• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Όταν ξεκινάς 12ος δεν έχεις στρατηγική
Πραγματικά περίεργοι οι τελευταίοι αγώνες
Νέα 22/10/2022 - 16:59

Ο Fabio Quartararo είχε ένα δύσκολο απόγευμα στη Sepang, με μια πτώση στις ΕΔ4 να εμποδίζει τις προετοιμασίες του για τον αγώνα ενόψει των δύσκολων κατατακτηρίων.

Ο Quartararo ήταν μόλις 11ος μετά την πρώτη του έξοδο και δεν μπόρεσε ανεβάσει τον εαυτό του περαιτέρω, όταν είχε μια στιγμή στην 8η στροφή - όπου έπεσε στις ΕΔ4 - που τον ανάγκασε να ματαιώσει τον γρήγορο γύρο του.

Χωρίς να υπάρχει χρόνος για μια δεύτερη προσπάθεια, ο Quartararo έπρεπε να συμβιβαστεί με την 12η θέση, την χειρότερή του θέση σε κατατακτήριες σε αυτή τη σεζόν πριν από έναν κρίσιμο αγώνα στον οποίο πρέπει να διασφαλίσει ότι ο Francesco Bagnaia, ο οποίος ξεκινάει ένατος, δεν θα πάρει περισσότερους από 10 βαθμούς παραπάνω από αυτόν. 

Ερωτηθείς ποια στρατηγική έχει για να αντεπιτεθεί από την 12η θέση, δεδομένου ότι  η Yamaha ζορίζεται όταν βρίσκεται ανάμεσα σε πολλές μοτοσυκλέτες, ο Quartararo απάντησε: "Νομίζω ότι ξεκινώντας από την 12η θέση δεν έχεις στρατηγική. Η στρατηγική είναι να προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να δούμε πώς θα πάει".

"Λοιπόν, νομίζω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική, αλλά πρώτα να δούμε ποιο ελαστικό θα χρησιμοποιήσουμε γιατί δυστυχώς δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο να δοκιμάσουμε το μεσαίο και το μαλακό. Αλλά νομίζω ότι αύριο θα προσπαθήσω να κάνω περισσότερη δουλειά με το μαλακό [στο ζέσταμα] και να δω πώς θα πάει".

 

Η πτώση του Quartararo στις ΕΔ4 τον άφησε με κάταγμα στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού χεριού, αν και του δόθηκε άδεια να συνεχίσει  για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου.

Λέει ότι αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου στις κατατακτήριες, αντίθετα κατηγόρησε την έλλειψη ρυθμού σε μια περίπλοκη αρχική έξοδο και έναν λάθος υπολογισμό στο χρονοδιάγραμμα για δύο γύρους στην τελευταία του έξοδο".

"Στις κατατακτήριες δεν ήταν πρόβλημα", είπε ο Quartararo όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του στο δάχτυλό του. "Οπότε ίσως δεν ήμουν τόσο συγκεντρωμένος ή δεν ξέρω, αλλά η πρώτη έξοδος είναι κάτι που ακόμα δεν καταλαβαίνω".

"Και στην δεύτερη έξοδο δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είχαμε αρκετό χρόνο… δεν υπολογίσαμε, βασικά, να κάνουμε δύο γύρους".

"Έτσι, η δεύτερη έξοδος ήταν πολύ καλύτερη – όχι στην αίσθηση, αλλά στον χρόνο του γύρου, μέχρι τη στιγμή στην ίδια στροφή όπου έπεσα".

Ο Quartararo επιμένει ότι τα προβλήματά του το Σάββατο δεν έχουν καμία σχέση με την πίεση που σχετίζεται με την κατάσταση του πρωταθλήματος και παραδέχεται ότι η Yamaha «έχει χάσει πολλά πράγματα» στους τελευταίους γύρους.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν αισθάνομαι πραγματικά την πίεση, αλλά είναι πραγματικά περίεργο πώς περνάμε αυτούς τους τελευταίους αγώνες", σημείωσε. "Δεν ξέρω αν δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο ή όχι, αλλά μας λείπουν πολλά πράγματα και ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αλλά πραγματικά, περίεργοι τελευταίοι αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Στις κατατακτήριες δεν ήμουν αρκετά έξυπνος

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήρα την τρίτη θέση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα