• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Hugh Anderson ανακυρήσσεται θρύλος των MotoGP!
Νέα 08/10/2022 - 10:03

Ο Hugh Anderson είναι πλέον επίσημα θρύλος των MotoGP! Σε μια ειδική τελετή στη χώρα καταγωγής του, τη Νέα Ζηλανδία, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έλαβε το μετάλλιό του καθώς εισήχθη στο Hall of Fame των MotoGP. Ο Mike Webb, και ο Simon Crafar "προέδρευσαν" των διαδικασιών για τον συμπατριώτη τους στο Hampton Downs Circuit, μαζί με πάνω από 100 αναβάτες αγώνων της Nέας Zηλανδίας, φίλους και μέλη του Hamilton Motorcycle Club για να συγχαρούν τον Anderson.

Ο Anderson έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στις κατηγορίες 500cc και 350cc το 1960, ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία των 350cc, και το 1962 πρόσθεσε τις κατηγορίες 125cc και 50cc στο βιογραφικό του, παίρνοντας νίκες και στις δύο. Για το 1963 ο Νεοζηλανδός έτρεξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc και 50cc και έγινε Πρωταθλητής και στις δύο την ίδια χρονιά. Πήρε και πάλι το Πρωτάθλημα των 50cc το 1964 και ήταν τρίτος στην βαθμολογία των 125cc. Το 1965 κατέκτησε το Πρωτάθλημα των 125cc και ήταν τρίτος στην κατηγορία των 50cc.


Ο Anderson αποσύρθηκε το 1966 μετά από 25 νίκες Grand Prix και 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μόλις έξι χρόνια, και πλέον αναγνωρίζεται ως θρύλος των MotoGP.

 

Hugh Anderson: "Είμαι απίστευτα ευγνώμων στη Dorna που με έκανε θρύλο των MotoGP. Είναι τιμή που η καριέρα μου και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματά μου αναγνωρίζονται στο Hall of Fame και θέλω να ευχαριστήσω την Dorna και τον Carmelo και όλη την οικογένειά μου, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου για αυτή την τιμή και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι επίσης πολύ ευγνώμων για τη διοργάνωση αυτής της τελετής στη Νέα Ζηλανδία, ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα".


Μέσω σύνδεσης βίντεο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Carmelo Ezpeleta εξέφρασε επίσης τις σκέψεις του: "Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που μπορούμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί, αλλά όπως γνωρίζετε είναι μεγάλη τιμή για εμάς να σας προτείνω ως θρύλο των MotoGP και να σας βλέπω να γίνεστε μέλος του Hall of Fame. Σας θυμάμαι να αγωνίζεστε στο Πρωτάθλημα, γιατί είμαι και αρκετά μεγάλος για να το θυμάμαι αυτό! Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και ελπίζω να σας δω σύντομα και για να είστε μαζί μας όσο περισσότερο μπορείτε. Σήμερα γιορτάζουμε τα επιτεύγματά σας καθώς αποχαιρετούμε επίσης έναν άλλο Θρύλο, τον Phil Read, και θα αγαπάμε πάντα εκείνους τους αναβάτες των οποίων η καριέρα άνοιξε το δρόμο για να γίνει το άθλημά μας αυτό που είναι".

Ο Anderson προστίθεται σε μια μακρά λίστα σπουδαίων που έχουν γίνει MotoGP Legends που περιλαμβάνει τους Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger, Jorge Martinez, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Max Biaggi, Luigi Taveri και τον Nicky Hayden.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Portimao - Πρώτος ο Razgatlioglu στον αγώνα 1

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Portimao ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα