• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Η εμπειρία των τελευταίων ετών με βοηθά να είμαι ήρεμος
Σε αυτήν την κατάσταση
Νέα 13/10/2022 - 12:07

Ο Fabio Quartararo είδε ένα επιβλητικό πλεονέκτημα 91 βαθμών έναντι του Francesco Bagnaia να μειώνεται σε μόλις δύο στην με τρεις αγώνες να απομένουν.

Από το Sachsenring μέχρι τώρα, ο Quartararo δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αγώνα, ενώ ο Bagnaia το έχει καταφέρει σε τέσσερις περιπτώσεις.

Με την πίεση να αυξάνεται, δεδομένης της φόρμας του Bagnaia και της Ducati, η χειρότερη επίδοση του Quartararo της σεζόν ήρθε ακριβώς τη χειρότερη στιγμή καθώς δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς για δεύτερη φορά μετά το Assen - είναι μόλις η δεύτερη φορά που συνέβη στην καριέρα του στα MotoGP όταν τερματίζει έναν αγώνα - η πρώτη φορά ήταν στο ντεμπούτο του το 2019 στο Qatar.

Mετά τον αγώνα της Ταϊλάνδης ήρθε η απόφαση του Quartararo να μην απευθυνθεί στα μέσα ενημέρωσης, για την οποία απόφαση ο Γάλλος ζήτησε συγγνώμη.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Grand Prix της Αυστραλίας, ο Quartararo πρόσθεσε: "Περίμενα έναν πολύ καλύτερο αγώνα φυσικά. Κάναμε ένα λάθος από την αρχή ξεκινώντας με πολύ υψηλή πίεση ελαστικών και στο τέλος του αγώνα ήταν δύσκολο".

"Πήρα την απόφαση να μην μιλήσω στα μέσα ενημέρωσης και ζητώ συγγνώμη από όλους τους ανθρώπους που ήταν στην Ταϊλάνδη. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό και δεν είχα κανένα συναίσθημα. Ήταν σκληρό".

Εξακολουθώντας να έχει τη νοοτροπία ότι πρέπει να κάνει έναν αγώνα κάθε φορά, ο Quartararo παραδέχτηκε ότι τώρα είναι επίσης η ώρα να σκεφτεί τη μάχη του για το Πρωτάθλημα, όχι μόνο με τον Bagnaia, αλλά και με τους Aleix Espargaro, Jack Miller και Enea Bastianini που παραμένουν απειλές.

"Λοιπόν, πρέπει να σκεφτούμε το Πρωτάθλημα, αλλά θέλω να το πάω αγώνα με αγώνα", είπε ο Quartararo. "Είμαστε σχεδόν ισοδύναμοι με τον Pecco, αλλά δεν βλέπω μόνο τον Pecco".

"Φυσικά, ο Aleix είναι εδώ, ο Jack, ο Enea, οπότε παλεύουμε χωρίς να έχουμε πολλούς διαφορά. Εντάξει, οι τρεις πρώτοι είναι λίγο πιο κοντά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε αγώνα με αγώνα και εγώ σκεφτείτε ότι ο κάθε αγώνας μπορεί να είναι καλός για εμάς".

Αφού έχασε τον τίτλο το 2020, όταν ήταν το ξεκάθαρο φαβορί με λίγους γύρους να απομένουν, ο Quartararo εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κυριαρχία του το 2021 για να διεκδικήσει τον τίτλο.
O Γάλλος αναβάτης πιστεύει ότι η εμπειρία που αποκτήθηκε τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες του τον οδήγησε στο να είναι πιο ήρεμος πηγαίνοντας στους τελευταίους αγώνες αυτής της σεζόν.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η εμπειρία μπορεί να παίξει ρόλο, ο Quartararo είπε: "Ναι! Ειδικά το 2020 που ήταν μια χρονιά όπου ήμουν γρήγορος και είχαμε πρόβλημα με τη Yamaha. Αλλά εκτός από αυτό, πάντα κοιτούσα τον πρώτο αναβάτη που νομίζω ότι ήταν o Joan Mir σε εκείνο το στάδιο και στην πραγματικότητα πέρυσι έπρεπε να είμαι πιο γρήγορος σε όλες τις περιστάσεις".

"Έχοντας τον τίτλο από πέρυσι μου φέρνει πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία. Η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών με βοηθά να είμαι ήρεμος σε αυτή την κατάσταση".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: O Stoner μου έμαθε πράγματα

« Προηγούμενο άρθρο

Τι περιμένουμε να δούμε στο Phillip Island

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα