• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Ο Miller θα έχει δύσκολο έργο
Προσπάθησα να φέρω την μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου αντί να προσαρμοστώ
Νέα 09/10/2022 - 17:41

Ο Jack Miller θα ανταλλάξει την Ducati με την KTM για το 2023 ως αντικαταστάτης του Oliviera, ο οποίος θα μετακομίσει στην Aprilia την επόμενη σεζόν.

"Δεν ξέρω αν θα το μετανιώσω", είπε ο Oliveira, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα της Ταϊλάνδης. Μίλησε επίσης για την αντικατάστασή του από τον Miller.


"Υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο ο χρόνος μπορεί να σου δείξει. Σίγουρα, θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια τόσο από την πλευρά μου όσο και από τον Jack για να προσαρμοστούμε στις νέες μοτοσυκλέτες. Νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για αυτόν, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του στιγμές".

"Ελπίζω να μπορέσω να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες της επόμενης μου μοτοσυκλέτας στο μέγιστο. Στο τέλος πάντα υπήρχαν κάποιες αλλαγές στους αναβάτες στη σχάρα εκκίνησης και έτσι είναι τα πράγματα".

Ο Oliveira αποκάλυψε πώς οι αναβάτες του MotoGP συζητούν ιδιωτικά τις διαφορετικές ομάδες και τις μοτοσυκλέτες τους: "Φυσικά είναι λυπηρό που η περιπέτειά μου στην KTM τελειώνει στη Valencia, αλλά είμαι επίσης χαρούμενος που αντιμετωπίζω μια άλλη πρόκληση. Τα MotoGP είναι μια δύσκολη κατηγορία, δεν πηδάς απλά σε μία μοτοσυκλέτα και είναι καλύτερη από την άλλη. Το συζητάμε πάντα μεταξύ μας, όλοι πιστεύουν ότι οι άλλες μοτοσυκλέτες είναι καλύτερες από τις δικές τους".

"Αλλά στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το σημαντικό είναι να έχεις μια καλή ομάδα γύρω σου, η οποία σε βοηθά να ερμηνεύεις κάθε μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί στα σημερινά MotoGP".

Ο Oliveira ρωτήθηκε εάν η τρέχουσα ή η μελλοντική του ομάδα έχει περισσότερα περιθώρια να βελτιώσει την μοτοσυκλέτα της και ανέφερε: "Υπάρχει χώρος για βελτίωση στην KTM, αλλά πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχει εύκολη μοτοσυκλέτα στα MotoGP".

"Νομίζω ότι υπάρχουν ομάδες που κάνουν καλή δουλειά για να φέρουν τη μοτοσυκλέτα σωστά για κάθε αναβάτη, για να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει κάθε μοτοσυκλέτα".

"Νομίζω ότι μερικές φορές κατάφερα να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες της KTM καλά, ο Brad Binder ήταν αρκετές φορές καλύτερος από εμένα σε αυτό, επίσης επειδή έχει διαφορετικό στυλ οδήγησης από μένα".

"Προσπάθησα να φέρω την μοτοσυκλέτα προς το μέρος μου, αντί να προσαρμοστώ. Αλλά είμαι χαρούμενος που αγκαλιάζω ένα άλλο έργο και η μοτοσυκλέτα του επόμενου έτους θα είναι πολύ ανταγωνιστική".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Portimao - Νίκη του Bautista στον αγώνα 2

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Portimao - Νίκη του Razgatlioglu

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα