• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Στις κατατακτήριες δεν ήμουν αρκετά έξυπνος
Είχα αρχίσει να νιώθω πίεση
Νέα 22/10/2022 - 22:21

Ο Francesco Bagnaia αναγκάστηκε να περάσει από τις ΚΑΤ1 το Σάββατο στη Sepang μετά από μια πτώση στα τελευταία στάδια των ΕΔ3, ακολουθώντας τον Fabio Quartararο που τον άφησε εκτός της πρώτης δεκάδας.

Περνώντας άνετα από τις ΚΑΤ, ο Bagnaia ήταν καθοδόν για έναν γύρο που θα τον έφερνε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ2 όταν έπεσε ξανά στην τέταρτη στροφή.

Αυτό τον οδήγησε στην ένατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, μία θέση μπροστά από τον Aleix Espargaro και τρεις θέσεις μπροστά από τον Quartararo για τον αγώνα της Κυριακής στον οποίο ο Bagnaia μπορεί να κλειδώσει τον τίτλο αν ξεπεράσει τον Quartararo κατά 11 βαθμούς και τον Espargaro κατά δύο.

Ο Bagnaia παραδέχεται ότι ο Franco Morbidelli στις ΕΔ3 (ο οποίος πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή και εμπόδισε τον Ιταλό σε έναν γρήγορο γύρο) πριν από την πτώση του τον οδήγησε στο να αρχίσει να «αισθάνεται πίεση», κάτι που οδήγησε στο λάθος του στις κατατακτήριες.

"Απλώς έκανα τα πάντα για να προσπαθήσω να καταστρέψω τη μέρα, γιατί σήμερα το πρωί ήμουν πολύ αναστατωμένος, πολύ νευρικός, για αυτό που συνέβη με τον Franco και τον Fabio· ήμουν λίγο θυμωμένος", είπε ο Bagnaia.

"Μετά, αφού είπα «είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους», είμαι άνθρωπος και άρχισα να νιώθω πίεση".

"Αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Στις κατατακτήριες δεν ήμουν αρκετά έξυπνος για να καταλάβω ότι ο ρυθμός μου ήταν αρκετά καλός για να είμαι στην πρώτη σειρά χωρίς να πιέσω πάρα πολύ".

"Στην τέταρτη στροφή έχασα το μπροστινό, είχα κίνητρο να πιέσω γιατί ήμουν κατά 1,5 δέκατο ταχύτερος στον στον πρώτο τομέα. Λοιπόν, είπα "εντάξει, πιέζω", και μετά έχασα το μπροστινό. Άρα, ήταν το μεγαλύτερο λάθος".

"Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό", είπε ο Bagnaia όταν ρωτήθηκε αν ένιωθε πίεση για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. "Αν μπορώ να το κλειδώσω αύριο, είμαι χαρούμενος".

"Αλλά δεν είναι σωστό, δεν είναι καλό για μένα να πιέζομαι σε αυτό, να πιστεύω ότι πρέπει να το κλείσω γιατί αν κερδίσω λιγότερους βαθμούς αύριο θα είναι και πάλι καλό".

"Σίγουρα θα φτάσουμε στη Valencia με περισσότερη πίεση, αλλά με λίγο μεγαλύτερη διαφορά. Θα είναι σημαντικό να είμαστε έξυπνοι αύριο σίγουρα".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Αργεντινή Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Όταν ξεκινάς 12ος δεν έχεις στρατηγική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα