• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι περιμένουμε να δούμε στο Phillip Island
Νέα 12/10/2022 - 17:32

Aυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε αναβάτες εντός 40 βαθμών, με 75 να είναι ακόμα διαθέσιμοι. Ο Fabio Quartararo παραμένει ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο Francesco Bagnaia βρίσκεται τώρα μόλις δύο βαθμούς πίσω, ο Aleix Espargaro στους 20, ο Enea Bastianini στους 39 και ο Jack Miller απέχει 40 βαθμούς, καθώς κατευθυνόμαστε στο Phillip Island. 
 
Ο Miller θα βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οδηγεί με την εργοστασιακή Ducati στον αγώνα της πατρίδας του για πρώτη φορά και έχει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα παραπάνω την διαφορά. Από τους πέντε κορυφαίους στη μάχη του τίτλου έχει σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς στους τελευταίους τρεις αγώνες – 56, με τον επόμενο να είναι ο Bastianini  με 42. 


Αρκετά πίσω για να οδηγεί χωρίς υπερβολική πίεση από τη βαθμολογία και με καλή ταχύτητα που δείχνει πάντα στο νησί, ο Miller θα είναι ένας από αυτούς που θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη αυτό το Σαββατοκύριακο, και όσον αφορά την πίεση, το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον  Bastianini, αν και ο Ιταλός δεν έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτήν την πίστα. Ο Aleix Espargaro είχε έναν καλό αγώνα την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ και ο Bagnaia εντυπωσίασε την τελευταία (και πρώτη) φορά που οδήγησε μια μοτοσυκλέτα κορυφαίας κατηγορίας στο Phillip Island, και μετά είναι ο Quartararo. Ο Γάλλος δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην Αυστραλία, αλλά θα ελπίζει να το ανατρέψει σε μια πίστα που θα πρέπει να ταιριάζει λίγο πιο πολύ στην Yamaha.

Όσον αφορά τα ρεκόρ πίστας, όμως, δύο είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν αμέσως. Ο πρώτος είναι ο Maverick Viñales, ο οποίος σταμάτησε μια περίοδο χωρίς νίκες για την Yamaha το 2018 και ήταν τότε ο μόνος αναβάτης που μπορούσε να μείνει οπουδήποτε κοντά στον Marc Marquez το 2019 πριν από μια πτώση στον τελευταίο γύρο. Ο Viñales επιστρέφει στην πίστα με μια νέα μοτοσυκλέτα για εκείνον, αλλά με μια μοτοσυκλέτα στην οποία είναι σταθερά όλο και πιο γρήγορος. Είναι το Phillip Island άλλη μια πίστα όπου μπορεί να φτάσει στην νίκη; Στο Silverstone ήταν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά.

Το άλλο όνομα είναι ο Marc Marquez, και ο #93 ήταν απίστευτα γρήγορος στην Αυστραλία. Καθώς η επιστροφή του συνεχίζει να δείχνει την δυναμική τηε, δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τον Marquez να δίνει μάχες για την κορυφή αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ νωρίς; Είναι ακριβώς η σωστή ώρα; Από φυσικής πλευράς, η πίστα ρέει σε μια πιο "χαλαρή" διάταξη και είναι αριστερόστροφη, κάτι που βολεύει πολύ τον Marquez. 

Η εμπειρία θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει υπέρ των πιο βετεράνων αναβατών στο grid – συμπεριλαμβανομένου του Marquez – καθώς τα MotoGP έρχονται στο Phillip Island για πρώτη φορά από το  2019. Η λίστα με αυτούς που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Αυστραλιανή πίστα στην κορυφαία κατηγορία περιλαμβάνει τους rookies του 2022, καθώς και τους Brad Binder και Alex Marquez. Όσον αφορά τους αγώνες, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε τον Miguel Oliveira σε αυτή τη λίστα, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στον αγώνα της Κυριακής στην τελευταία επίσκεψη, ακόμη και τον Fabio Quartararo, ο οποίος έπεσε νωρίς στον πρώτο γύρο το 2019.

Όσον αφορά τους rookies, θα είναι ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο για τον Remy Gardner καθώς αγωνίζεται στην πατρίδα του και οι Αυστραλοί οπαδοί θα θέλουν να τον δουν να παίρνει λίγους περισσότερους βαθμούς μετά από μια πιο δύσκολη σεζόν. Το Phillip Island θα μπορούσε να αποδειχθεί η αποφασιστική αναμέτρηση στον αγώνα για το Rookie of the Year, με τον Marco Bezzecchi φρέσκο ​​από την πρώτη του pole position να έχει την ευκαιρία να κλειδώσει αυτόν τον τίτλο.

Το Πρωτάθλημα Ομάδων είναι επίσης σε ένα αποφασιστικό Σαββατοκύριακο, με την ομάδα της Ducati Lenovo να χρειάζεται να ξεπεράσει την Aprilia κατά 16 βαθμούς για να κλειδώσει το Πρωτάθλημα ομάδων και να ολοκληρώσει τα δύο τρίτα στο κυνήγι της για το τριπλό στέμμα. Ο τίτλος του κορυφαίου δορυφορικού αναβάτη θα μπορούσε επίσης να περάσει στα χέρια του Bastianini, αν και ο Ιταλός δεν απέχει πολύ από τον Johann Zarco. Ο Zarco προσπαθεί επίσης να χαρίσει στην Prima Pramac τον τίτλο των Ανεξάρτητων Ομάδων. Τέλος, υπάρχει η επιστροφή του Joan Mir, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 να προσπαθεί να επιστρέψει σε τροχιά στο Phillip Island, μια πίστα που έχει μερικές καλές αναμνήσεις για τον Ισπανό αναβάτη. 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Η εμπειρία των τελευταίων ετών με βοηθά να είμαι ήρεμος

« Προηγούμενο άρθρο

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Victor Steeman

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα