• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez εξηγεί τα περιστατικά του πρώτου γύρου
"Ήταν άτυχες στιγμές"
Νέα 18/09/2022 - 18:52

Ο Marc Marquez έκανε την επιστροφή του στα MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αραγονία, καθώς απουσίαζε από το ιταλικό GP του Μαΐου μετά από μια τέταρτη μεγάλη επέμβαση στο δεξί χέρι που έσπασε άσχημα το 2020.

Τελειώνοντας τις κατατακτήριες στην 13η θέση, ο Marquez ανέβηκε στην έκτη θέση στην πρώτη στροφή στον αγώνα, αλλά είχε ένα γλίστρημα περνώντας από την τρίτη στροφή και ο Fabio Quartararo, που ερχόταν από πίσω του, έπεσε πάνω του.

Ένα κομμάτι της Yamaha του Quartararo κατέληξε κολλημένο στο πίσω μέρος της Honda του Marquez, το οποίο στη συνέχεια τον ανάγκασε να επιβραδύνει καθώς ενεργοποιούσε τη συσκευή ρύθμισης ύψους βγαίνοντας από τη στροφή 7 – οδηγώντας σε σύγκρουση με το Nakagami που ερχόταν από πίσω του.

Ο Quartararo – ο οποίος αργότερα ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με το σκούτερ που τον γυρνούσε στα pits– γλίτωσε με μερικές μικρές εκδορές στο στήθος του, ενώ ο Nakagami υπέστη ρήξη σε δύο από τα δάχτυλά του.

"Είναι αλήθεια ότι έχασα λίγο το πίσω μέρος και έκλεισα το γκάζι, αλλά δεν ήταν πολύ μεγάλη στιγμή", είπε ο Marquez, ο οποίος αποσύρθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου. "Το πρόβλημα ήταν ότι ο Fabio ήταν εξαιρετικά, πολύ κοντά, γιατί πιθανώς η πρόθεσή του ήταν να με προσπεράσει σε αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης όπως πολλές φορές κάναμε στο παρελθόν. Είχα μια μικρή στιγμή γιατί ο Enea και ο Aleix ήταν στην εξωτερική".

"Ήμουν στην καλή γραμμή και απλώς είχα μια μικρή στιγμή, όπως πολλές φορές όταν τα ελαστικά είναι ακόμα κρύα. Ήταν ένα περιστατικό αγώνα, ο πολύ άτυχος Fabio ήταν πολύ κοντά και μετά ένιωσα την επαφή".

"Εκεί ξεκίνησαν τα πάντα γιατί μπήκα στη στροφή 5, ένιωσα κάτι περίεργο και μετά λέω «τι συμβαίνει;» Και μετά άνοιξα γκάζι πηγαίνοντας στη στροφή 6 και ένιωσα εντάξει. Στη στροφή 7 ο Nakagami με προσπέρασε και άνοιξε την γραμμή του και τότε ήμουν εγώ στην εσωτερική, λίγο μπροστά του και κλείδωσα την συσκευή ρύθμισης ύψους".


"Και μόλις το έκανα, ο πίσω τροχός κλείδωσε. Έλεγξα την εικόνα πολύ προσεκτικά και μπορείτε να δείτε ένα κομμάτι να βγαίνει από το φέρινγκ. Και όταν αισθάνθηκα το κλείδωμα όλα έγιναν τρελά και η μοτοσυκλέτα δεν είχε ροπή".

"Μετά από εκείνο το περιστατικό αποσύρθηκα, αλλά δεν αποσύρθηκα λόγω του περιστατικού με τον Takaa. Αποσύρθηκα λόγω του περιστατικού με τον Fabio. Αλλά και τα δύο περιστατικά ήταν θέμα ατυχίας".

Ο Marquez παραδέχεται ότι «δεν περίμενε» το γρήγορο ξεκίνημά του από τη 13η θέση, αλλά λέει ότι πρόθεσή του για τον αγώνα ήταν να μην έχει έναν επιθετικό πρώτο γύρο αλλά απλά να φτάσει στον τερματισμό.

"Η νοοτροπία ήταν η ίδια που λέω όλο το Σαββατοκύριακο: προσπαθώ να βάλω χιλιόμετρα, προσπαθώ να τελειώσω τον αγώνα", πρόσθεσε. "Και δεν πετύχαμε τον στόχο. Έκανα μόλις έναν γύρο. Είναι αλήθεια ότι η αρχή ήταν καταπληκτική. Εννοώ, η αρχή ήταν μόνο το ένστικτο και είχα μια καλή εκκίνηση. Όταν βγήκα από την πρώτη στροφή ήμουν έκτος. Ήταν κάτι που δεν περίμενα. Και από εκείνο το σημείο είπα «εντάξει, θα δούμε». Αλλά μόλις μετά από δύο στροφές όλα πήγαν λάθος".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Απλώς χτύπησα στην πλάτη του Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

O Bastianini περνάει στον τελευταίο γύρο τον Bagnaia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα