζος έφτασε πρώτος στην καρό σημαία για να κερδίσει μια θεαματική νίκη στον προτελευταίο του αγώνα Moto3. Ο Sasaki έκανε το 1-2 για την Sterilgarda Husqvarna Max, με τον Garcia να παίρνει την τρίτη θέση. 

Ο Masia έχασε το βάθρο για μόλις 0,099 δευτερόλεπτα καθώς ο Moreira και ο Foggia τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Οι Holgado, Ryusei Yamanaka, Ortola και Deniz Öncü συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Νίκη του Tony Arbolino

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα