• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: O Stoner μου έμαθε πράγματα
Για την πίστα του Phillip Island
Νέα 13/10/2022 - 14:29

Ο Pecco Bagnaia απέχει ένα βήμα από το να ολοκληρώσει την μεγάλη επιστροφή που ξεκίνησε μετά το Sachsenring, όταν βρισκόταν 91 βαθμούς πίσω από τον κορυφαίο της βαθμολογίας. Ο αναβάτης της Ducati κατάφερε να κλείσει την διαφορά στους 2 βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo, ανοίγοντας ξανά ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φαινόταν ήδη τελειωμένο με μια σειρά από βάθρα και νίκες. Χωρίς τα λάθη της αρχής του Πρωταθλήματος μάλλον θα βρισκόταν σήμερα σε εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι θα είναι προφανώς καθοριστικοί και ο πρώτος θα γίνει στο Phillip Island, μια πίστα στην οποία τόσο ο αναβάτης όσο και η μοτοσυκλέτα έχουν αγωνιστεί μαζί στα MotoGP μία φορά το 2019. Στα χαρτιά, αυτή η πίστα θα μπορούσε να ευνοήσει τα χαρακτηριστικά της M1 του Fabio, αλλά αυτό σεζόν έχουμε δει την Ducati να αναδύεται με θεαματικό τρόπο ακόμα και σε πίστες που στο παρελθόν ήταν δύσκολες για αυτήν. Θα μπορέσουμε να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση μόνο μετά τους πρώτους γύρους στην πίστα, με το φάσμα της βροχής να υπάρχει στις όχι ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις μέχρι στιγμής. Ο Bagnaia έχει μια πολύ πραγματική ευκαιρία να φέρει τον τίτλο των αναβατών στην Ducati, για πρώτη φορά μετά τον Casey Stoner. Και ήταν στην πραγματικότητα με τον Stoner που ο Bagnaia μίλησε εκτενώς προσπαθώντας να ανακαλύψει τα μυστικά της αυστραλιανής πίστας.

"Μίλησα με τον Casey σήμερα - είπε ο Bagnaia στην συνέντευξη τύπου - σίγουρα είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μάθουμε κάτι από αυτόν. Σε αυτή την πίστα ήταν ο καλύτερος αναβάτης και είναι εύκολο να μάθεις από αυτόν. Ελπίζω να το έκανα".

Όπως προαναφέρθηκε, ο Bagnaia έχει βρεθεί εδώ και το 2019.

"Ανυπομονούσα να έρθω να αγωνιστώ εδώ, αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, όπως νομίζω για πολλούς αναβάτες. Το 2019 διασκέδασα πολύ εδώ, παίρνοντας επίσης το καλύτερο μου αποτέλεσμα στην πρώτη μου χρονιά στα MotoGP, και σήμερα οι δυνατότητές μας είναι πολύ υψηλότερες. Το νέο φέρινγκ της Ducati μας επιτρέπει να έχουμε πολύ καλύτερο χειρισμό σε πίστες όπως αυτή".

Όμως δεν είναι μόνο η μοτοσυκλέτα που έχει αλλάξει από τότε, αλλά και ο ίδιος ο Bagnaia. 

"Περισσότερο από τη μοτοσυκλέτα, νομίζω ότι έχω βελτιωθεί πολύ σε σύγκριση με το 2019. Όσο για τη μοτοσυκλέτα, νομίζω ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι η οδική συμπεριφορά. Το πλαίσιο είναι παρόμοιο, το φέρινγκ έχει αλλάξει πολύ. Τώρα είμαστε πολύ γρήγοροι ακόμα και σε μεγάλες γρήγορες στροφές και νομίζω ότι αυτό μπορεί να μας βοηθήσει σε μια πίστα όπως αυτή".

Έπειτα, ο Bagnaia αναφέρθηκε στο Πρωτάθλημα.

"Τώρα είναι σαν να ξεκινάει το Πρωτάθλημα από το μηδέν. Είμαστε πέντε από εμάς που μπορούμε να κερδίσουμε, ακόμα κι αν ο Fabio κι εγώ έχουμε λίγες περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους. Ο Aleix δεν είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία και όλα μπορούν ακόμα να αλλάξουν φέτος, ακόμα και ο Enea και ο Jack έχουν τις πιθανότητές τους. Έχουμε πολύ υψηλές δυνατότητες, οπότε ας δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε την Κυριακή".

"Όταν έρχομαι εδώ αισθάνομαι πάντα υπέροχα. Είναι ένα Σαββατοκύριακο αγώνα, αλλά νιώθεις λιγότερη πίεση εδώ. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή δεν κοιμόμαστε σε ένα ξενοδοχείο αλλά σε ένα σπίτι εδώ, πρέπει να φτιάξεις πρωινό. Είναι κάτι διαφορετικό και η διάταξη της πίστας είναι εντελώς διαφορετική, πολύ παλιό στυλ. Πρέπει να είσαι ακριβής και τεχνικός όταν οδηγείς. Όταν υπάρχουν τόσο γρήγορες στροφές σε μια πίστα, είναι πάντα διασκεδαστικό να οδηγείς την μοτοσυκλέτα".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Είμαι μπερδεμένος από τις δυνατότητες της Honda σε κάθε γύρο

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Η εμπειρία των τελευταίων ετών με βοηθά να είμαι ήρεμος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα