• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Δεν είμαστε στο επίπεδο να αγωνιστούμε για το Πρωτάθλημα
Στους 3 τελευταίους αγώνες δεν λειτουργούμε σαν ομάδα
Νέα 17/10/2022 - 16:28

Ο Aleix Espargaro δυσκολεύτηκε να φτάσει μέχρι την ένατη θέση στο Phillip Island την Κυριακή λόγω ενός προφανούς προβλήματος με τα ηλεκτρονικά, που τον άφησε 27 βαθμούς πίσω από τον νέο επικεφαλής, Francesco Bagnaia, με μόλις δύο αγώνες να απομένουν.

Ο Espargaro ήταν στη μάχη του τίτλου όλη τη σεζόν από τότε που πήρε την παρθενική του νίκη στα MotoGP στην Αργεντινή, αλλά λέει ότι η εξαιρετικά βελτιωμένη RS-GP δεν ήταν ποτέ κάπου κοντά στο επίπεδο της Ducati.

Με έξι από τα οκτώ Ducatis να τερματίζουν μέσα στην πρώτη δεκάδα στο Phillip Island, ο Espargaro παραδέχεται ότι αυτό είναι "απογοητευτικό", καθώς η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά καλή ώστε να επιτρέπει σε "όλους που την οδηγούν" να είναι δυνατοί.

"Είναι αστείο γιατί πριν από λίγο καιρό, πριν από τρεις, τέσσερις μήνες, όλοι έλεγαν ότι η Aprilia ήταν η «νέα Ferrari»", είπε ο Espargaro. "Ήξερα τη μοτοσυκλέτα που είχα, ξέρω ότι είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, ξέρω ότι βελτιώσαμε πολύ τη μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν είναι καθόλου στο επίπεδο της καλύτερης μοτοσυκλέτας του grid".

"Ποτέ δεν ήταν έτσι, αλλά έκαναν πολλά λάθη στην αρχή της χρονιάς (οι Ducati) και τα πλήρωσαν μέχρι τώρα".

"Αλλά σήμερα τα αποτελέσματα της Ducati είναι "γελοία". Δεν έχει σημασία ποιος οδηγεί τη μοτοσυκλέτα, είναι στην πρώτη εξάδα. Είναι πολύ απογοητευτικό".

 

Ενώ ο Espargaro έχει ακόμα μαθηματικές πιθανότητες να κερδίσει το Πρωτάθλημα, παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια του ασιατικού σκέλους του Πρωταθλήματος η Aprilia "απέδειξε ότι δεν είμαστε μαζί ως ομάδα" και "δεν είναι στο επίπεδο για να παλέψουμε για τον τίτλο".

"Πιο δύσκολο", απάντησε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει για τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα τώρα. "Νομίζω ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μαζί ως ομάδα".

"Δεν είμαστε στο επίπεδο να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο. Έχουμε χάσει πολλούς, πολλούς βαθμούς, γιατί στο τέλος στους τρεις τελευταίους αγώνες κερδίσαμε οκτώ ή 10 βαθμούς (12)".

"Αυτό είναι γελοίο αν θέλεις να παλέψεις για τον τίτλο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι ακόμα πιθανό, είμαι πραγματικά περήφανος για το πρωτάθλημά μου. Υπάρχουν δύο αγώνες μπροστά και ο Aleix και η Aprilia είναι ακόμα στο παιχνίδι για τον τίτλο".

"Λοιπόν, είμαι περήφανος. Αλλά με τη φόρμα του Pecco και της Ducati, με έναν αγώνα  πλεονέκτημα [από άποψη βαθμών] έναντί μου, θα είναι πολύ δύσκολο".

Επόμενο άρθρο »

Οι δηλώσεις Miller και Alex Marquez για το μεταξύ τους περιστατικό

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Δεν θέλω να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα