• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Portimao ΕΔ
Ταχύτερος ο Toprak Razgatlioglu
Νέα 07/10/2022 - 18:55

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός γύρος της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2022 έχει ξεκινήσει και ήδη υπάρχουν πολλά να συζητηθούν. Ο Toprak Razgatlioglu έβαλε την Yamaha του στην κορυφή για να ηγηθεί στο τέλος της ημέρας, με τους κύριους αντιπάλους του για τον τίτλο να έχουν λίγη δουλειά να κάνουν στο Autodromo Internacional do Algarve.

Παρά το γεγονός ότι ήταν στην κορυφή των φύλλων χρόνου και βελτίωνε τον χρόνο του κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Toprak Razgatlioglu δεν ήταν σε απόλυτη συνέργεια με την μοτοσυκλέτα του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 ανέφερε προβλήματα στο φρενάρισμα στην αρχή των δοκιμών και έχασε τα πρώτα δέκα λεπτά πριν, στον πρώτο του γρήγορο γύρο, φτάσει στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Ο Razgaltioglu επέστρεψε στα pits, πάλι όχι φαινομενικά χαρούμενος, αλλά βγήκε ξανά έξω στα τελευταία 15 λεπτά. Συνεχίζοντας να επιδεικνύει τις δυνάμεις του, ο Razgatlioglu πρωτοστάτησε στο τέλος της ημέρας και ακολούθησε τον Jonathan Rea για μεγάλο μέρος του χρόνου, ενώ ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, ήταν μόλις όγδοος, περισσότερο από ένα δεύτερο μακριά από τον κορυφαίο χρόνο του Razgatlioglu. Ο Τούρκος αναβάτης ολοκλήρωσε τις δοκιμές με ένα άλμα πριν από την ένατη στροφή, έχοντας καταγράψει μια απόσταση 16 μέτρων από το έδαφος, όπως και στις ΕΔ1.


Η κορυφαία Ducati ήταν ο Michael Ruben Rinaldi, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του από το πρωί, αλλά παρόλα αυτά παρέμεινε δεύτερος στους συνδυασμένους χρόνους. Ήταν σχεδόν ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πίσω από τον Razgatlioglu. Ο Alvaro Bautista ήταν πέμπτος στις ΕΔ1 και μέσα στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2. Βελτίωσε συνολικά τον ταχύτερο χρόνο του στις ΕΔ2 και δούλεψε στον αγωνιστικό ρυθμό με καλή πορεία στην πίστα. Παρά το γεγονός ότι βελτίωσε το χρόνο του, ήταν ακόμα μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Razgatlioglu της ημέρας, παίρνοντας την πέμπτη θέση στους συνδυασμένους. 

Τρεις δορυφορικοί αναβάτες βρέθηκανν μέσα στην πρώτη δεκάδα, ο πρώτος από τους οποίους ήταν ο Garrett Gerloff, καθώς ηγήθηκε των ΕΔ1 πριν τερματίσει στην τρίτη θέση στο τέλος της ημέρας. Δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον πρωινό του χρόνο, αλλά η συνέπεια ήταν το κλειδί καθώς ελπίζει να επαναλάβει το βάθρο της Βαρκελώνης. Ο επόμενος ήταν ο Axel Bassani, που πήρε την ένατη θέση, μια θέση μπροστά από τον Philipp Oettl, ο οποίος βελτίωσε τον χρόνο του κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τις ΕΔ1 1 στις ΕΔ2. 

Συνεχίζοντας να βελτιώνεται στο Portimao, μια πίστα στην οποία είχε τόση επιτυχία στο παρελθόν, ο Jonathan Rea είχε ρυθμό στην απογευματινή περίοδο δοκιμών. Έκανε έναν νέο προσωπικό καλύτερο χρόνο γύρου, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή των φύλλων χρόνου, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα δυνατός στον πρώτο τομέα. Ολοκληρώνοντας τις ΕΔ2, ο Rea ήταν δεύτερος, κάτι που τον άφησε στην τέταρτη θέση των συνδυασμένων χρόνων, ενώ ο Alex Lowes κατέλαβε την έβδομη θέση.

Τερματίζοντας πέμπτος στις ΕΔ2 με βελτιωμένο χρόνο, ο Iker Lecuona κατέκτησε την έκτη θέση στο τέλος της ημέρας, καθώς συνέχισε να προσπαθεί να βρει λύσεις για το πίσω κράτημα. Στο Portimao την Παρασκευή, ο Lecuona σημείωσε αυξητικά καλύτερους χρόνους, φτάνοντας επτά δέκατα πίσω από τον Razgatlioglu. Ο Xavi Vierge ήταν ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στον τομέα τέσσερα στις ΕΔ1, αλλά αυτός ο ρυθμός δεν μπορούσε να μεταφραστεί σε δυνατό χρόνο γύρου. Ο Vierge τελείωσε την ημέρα του στην 12η θέση.

Αφού δεν είχαν καμία εκπροσώπηση μέσα στην πρώτη δεκάδα της Superpole πίσω στη Βαρκελώνη, δεν υπήρχαν BMW μέσα στην πρώτη δεκάδα στο τέλος της πρώτης ημέρας δράσης στο Portimao. Το καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε ο Scott Redding στην 11η θέση, ενώ ο Loris Baz ήταν στην 13η θέση και ηγήθηκε και των επόμενων δύο BMW: Michael van der Mark στην 14η θέση και Eugene Laverty στην 15η. Ο Laverty αγωνίζεται στο «σπίτι» του για τελευταία φορά, με τον ίδιο να ζει στην Πορτογαλία. 

Επόμενο άρθρο »

Ο Hugh Anderson ανακυρήσσεται θρύλος των MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει ο Joan Mir στο Phillip Island

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα