• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Υπέκυψε στα τραύματά του ο Victor Steeman
Eίχε τραυματισθεί στο WorldSBK του Portimao
Νέα 12/10/2022 - 11:30

Ο Ολλανδός αναβάτης Victor Steeman που είχε τραυματιστεί το Σάββατο στην Πορτογαλία υπέκυψε τελικά χθες το απόγευμα στα τραύματά του.

Ο Steeman είχε τραυματισθεί βαρύτατα κατά τη διάρκεια του Αγώνα 1 της Supersport 300 στο WorldSBK του Portimao.


Η ανακοίνωση της FIM, της Dorna και της οικογένειάς του αναφέρει:

H FIM, ο Όμιλος Dorna και το Autodromo Internacional do Algarve εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, την ομάδα και τους αγαπημένους του Steeman.

Μετά από ένα σοβαρό περιστατικό στον αγώνα 1 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Supersport 300 κατά τη διάρκεια του Γύρου Πορτογαλίας Pirelli στο Autodromo Internacional do Algarve, με μεγάλη θλίψη αναφέρουμε τον θάνατο του αναβάτη Victor Steeman (MTM Kawasaki).

Ο Steeman ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με πολλούς αναβάτες στη στροφή 14 και ο αγώνας διεκόπει άμεσα (κόκκινη σημαία). Ιατρικό προσωπικό και οχήματα έφθασαν στο σημείο αμέσως και ο αναβάτης δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στην πίστα και στη συνέχεια στο ιατρικό κέντρο της πίστας πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Faro.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού της πίστας, των κριτών και του προσωπικού του νοσοκομείου, ο Steeman δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του αναφέρει: «Κάτι που πάντα φοβάσαι ως γονιός ενός αγωνιζόμενου με μοτοσικλέτα δυστυχώς συνέβη. Ο Victor μας δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτόν τον τελευταίο αγώνα. Παρά την αφόρητη απώλεια και τη θλίψη, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί σας ότι ο ήρωάς μας, μέσω του θανάτου του, κατάφερε να σώσει άλλους 5 ανθρώπους, δωρίζοντας τα όργανά του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τη στήριξη σας αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θα μας λείψει πολύ ο Βίκτωρ μας».

Ο Steeman είχε μια πολύ καλή αγωνιστική σεζόν φέτος στο FIM Supersport 300 Championship 2022 και ξεκίνησε τον Πορτογαλικό Γύρο της Pirelli με "μαθηματική" ευκαιρία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με τέσσερις νίκες, πέντε βάθρα και τρεις pole positions αυτή τη σεζόν, πήρε 180 βαθμούς σε 14 αγώνες. Υπέγραψε επίσης στα βιβλία της ιστορίας με την pole position στο Circuit de Barcelona-Catalunya, και έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες pole position στην κατηγορία World Supersport 300.

Η οικογένεια FIM, ο Όμιλος Dorna και το Autodromo Internacional do Algarve εκφράζουν τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, την ομάδα και τους αγαπημένους του Steeman.

Επόμενο άρθρο »

Τι περιμένουμε να δούμε στο Phillip Island

« Προηγούμενο άρθρο

H Michelin στο Phillip Island για το MotoGP της Αυστραλίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα