• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Όταν πρέπει να είμαι επικριτικός προς την ομάδα, είμαι
Χάσαμε βαθμούς από "βασικά" προβλήματα
Νέα 20/10/2022 - 18:53

Ο Aleix Espargaro λέει ότι βασικά προβλήματα στοίχισαν πολλούς βαθμούς σε αυτόν και στην Aprilia στους πρόσφατους γύρους και ότι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2022 είναι απίθανη με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.

Είτε ήταν το traction control για την μείωση της ισχύος του κινητήρα στο Phillip Island είτε ένα σφάλμα στην χαρτογράφηση του κινητήρα κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού στο Motegi, ο Espargaro είδε τις ελπίδες του για τον τίτλο του MotoGP να αλλάζουν δραστικά από τότε που ξεκίνησε το ασιατικό σκέλος του Πρωταθλήματος. 

Ο Espargaro είναι τώρα 27 βαθμούς πίσω από τον Francesco Bagnaia στη βαθμολογία, ενώ του ασκείται πίεση από τους Enea Bastianini και Jack Miller ασκείται για την τρίτη θέση.

Ωστόσο, ο στόχος του Espargaro παραμένει να τερματίσει μπροστά από τον Bagnaia και να επανέλθει με σοβαρούς όρους στην διεκδίκηση του τίτλου στη Valencia.

 

"Αυτός είναι ο στόχος", είπε ο αναβάτης της Aprilia. "Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Pecco, κάτι που θα είναι δύσκολο γιατί η φόρμα που έδειξε στους τελευταίους αγώνες, στην πραγματικότητα, κατά το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος ήταν εκπληκτική. Θα βάλω τα δυνατά μου. Έχω την αίσθηση όμως ότι είναι περισσότερο μια χαμένη υπόθεση".

"Μπορώ να ρισκάρω λίγο περισσότερο και να είμαι πιο επιθετικός την ημέρα του αγώνα για να με φέρω στην Valencia διεκδικώντας τον τίτλο".

Όπως ο Bagnaia και ο Fabio Quartararo, ο Espargaro απέτυχε να πάρει βαθμούς σε τουλάχιστον έναν από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες [Motegi], ωστόσο, όταν πήρε βαθμούς, δεν ήταν πουθενά κοντά στον αναβάτη της Ducati, εξ ου και η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ενώ οι τελευταίοι γύροι αναμφίβολα θα θεωρηθούν ως μια ευκαιρία να μάθουν και να διορθώσουν τυχόν λάθη για το 2023, ο Espargaro δεν μπορεί παρά να αισθάνεται ότι χάνει μια χρυσή ευκαιρία φέτος, γι' αυτό ο Ισπανός ήταν πιο επικριτικός με την ομάδα του στους πρόσφατους αγώνες.

Ο Espargaro πρόσθεσε: "Είδαμε ότι στον αγώνα όπου δεν είχαμε δεδομένα, δυσκολευτήκαμε πολύ. Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ψάχνοντας βασικά πράγματα όπως το κιβώτιο ταχυτήτων και τα δεδομένα που έχουμε από το 2019 είναι εντελώς άχρηστα για εμάς".

"Αλλάξαμε τη μοτοσυκλέτα εντελώς. Είναι μια καλή καμπύλη μάθησης για εμάς, αλλά χάσαμε πολλούς βαθμούς στους τελευταίους αγώνες. Πάντα λέω αυτό που νιώθω, οπότε όταν λέω ότι κάναμε καλή δουλειά ή βελτιωνόμαστε είναι επειδή το νιώθω αυτό. Αλλά όταν πρέπει να είμαι επικριτικός με την ομάδα, τότε είμαι".

"Έχω την αίσθηση ότι στους τελευταίους αγώνες δεν ήμασταν σε υψηλό επίπεδο και χάσαμε πολλούς βαθμούς. Είναι πολύ απογοητευτικό όταν έχεις την ταχύτητα και στην Αυστραλία έκανα τον δεύτερο ταχύτερο γύρο, αλλά μετά αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα που δεν έπρεπε να συμβούν. Πιστεύω ότι ήταν αρκετά βασικά προβλήματα".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Τώρα αρχίζω να νιώθω την πίεση

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν έχω τίποτα να χάσω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA