• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν θέλω να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα
Γιατί έτσι θα προσθέσω έξτρα πίεση στον εαυτό μου
Νέα 17/10/2022 - 12:16

Ο Francesco Bagnaia οδηγεί τώρα στη βαθμολογία για πρώτη φορά στην καριέρα του στα MotoGP με 14 βαθμούς διαφορά, αφού τερμάτισε τρίτος την Κυριακή στο Phillip Island για να εκμεταλλευτεί μια καταστροφική μέρα για τους αντιπάλους του για τον τίτλο.

Ο προηγούμενος επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ ο Aleix Espargaro μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την ένατη θέση στο Phillip Island και πλέον απέχει 27 βαθμούς από την κορυφή.

Ο Bagnaia μπορεί να κλειδώσει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα στην Sepang, αν ξεπεράσει τον Quartararo κατά 11 βαθμούς, αλλά επιμένει ότι δεν θα πάει στη Μαλαισία σκεπτόμενος την μάχη για τον τίτλο γιατί «αν αρχίσω να σκέφτομαι την πίεση, θα πιέσω τον εαυτό μου».

"Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό", είπε για το GP της Μαλαισίας την επόμενη εβδομάδα. "Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το ίδιο όπως κάναμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Απλά σκέφτομαι περίοδο δοκιμών με περίοδο δοκιμών, κάνω καλή δουλειά και προετοιμάζομαι για τον αγώνα και μετά δω αν θα είναι δυνατόν να στεφθώ Πρωταθλητής εκεί".

"Αλλά θα προσπαθήσω να είμαι έξυπνος, να προσέχω τα πάντα γιατί θα είναι σημαντικό να τερματίσω τον αγώνα και να είμαι μπροστά. Ειλικρινά, αν αρχίσω να σκέφτομαι την πίεση, θα ασκήσω πίεση στον εαυτό μου".

"Λοιπόν, δεν θα το σκεφτώ. Θα είμαι ήρεμος και θα κάνω το Σαββατοκύριακο όπως κάνουμε πάντα στο παρελθόν σε αυτό το πρωτάθλημα. Έτσι, το να είμαι έξυπνος θα είναι σίγουρα το κλειδί".

 

Ο Bagnaia λέει ότι μόλις έμαθε ότι ο Quartararo έπεσε στο Phillip Island, επέλεξε να ρισκάρει λιγότερο στη μάχη του για τη νίκη, με τον αναβάτη της Ducati να μην πιέζει υπερβολικά τα πράγματα όταν ο Alex Rins και ο Marc Marquez τον προσπέρασαν στον τελευταίο γύρο.

"Ο στόχος μου ήταν να κερδίσω για να είμαι πιο μπροστά στο Πρωτάθλημα", πρόσθεσε ο Bagnaia. "Όταν ήμουν επικεφαλής, είδα ότι ο Fabio έπεσε στο pit board μου. Έτσι, προσπάθησα να είμαι έξυπνος και να πιέσω γιατί όταν ήμουν μπροστά προσπαθούσα απλώς να πιέσω για μερικούς γύρους (για να κάνω διαφορά)".

"Αλλά μετά είδα το πίσω ελαστικό μου άρχισε να ζοτίζεται λίγο περισσότερο, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να ανοίξω την διαφορά".

"Στη συνέχεια, στον τελευταίο γύρο, όταν και οι δύο με προσπέρασαν στην δεύτερη στροφή, είπα «Εντάξει, αν δω μια πιθανότητα θα την εκμεταλλευτώ, αλλά δεν θέλω να ρισκάρω», γιατί ήταν πολύ εύκολο να κάνω ένα λάθος σήμερα (την Κυριακη)".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Δεν είμαστε στο επίπεδο να αγωνιστούμε για το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: H Suzuki αξιζε αυτή τη νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα