• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήρα την τρίτη θέση
H ταχύτητα δεν ήταν εκεί, η αίσθηση δεν ήταν εκεί
Νέα 22/10/2022 - 15:54

Ο Marc Marquez έπρεπε να περάσει από τις ΚΑΤ1 αφού δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 10άδα στο τέλος των ΕΔ3.


Παρόλα αυτά, ο Marquez έκανε έναν γύρο 1:58.454 στο τέλος των ΚΑΤ2, κάτι που τον έφερε στην τρίτη θέση για τον αυριανό αγώνα, αλλά παραδέχεται ότι δεν έχει πραγματική εξήγηση για το πώς το πέτυχε αυτό.

"Είμαι πραγματικά έκπληκτος που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά, ειδικά επειδή… δεν ξέρω", είπε ο Marquez. "Η ταχύτητα δεν είναι εκεί, η αίσθηση δεν είναι εκεί. Αλλά στις κατατακτήριες, ήμουν εκεί. Επομένως, δεν μπορώ να εξηγήσω πώς και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είμαστε στην πρώτη σειρά".

"Αλλά το γεγονός είναι ότι κάναμε δύο καλούς γύρους, όχι μόνο στις ΚΑΤ2, αλλά και στις ΚΑΤ1 ήμουν γρήγορος. Βγήκα [στην αρχή] των ΚΑΤ2 με μεταχειρισμένα ελαστικά και δεν ήμουν τόσο κακός. Και μετά με τα καινούρια πίεσα ακόμα περισσότερο".

"Είμαι χαρούμενος για αυτή την πρώτη σειρά, αλλά πιστεύω ότι αύριο θα ζοριστούμε περισσότερο γιατί παλεύω ενάντια στη μοτοσυκλέτα. Παλεύω ενάντια στη μοτοσυκλέτα όλη την ώρα και αυτό είναι πολύ απαιτητικό για την φυσική κατάσταση, για την συγκέντρωση. Για την απόσταση αγώνα ο ρυθμός δεν υπάρχει, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

 

Ο Marquez πέρασε και τις δύο περιόδους κατατακτηρίων χρησιμοποιώντας αναβάτες της Ducati ως σημεία αναφοράς για να τον βοηθήσουν με τον χρόνο του γύρου, αλλά όταν ξεκίνησαν τις καλύτερες προσπάθειές τους τόσο ο Jack Miller όσο και ο Francesco Bagnaia έπεσαν μπροστά του.

Το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει τους χρόνους γύρων που έκανε παρά το γεγονός ότι έχασε το σημείο αναφοράς του ήταν «η μεγαλύτερη έκπληξη» για τον αναβάτη της Honda.

"Αν δείτε λίγο, όλοι οι αναβάτες της Honda έψαχναν για ένα slipstream γιατί χάνουμε 0,150 δευτερόλεπτα στην πίσω ευθεία και 0,150 δευτερόλεπτα στην κύρια ευθεία", πρόσθεσε. "Λοιπόν, αν έχεις κάποιο slipstream, απλά κερδίζεις 3 δέκατα στην ευθεία. Όταν ήμουν πίσω από τον Miller και έπεσε στην δεύτερη στροφή, είπα «εντάξει, θα είναι δύσκολο», αλλά συνέχισα να πιέζω και πέτυχα τον χρόνο του γύρου. Το ίδιο έγινε και στις ΚΑΤ2".

Η τρίτη θέση στις κατατακτήριες  στη Μαλαισία σηματοδοτεί την τρίτη φορά που ο Marquez θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά στους τέσσερις αγώνες από τότε που επέστρεψε στη δράση τον περασμένο μήνα, και ακολουθεί μια εμφάνιση στο βάθρο το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία.

Ο Marquez λέει ότι ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να βγάλει το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα παρά το ότι έπρεπε να υπερβεί το όριο ήταν ένα ακόμη πιο σημαντικό σημάδι από το βάθρο του Phillip Island ότι η ανάρρωσή του πηγαίνει καλά.

"Ήταν μια πολύ, πολύ, πολύ σημαντική μέρα, ακόμα περισσότερο από την Αυστραλία, γιατί εδώ είναι μια πίστα που πάντα στο παρελθόν δεν ήταν από τις καλύτερες πίστες μου", είπε. "Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολευόμουν επειδή κέρδιζα μερικές φορές εδώ, αλλά δεν είναι από τις αγαπημένες μου πίστες".


"Δυσκολεύομαι με το στυλ οδήγησης μου, ακόμα και όλες οι Honda δυσκολεύονται πολύ και όπως βλέπουμε παλεύω ενάντια στη μοτοσυκλέτα".

"Για μερικούς γύρους που μπορώ, μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Αλλά όπως λέω σε συνεντεύξεις, αισθάνομαι όλο και καλύτερα και μπορώ να απορροφήσω μερικά από τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας δοκιμάζοντας διαφορετικά στυλ οδήγησης που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αδύνατο".

"Στην Buriram έκανα ένα βήμα, στην Αυστραλία έκανα ένα μεγαλύτερο βήμα και το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν από την Αυστραλία ως εδώ, ανάρρωσα με καλό τρόπο και ξεκίνησα το Σαββατοκύριακο με καλό τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Όταν ξεκινάς 12ος δεν έχεις στρατηγική

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα