• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Ήμουν ήρεμος όταν δεν είχα τον Marc πίσω μου
Πρέπει να γίνω τόσο επιθετικός όσο οι άλλοι
Νέα 18/10/2022 - 11:32

Ο Jorge Martin μετέτρεψε την pole position σε πρώτη θέση στα πρώτα στάδια του αγώνα, κρατώντας τον Marc Marquez και τον Alex Rins πίσω του, μέχρι τον 14ο γύρο και έκτοτε ωθήθηκε πίσω στην πέμπτη θέση.

Ο #89 προσπάθησε να επιστρέψει στην κορυφή πολλές φορές, μπλεγμένος σε μάχες με τον Marquez, αλλά τελικά βρέθηκε στο τέλος αυτού του γκρουπ, στην 7η θέση. 

"Διαχειριζόμουν τα ελαστικά στο πρώτο μέρος του αγώνα και μετά μόλις άρχισα να πιέζω λίγο, με πρόλαβε ο Rins, ο οποίος ερχόταν πολύ δυνατά", είπε ο Martin. "Ήμουν με το μπροστινό γκρουπ σε όλο τον αγώνα. Είχα λοιπόν την ταχύτητα, αλλά μου έλειπε λίγο το σημείο φρεναρίσματος. Στην είσοδος στις στροφές, δεν είχα την αυτοπεποίθηση να φρενάρω πιο δυνατά".

"Αν δεν προσπεράσεις σε τέτοιου είδους αγώνες, σε προσπερνούν. Γι' αυτό λοιπόν ήμουν 0,8 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη. Αυτό είναι που με σκοτώνει. Γιατί αν είσαι τόσο κοντά μπορείς και να κερδίσεις. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα και ελπίζω να βελτιωθώ σε αυτό για τη Μαλαισία".

Άλλοι αναβάτες που βρέθηκαν γύρω του, όπως ο Aleix Espargaro (ένατος) και ο Luca Marini (έκτος), θεώρησαν ότι οι ρυθμίσεις ελέγχου πρόσφυσης τους ήταν πολύ συντηρητικές στα τελευταία στάδια. Ο Martin πιστεύει επίσης ότι είχε περισσότερο πίσω ελαστικό για χρήση.

"Στα μισά του αγώνα ήμουν αρκετά καλά, αλλά ίσως στο τελευταίο μέρος, ήμασταν λίγο στην ασφαλή πλευρά", είπε ο Martin. "Πρέπει να καταλάβουμε, και εγώ μαζί, να χρησιμοποιούμε περισσότερο το πίσω ελαστικό γιατί συνήθως απομένει πάρα πολύ (στο τέλος του αγώνα). Και μετά τελειώνω τον αγώνα και θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει περισσότερο τα ελαστικά".

"Έβλεπα ότι άλλες μοτοσυκλέτες, επίσης άλλες Ducati, επιτάχυναν καλύτερα από τον Marini ή εμένα. Ίσως λοιπόν ο κινητήρας, ή δεν ξέρω. Πρέπει να το δουλέψουμε και να βρούμε κάτι".

 Από τους αναβάτες με τους οποίους αγωνίστηκε ο Martin την Κυριακή, ο Marc Marquez - ο οποίος πήρε το πρώτο του βάθρο της σεζόν με τη δεύτερη θέση πίσω από τον Rins - ήταν αυτός που του προκάλεσε τις περισσότερες δυσκολίες.

"Ήμουν ήρεμος όταν δεν είχα τον Márquez πίσω!", χαμογέλασε ο Martin. "Επειδή ήταν τρεις φορές που με προσπέρασε και με έβγαλε εκτός γραμμής, οπότε δεν έχανα απλώς μία θέση, αλλά δύο".

"Αλλά έτσι είναι ο αγώνας, πρέπει να βελτιωθώ και να είμαι πιο επιθετικός, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να παλέψεις για μια νίκη ή το βάθρο".

Ερωτηθείς αν πίστευε ότι τα προσπεράσματα του Marquez ήταν λίγο επιθετικά, ο Martin απάντησε:

"Λοιπόν… υπήρχαν κάποια σημεία όπου ήταν στο όριο, αυτό είναι σίγουρο, γιατί ήμουν ήδη στην εσωτερική και έχανα άλλη μια θέση. Γι' αυτό κουράστηκα με αυτούς τους ελιγμούς. Απλώς θα προσπαθήσω να είμαι τόσο επιθετικός όσο οι υπόλοιποι για το μέλλον".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Σκεφτόμουν το βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Αυτό το βάθρο σημαίνει πολλά για εμένα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA