• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι δηλώσεις Miller και Alex Marquez για το μεταξύ τους περιστατικό
Ποινή μεγάλου γύρου στον Marquez για την Μαλαισία
Νέα 17/10/2022 - 16:57

Κάνοντας την πρώτη και μοναδική του εμφάνιση στο Grand Prix της πατρίδας του ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο Miller βρισκόταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι την πτώση του στον 9ο γύρο.

Ο υπεύθυνος ήταν ο Alex Marquez, ο οποίος έχασε τα φρένα στην τέταρτη στροφή (στροφή Miller) πριν χτυπήσει τη Ducati του Miller και στείλει τον Αυστραλό (και τον εαυτό του) στην αμμοπαγίδα. 
Αναλογιζόμενος την πτώση, ο Miller είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο Marquez ερχόταν μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης.

"Όχι, δεν ήταν η μέρα που είχα σχεδιάσει, αλλά είναι αυτό που είναι", ανέφερε ο Αυστραλός. "Ήμουν στη μέση της στροφής, έτοιμος να αφήσω τα φρένα και να ανοίξω το γκάζι και ξαφνικά είχα έναν μπροστινό τροχό στη μέση της σπονδυλικής μου στήλης".

"Δεν μπορούσα να κάνω πολλά για αυτό. Την μια στιγμή κοιτούσα το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Bezzecchi, την επόμενη στιγμή έβλεπα αστέρια. Κουβαριάστηκα αρκετά. Νιώθω καλά, λίγο μελανιασμένος".

Αν και αρχικά ήταν αναστατωμένος με τον Marquez, ο Miller είπε ότι δεν θα κρατούσε κακία για κάτι που ήταν ξεκάθαρο λάθος.

"Δεν υπάρχει κάτι για να είμαι νευριασμένος. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι εκεί έξω προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο", είπε. "Καταλαβαίνω ότι μπορεί να παρασύρθηκε λίγο προσπαθώντας να προσπεράσει τον Marini, αλλά όλοι έχουμε κάνει λάθη. Είναι τόσο συντετριμμένος όσο κι εγώ που δεν τελειώσα τον αγώνα".

"Αλλά φυσικά, το πρώτο μου Grand Prix εντός έδρας μετά από τρία χρόνια... δεν είναι ο τρόπος που ήθελα να το τελειώσω".

 

Ο Miller εθεάθη να περπατά προς τις κερκίδες στο εξωτερικό της στροφής μετά την πτώση, όπου η οικογένειά του και οι φίλοι του είχαν ως έδρα το Σαββατοκύριακο του GP της Αυστραλίας.

Αργότερα αποκάλυψε ότι πήγε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του που δεν κατάφερε να τερματίσει, μια συγγνώμη που απηύθυνε στους Αυστραλούς οπαδούς.

"Μόλις ξαναβρήκα την ανάσα μου, πήγα στους γονείς μου, τους αγκάλιασα και τους ζήτησα συγγνώμη", είπε. "Πολλοί άνθρωποι ταξίδεψαν - όχι μόνο η οικογένειά μου, πολλές οικογένειες - για να δουν έναν Αυστραλό να παίρνει ένα καλό αποτέλεσμα. Και νιώθεις ότι τους έχεις απογοητεύσει. Είναι καταστροφικό, αλλά είναι μέρος των αγώνων μοτοσυκλέτας".

Ο Alex Marquez, εν τω μεταξύ, αποδέχτηκε την πλήρη ευθύνη για την σύγκρουση και είπε ότι κατανοούσε τον θυμό του Miller εκείνη τη στιγμή.

Στον αναβάτη της LCR Honda έχει επιβληθεί ποινή μεγάλου γύρου, που θα εκτίσει κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Μαλαισίας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

"Λυπάμαι πραγματικά για τον Jack. Καταλαβαίνω ότι ήταν θυμωμένος", είπε. "Είχε όλους τους λόγους".

"Έκανα ένα λάθος. Ήμουν πολύ προσεκτικός σε εκείνη τη στροφ". γιατί ξέρω ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος. Σε αυτόν τον γύρο άρχισα να επιτίθεμαι λίγο γιατί όλοι με προσπερνούσαν σε εκείνο το σημείο".

"Λυπάμαι για αυτόν και την ομάδα του. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο καθένας μπορεί να κάνει λάθος. Αλλά αυτό το λάθος ήταν λίγο υπερβολικό".

"Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αλλά δεν είναι δικαιολογία. Έκανα ένα τεράστιο λάθος σήμερα".

Επόμενο άρθρο »

Michelin Philip Island: Nέο ρεκόρ πίστας όλων των εποχών

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Δεν είμαστε στο επίπεδο να αγωνιστούμε για το Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA