• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν έχω τίποτα να χάσω
Θα πιέσω από την αρχή του Σαββατοκύριακου
Νέα 20/10/2022 - 18:13

Ο Fabio Quartararo ακολουθεί τον Francesco Bagnaia με 14 βαθμούς διαφορά στην βαθμολογία και έρχεται στη Sepang αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον τελευταίο να χρειάζεται να τον ξεπεράσει κατά 11 βαθμούς για να κλειδώσει το Πρωτάθλημα.

Ο Quartararo έρχεται χωρίς να έχει πάρει βαθμούς στους 3 από τους τελευταίους τέσσερις αγώνες, έχοντας πέσει  στην Αυστραλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η διάταξη της πίστας Sepang φαίνεται έτοιμη να λειτουργήσει ενάντια στο πακέτο της Yamaha.

Φτάνοντας σε αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Quartararo λέει ότι θα το προσεγγίσει διαφορετικά και θα πάρει περισσότερα ρίσκα στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας τώρα που βρίσκεται πίσω στον αγώνα του τίτλου.

"Στους τελευταίους αγώνες δεν το διασκέδασα τόσο πολύ, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε μια θέση όπου δεν χρειάζεται πραγματικά να σκέφτομαι τίποτα", δήλωσε ο Quartararo την Πέμπτη στη Sepang. "Απλώς πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου στα άκρα. Νομίζω ότι είναι, φυσικά, διαφορετική νοοτροπία και φυσικά θα έχω διαφορετική διάθεση σε αυτό το Grand Prix. Έχω την αίσθηση ότι δεν έχω τίποτα να χάσω αυτή τη στιγμή".

"Λοιπόν, φυσικά, θα προσεγγίσω τον αγώνα, βάζοντας τον εαυτό μου στο όριο από την αρχή του Σαββατοκύριακου, προσπαθώντας να κάνω κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα γιατί στο τέλος είναι κάτι που όταν πάμε σε μια νέα πίστα νιώθουμε πολύ καλά και δεν αγγίζουμε ποτέ τίποτα".

"Λοιπόν, τώρα νομίζω ότι είναι η στιγμή που ακόμα κι αν νιώθω καλά θα κάνω βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς. Έτσι, νομίζω ότι είναι μια διαφορετική κατάσταση από τις προηγούμενες".

Ο Quartararo παρηγορείται από το γεγονός ότι ο Bagnaia ηγείται του πρωταθλήματος έχοντας ανατρέψει μια διαφορά 91 βαθμών πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, σημειώνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι ο τίτλος μπορεί ακόμα να παιχτεί.

 

"Φυσικά, δεν έχει τελειώσει", πρόσθεσε. "Το έκανε, μπορούμε να το κάνουμε. Έτσι, όπως είπα, νομίζω ότι φυσικά το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν φρικτό. Αλλά μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να προσπαθήσουμε να αποδώσουμε πραγματικά κατά τη διάρκεια αυτών των δύο τελευταίων αγώνων".

Ο δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha και αντικαταστάτης του Andrea Dovizioso για τους τελευταίους αγώνες, Cal Crutchlow, παραδέχεται ότι το γεγονός ότι ο Quartararo οδήγησε το πρωτάθλημα για τόσο καιρό είναι «απίστευτο».

"Δεν τα παρατάει, αυτό είναι σίγουρο", είπε ο Crutchlow. "Μιλάω με τον Fabio ως φίλος, αλλά και για κάποιον που δουλεύει γι' αυτόν, και δεν τα παρατάει. Είναι απλώς μια δύσκολη στιγμή και αυτό που κάνει στη μοτοσυκλέτα είναι πάνω από αυτό που μπορεί να κάνει η μοτοσυκλέτα".

"Δεν μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα κάνει. Ναι, έκανε ένα λάθος την περασμένη εβδομάδα. Αλλά δεν τον είδαμε να κάνει πολλά λάθη. Απλώς είτε ήταν άτυχος είτε η κατάσταση δεν ήταν καλή".

"Έτσι, ακόμα και το να οδηγείς το Πρωτάθλημα όπως έκανε αυτός, είναι ήδη απίστευτο. Αλλά ξέρει πώς να οδηγεί εδώ και νομίζω ότι μπορεί να κάνει έναν καλό αγώνα. Χρειαζόμαστε τους άλλους να μην έχουν καλό αγώνα, αυτό είναι το θέμα".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Όταν πρέπει να είμαι επικριτικός προς την ομάδα, είμαι

« Προηγούμενο άρθρο

Brembo - Τα φρένα στην απαιτητική Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA