• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Σκεφτόμουν το βάθρο
Αλλά η εκκίνηση από πίσω έκρινε τον αγώνα μου
Νέα 18/10/2022 - 16:23

Ο Enea Bastianini ξεπέρασε μια απροσδόκητη ανάπτυξη του αερόσακού του καθώς έκανε έφοδο από την 20η στην 5η θέση και βρέθηκε μόλις 0,557 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη, στον αγώνα της Αυστραλίας της Κυριακής.

Καθώς η διατήρηση των ελαστικών είναι κρίσιμη στο Phillip Island, το όνομα του Bastianini εμφανίστηκε αυτόματα ως υποψήφιος για την νίκη.

Όμως, η 15η θέση στη σχάρα εκκίνησης, αφού εμποδίστηκε στον γρήγορο γύρο του από τον Miguel Oliveira στις ΚΑΤ1, δεν τον βοήθησε καθόλου, καθώς βρέθηκε στην 20η θέση μετά τους πρώτους γύρους του αγώνα.

"Είμαι μόνο κατά το ήμισυ χαρούμενος γιατί είχαμε χωρίς αμφιβολία έναν υπέροχο αγώνα, αλλά μια καλύτερη θέση εκκίνησης θα βοηθούσε", είπε ο αναβάτης της Gresini Ducati. "Ξέραμε ότι η εκκίνηση στη 15η θέση θα έκανε τα πράγματα περίπλοκα, αλλά ο πρώτος γύρος ήταν πραγματικά περίεργος γιατί όταν οδηγούσα με τουε υπόλοιπους, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ νευρική και μετά στην τελευταία στροφή ο αερόσακος μου άνοιξε εξαιτίας ενός μεγάλου τραντάγματος".

"Έκανα ενάμιση γύρο με τον αερόσακο ανοιχτό και έχασα πολλές θέσεις, αλλά γύρο με τον γύρο κέρδισα αυτοπεποίθηση και τερμάτισα πολύ κοντά στο πρώτο γκρουπ".

Ο Bastianini προσπέρασε τους Jorge Martin, ο οποίος ηγήθηκε στο πρώτο μισό του αγώνα, και Luca Marini στον τελευταίο γύρο, αλλά έμεινε μερικά δέκατα μακριά από το βάθρο.

"Σκεφτόμουν [το βάθρο] γιατί ήμουν πολύ κοντά", είπε ο Bastianini. "Πέρασα τους Martin, Marini και Aleix στο τέλος, αλλά ξεκινώντας από πίσω ο αγώνας μου είχε κριθεί".

Το αποτέλεσμα διατήρησε επίσης τον Bastianini στη μάχη του τίτλου, αν και στην τέταρτη θέση και 42 βαθμούς μακριά από τον νέο επικεφαλής και μελλοντικό ομόσταυλό του, Francesco Bagnaia, με μόνο 50 βαθμούς να απομένουν.

"Η ευκαιρία μου είναι πραγματικά πολύ μικρή!", χαμογέλασε ο Bastianini. "Αλλά θα δούμε. Είμαστε ακόμα στην κούρσα του τίτλου και δεν έχει τελειώσει ποτέ μέχρι να τελειώσει".

Επόμενο άρθρο »

O Darryn Binder στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Ήμουν ήρεμος όταν δεν είχα τον Marc πίσω μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA