• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: MotoGP KAT
Εκπληκτικό νέο ρεκόρ γύρου για τον Jorge Martin
Νέα 22/10/2022 - 12:05

Δύο διεκδικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έπεσαν και άλλος ένας θα ξεκινήσει τον αγώνα από την τέταρτη σειρά, καθώς ο Jorge Martin κατέρριψε το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στις ΚΑΤ2 στη Sepang. Ο  Francesco Bagnaia κατάφερε με μαεστρία να βγει από τις ΚΑΤ1 (μαζί με τον Marc Marquez), αλλά έχασε το μπροστινό ενώ βρισκόταν στην προσωρινή pole position στην αρχή της δεύτερης εξόδου του στις ΚΑΤ2 στο PETRONAS Grand Prix της Μαλαισίας. Θα κατατασσόταν τελικά στην ένατη θέση, αλλά θα εξακολουθούσε να είναι μπροστά από τους βασικούς του αντιπάλους, Alex Espargaro και Fabio Quartararo, με τον πρώτο να έχει μια πτώση στην όγδοη στροφή και τον δεύτερο να καταφέρνει να φτάσει μόλις στην 12η θέση.


Όταν ξεκίνησαν οι ΚΑΤ2, ο Martin έφτασε αμέσως στο 1:58.021, σχεδόν τρία δέκατα του δευτερολέπτου κάτω από το απόλυτο ρεκόρ γύρου του Quartararo (1:58.303). Ο Bagnaia ήταν ταχύτερος στις ΚΑΤ1, αλλά έπρεπε να ξεκινήσει τις ΚΑΤ2 με ένα χρησιμοποιημένο μαλακό πίσω λάστιχο του και θα ήταν έκτος στο τέλος των πρώτων εξόδων με 1:58.862. Ωστόσο, ήταν μπροστά από τους βασικούς αντιπάλους του σε εκείνο το σημείο, με τον Aleix Espargaro να είναι όγδοος με 1:58.935 και τον Quartararo, ο οποίος είχε δεμένο δάχτυλο μετά από μια πτώση στις ΕΔ4, να είναι 11ος με 1:59.215.

Όταν ο Bagnaia βγήκε για δεύτερη φορά στην πίστα, ο Marquez τον ακολούθησε από κοντά, όπως είχε κάνει και στις ΚΑΤ1. Το σημείο αναφοράς όμως χάθηκε, όταν ο Bagnaia έχασε το μπροστινό στην τέταρτη στροφή, έχοντας μόλις ξεκινήσει έναν ταχύτατο γύρο και ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν μόνος του. Αποδείχτηκε μικρό εμπόδιο, με τον Marquez να κάνει άλμα από την 12η στην τρίτη θέση με χρόνο 1:58.454.


Η προσπάθεια του αναβάτη της Honda άφησε τον Quartararo 12ο και ο Γάλλος είχε μια μεγάλη στιγμή με το μπροστινό στη στροφή 8. Το έσωσε, αλλά δεν είχε χρόνο να πραγματοποιήσει άλλον έναν γύρο πριν την καρό σημαία, σφραγίζοντας τη μοίρα του. Ο Aleix Espargaro σφράγισε επίσης τη μοίρα του όταν έπεσε στην όδγοη στροφή, και η ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις κακοτυχίες των Bagnaia και Quartararo είχε πλέον χαθεί.

Εν τω μεταξύ, ο Martin ήταν και πάλι στην επίθεση.  Βρήκε πολλά δέκατα περισσότερα από το νέο του ρεκόρ γύρου για να τερματίσει στην pole position με 1:57.790, με τον Enea Bastianini να παίρνει την δεύτερη θέση, χάρη στο 1:58.246 που σημείωσε στην πρώτη του έξοδο, και τον Marquez να συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Η δεύτερη σειρά περιλαμβάνει το δίδυμο της Mooney VR46 Racing Team των Marco Bezzecchi και Luca Marini που θα έχουν ανάμεσά τους τον νικητή της Αυστραλίας, Alex Rins, στην πέμπτη θέση.

Ο Franco Morbidelli, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει ποινή διπλού μεγάλου γύρου το απόγευμα της Κυριακής αφού οδηγούσε αργά αγωνιστική γραμμή μπροστά από τους Bagnaia και Marc Marquez στις ΕΔ3, είναι στην κεφαλή της τρίτης σειράς, όπου θα έχει δίπλα τους τους Maverick Viñales και Pecco Bagnaia. Στην τέταρτη σειρά, βρίσκουμε τον Aleix Espargaro, τον Joan Mir και τον Fabio Quartararo.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήρα την τρίτη θέση

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA