• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη του Pecco Bagnaia τον φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο
Ο Quartararo κρατιέται στο παιχνίδι με την τρίτη θέση
Νέα 23/10/2022 - 11:51

Ο αγώνας τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2022 θα αποφασιστεί στο φινάλε της σεζόν στη Valencia, παρά το γεγονός ότι ο Francesco Bagnaia πήρε την έβδομη νίκη της σεζόν στο PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας. Ο Enea Bastianini έκανε τον Pecco και την Ducati να ιδρώσουν, παίρνοντας την δεύτερη θέση, καθώς μια υπέροχη προσπάθεια από τον Fabio Quartararo είδε τον Γάλλο να διεκδικεί την τρίτη θέση.

Ο Bagnaia έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και ανέβηκε από την ένατη στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Jorge Martin, ο Quartararo επίσης ανέβηκς στην πέμπτη θέση στον 1ο γύρο, με τον Aleix Espargaro να είναι ένατος στον πρώτο γύρο. Ο Bastianini ήταν στην τρίτη θέση, πίσω από τον Pecco.


Στο τέλος του δεύτερου γύρου, ο Martin ήταν 0,8 δευτερόλεπτα μακριά από τον Pecco, ενώ ο Marc Marquez ήταν 0,7 δευτερόλεπτα μακριά από τον Bastianini στην τέταρτη θέση, με τον Quartararo άλλα 0,6 δευτερόλεπτα πιο πίσω στην πέμπτη. Ένα λάθος στον 3ο γύρο οδήγησε τον Aleix Espargaro να γλιστρήσει από την 11η στην 14η θέση, καθώς ο Ισπανός η δυσκολευόταν να προχωρήσει στις πρώτες προσπεράσεις.

Ο Quartararo πέρασε τον Marc Marquez στην αρχή του πέμπτου γύρου, καθώς ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής άνοιξε την γραμμή του στην πρώτη στροφή. Τώρα, η διαφορά που έπρεπε ο Quartararo να γεφυρώσει με τον Bastianini και τον Bagnaia ήταν 2,4 δευτερόλεπτα, με τους δύο Ιταλούς να βρίσκονται τώρα 1,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον επικεφαλής, Martin.

O Martin όμως θα έκανε ένα μεγάλο λάθος στην πέμπτη στροφή του 7ου γύρου και, χάνοντας το μπροστινό, θα είχε μια πτώση που θα τον έβγαζε εκτός αγώνα. Ο Bagnaia κληρονόμησε την πρώτη θέση και ο Quartararo τρίτη, με την διαφορά τους να είναι 23 βαθμοί, όχι αρκετοί για να κλειδώσει το Πρωτάθλημα. Επιπλέον, ο Bastianini βρισκόταν ακριβώς στην ουρά του Pecco. Μια δύσκολη κατάσταση για τον Bastianini και την Ducati.

Ο Quartararo απείχε 2,8 δευτερόλεπτα από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, αλλά είχε να αντιμετωπίσει την δική του μάχη, καθώς ο Marco Bezzecchi έκλεινε γρήγορα την διαφορά και τον πλησίαζε. Αν ο Bezzecchi περνούσε τον Quartararo και ο Bagnaia κέρδιζε τον αγώνα, αυτό θα ήταν αρκετό για τον τελευταίο ώστε να κλειδώσει τον τίτλο στη Μαλαισία.

Τότε ήρθε μια τεράστια στιγμή στον αγώνα. 4η στροφή, 11ος γύρος. Ο Bastianini όρμησε στην εσωτερική και πέρασε τον Bagnaia για το προβάδισμα του αγώνα. Ο Quartararo ήταν ακόμα τρίτος, 2,7 δευτερόλεπτα μακριά, με τον Bezzecchi τώρα μόλις 0,5 δευτερόλεπτα πίσω του. 

7 γύροι απέμεναν. Ο Bastianini και ο Pecco ήταν κολλημένοι, με τον αναβάτη της Gresini να οδηγεί τον αγώνα. Ο Pecco σε αυτό το στάδιο φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό και στην 15η στροφή έκανε την κίνησή του και πέρασε πάλι στην πρώτη θέση. Επιστρέψαμε λοιπόν στην κατάσταση που είχαμε στα χέρια μας λίγους γύρους νωρίτερα. 

Πέντε γύρους πριν το τέλος, ο Quartararo άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και η διαφορά του από τον Bastianini έπεσε στα 1,6 δευτερόλεπτα. Στον επόμενο γύρο, ο Pecco προηγούταν του Bastianini κατά 0,4 δευτερόλεπτα, ενώ ο Quartararo παρέμενε 1,6 πίσω. Οι ελπίδες του Aleix Espargaro για τον τίτλο εξανεμίζονταν τώρα καθώς βρισκόταν πίσω στην 11η θέση. 

Στον τελευταίο γύρο, ο Bastianini έφτασε πολύ κοντά στην ένατη στροφή, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Pecco να παίρνει την καρό σημαία και να φτάνει στην Valencia γυρεύοντας μόλις μια 14η θέση. Ο Bastianini πήρε την δεύτερη θέση, με τον Quartararo να κάνει εκπληκτική δουλειά για να τερματίσει τον αγώνα στο βάθρο και να έχει ακόμα μια αμυδρή ευκαιρία να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. 

Ο Bezzecchi τελικά τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Alex Rins να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ο νικητής της Αυστραλίας ήταν 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Jack Miller στην έκτη θέση, ο οποίος με αυτή την ανάκαμψη που έκανε βοήθησε την εργοστασιακή Ducati να πάρει το Πρωτάθλημα Ομάδων.

Ο Marc Marquez τερμάτισε τον αγώνα στην έβδομη θέση, ο Brad Binder κατέκτησε την όγδοη, με τον Johann Zarco και τον Aleix Espargaro να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. 

Ο Joan Mir, ο Darryn Binder, ο Fabio Di Giannantonio και ο Tetsuta Nagashima είχαν και αυτοί πτώσεις, ενώ ο Luca Marini αναγκάστηκε να αποσυρθεί με τεχνικό πρόβλημα.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 19 @ Sepang 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη του Tony Arbolino

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα