• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Portimao - Πρώτος ο Razgatlioglu στον αγώνα 1
Νέα 08/10/2022 - 17:00

Πλούσιος σε δράση, παρά τους λιγότερους γύρους, ήταν ο 1ος Αγώνας του 17ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Superbike MOTUL FIM σήμερα στο Autodromo Internacional do Algarve (Portimao) για τον Πορτογαλικό Γύρο της Pirelli.

Οι τρεις πρώτοι αναβάτες στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος έδωσαν μάχη τις θέσεις του βάθρου με τον Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha με Brixx WorldSBK) να κερδίζει τερματίζοντας πρώτος μπροστά από τον Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) στο τέλος της μάχης 14 γύρων.

Η διάρκεια του αγώνα περιορίστηκε στους 14 γύρους, από τους 20, μετά από σημαντική καθυστέρηση λόγω του σοβαρού τραυματισμού του αναβάτη Victor Steeman στον αγώνα της SSP300. Ο κυρίαρχος φέτος Razgatlioglu κέρδισε τελικά τη μάχη μετά από μια αναμέτρηση με τον Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) στο πρώτο μισό του αγώνα. Η νικηφόρα κίνηση του Razgatlioglu ήρθε στην αρχή του 6ου γύρου όταν πέρασε τον Rea, αφού πρώτα είχε περάσει τον έτερο αναβάτη της Kawasaki τον Alex Lowes.

Ο Bautista που ξεκίνησε από την 4η θέση στο grid έχασε χρόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά κατάφερε τελικά να ανέβει αφού πέρασε τον Lowes στον 3ο γύρο και τον Axel Bassani (Motocorsa Racing) στην αρχή του 11ου γύρου. Η κρίσιμη κίνηση του Bautista για τη δεύτερη θέση ήρθε στο τέλος του 11ου γύρου, καθώς πέρασε τον Rea στην ευθεία των pit ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση όπου και έμεινε μέχρι τον τερματισμό, με τον Rea να τερματίζει στην τρίτη θέση του 1ου Αγώνα.

Η σημερινή νίκη, που ήταν η 27η για τον Razgatlioglu στο WorldSBK, τον έφερε στο ίδιο επίπεδο με τους Doug Polen και Bautista στην κατάταξη όλων των εποχών. Επίσης αυτό ήταν το 20ο βάθρο της σεζόν 2022 και 73ο βάθρο του συνολικά.

Με τη δεύτερη θέση του ο Bautista έφτασε τα 50 βάθρα στο WorldSBK και είναι τώρα στο ίδιο επίπεδο με τον Carlos Checa τον μέχρι τώρα Ισπανό αναβάτη με τα περισσότερα βάθρα.

Με την 3η θέση ο Rea μπορεί να κατέκτησε το 510ο βάθρο της Kawasaki στο WorldSBK άλλα τους τελευταίους 16 αγώνες ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να ανέβει στην 1η θέση.

Ο Bassani, που τερμάτισε εκτός βάθρου, ξεκίνησε δυναμικά άλλα στη συνέχεια στα μέσα του αγώνα έχασε έδαφος τερματίζοντας τελικά στη 4η θέση μετά από μια φοβερή μάχη με τον Lowes που τερμάτισε στη 5η θέση μόλις 0,091 του δευτερόλεπτου πίσω του.

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha) κατέλαβε την έκτη θέση, τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Lowes και τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) στην έβδομη θέση.

Για την 8η θέση έδωσαν μάχη τρεις αναβάτες με τον Xavi Vierge (Team HRC) να κερδίζει τελικά την όγδοη θέση ακολουθούμενος από τον Loris Baz (Bonovo Action BMW) και τον Αμερικανό αστέρα Garrett Gerloff (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) που συμπλήρωσαν την δεκάδα τερματίζοντας στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Στις επόμενες πέντε θέσεις που βαθμολογούνται στο πρωτάθλημα βρέθηκαν οι:  Iker Lecuona (Team HRC) που κατέλαβε την 11η θέση στον πρώτο του αγώνα WorldSBK στο Portimao, Philipp Oettl (Team Goeleven) 12 ος, Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) 13ος ακολουθούμενος από 2 BMW με τους Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) και ο Eugene Laverty (Bonovo Action BMW) που τερμάτισαν στη 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

Χρόνοι των 6 κορυφαίων αναβατών του Αγώνα 1:

  1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK)
  2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +0.657s
  3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +3.032s
  4. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +4.471s
  5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +4.562s
  6. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +8.805s

Ταχύτερος γύρος και νέο ρεκόρ γύρου: Toprak Razgatlioglu (Yamaha) – 1’40.328s

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Ο Miller θα έχει δύσκολο έργο

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Hugh Anderson ανακυρήσσεται θρύλος των MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα