• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rins: H Suzuki αξιζε αυτή τη νίκη
Δεν τα παρατήσαμε ποτέ
Νέα 16/10/2022 - 18:10

Η Suzuki ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα εγκαταλείψει τα MotoGP στα τέλη του 2022 σε μια κίνηση σοκ που έρχεται μόλις δύο σεζόν μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τον Joan Mir.

Από την ανακοίνωση και μετά, η απόδοση της Suzuki έχει αλλάξει, με τον Rins να μην έχει ανέβει στο βάθρο από το Grand Prix της Αμερικής τον Απρίλιο.

Όμως, ξεκινώντας από τη 10η θέση σήμερα, ο Rins κέρδισε τον Francesco Bagnaia της Ducati και τον Marc Marquez της Honda σε μια συναρπαστική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο στο Phillip Island για να γίνει ο έβδομος διαφορετικός νικητής το 2022.

Ο Rins – ο οποίος θα μετακομίσει στη Honda το 2023 με την LCR – επαίνεσε τη Suzuki που δεν «τα παράτησε ποτέ» κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου 2022 και αφιέρωσε τη νίκη στην ομάδα.

"Δεν ήταν εύκολο για εμάς ως ομάδα να γνωρίζουμε ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα", είπε ο Rins. "Λοιπόν, δεν είχαμε και τόσο καλούς αγώνες. Επίσης, έμπλεξα σε κάποια ατυχήματα με κάποιους αναβάτες, στο Montmelo έσπασα το χέρι μου. Tο κλειδί ήταν να μην τα παρατάμε, ποτέ δεν τα παρατήσαμε".

"Λοιπόν, αξίζαμε αυτή τη νίκη. Αυτή είναι αφιερωμένη σε όλη την ομάδα, σε αυτούς που έχουν κάποια συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και για αυτούς που δεν έχουν. Αυτή η νίκη είναι για αυτούς".


Ο Rins ηγήθηκε για λίγο σε πολλά στάδια του αγώνα των 27 γύρων και παραδέχεται ότι ήλπιζε να καταφέρει να ξεφύγει καθώς οι κορυφαίοι «οδηγούσαν λίγο πολύ αργά» – αλλά αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική όταν συνέχισαν να τον προσπερνούν.

"Αισθανόμουν αρκετά καλά από την αρχή, μπορούσα να διαχειριστώ πολύ καλά το πίσω ελαστικό", πρόσθεσε. "Όταν ήμουν πίσω από τον Pecco, ή στην αρχή πίσω από τον Martin, συνειδητοποίησα ότι οδηγούσαν λίγο πολύ αργά".

"Έτσι, προσπάθησα να μείνω μπροστά, ίσως να ανοίξω μια μικρή διαφορά, φροντίζοντας το πίσω ελαστικό στο σπινάρισμα".

"Αλλά με προσπερνούσαν στις ευθείες, οπότε αποφάσισα να μείνω πίσω και να προσπαθήσω να φτάσω στο τέλος του αγώνα με λίγο περισσότερο ελαστικό".

"Ήξερα ότι αν ξεκινούσα τον τελευταίο γύρο δεύτερος, είχα κάποιες πιθανότητες να προσπεράσω τον Pecco μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης στροφής".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν θέλω να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 18 @ Philip Island 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα