• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Απλώς χτύπησα στην πλάτη του Marquez
Δεν θυμάμαι ακριβώς την κατάσταση αλλά ήταν κρίμα
Νέα 18/09/2022 - 19:09

Ο Marquez, ο οποίος είχε κερδίσει επτά θέσεις στην αρχή του πρώτου του αγώνα MotoGP από τον Ιούνιο, έκλεισε το γκάζι στιγμιαία στην έξοδο της τρίτης στροφής για να σώσει ένα γλίστρημα στον πίσω τροχό.

Αλλά ο Quartararo δεν είχε καμία πιθανότητα να προλάβει να αντιδράσει, χτυπώντας στο πίσω μέρος της Repsol Honda και πετάχτηκε στο έδαφος, υπέστη εγκαύματα λόγω τριβής και εκδορές στο στήθος του καθώς τον χτύπησε η μοτοσυκλέτα.

"Πόνος και κάψιμο", είπε ο Quartararo, όταν τον ρώτησαν πώς ένιωθε. "Είναι κρίμα γιατί είναι η πρώτη φορά που ένιωσα καλά στην Αραγονία εδώ και πολλά χρόνια".

"Ο Marc έστριψε πολύ καλά, αλλά είχε και ένα γλίστρημα. Είχα καλύτερη πρόσφυση, δεν το περίμενα και απλώς χτύπησα την πλάτη του. Δεν θυμάμαι ακριβώς την κατάσταση, αλλά είναι κρίμα μόλις στην τρίτη στροφή".

Τα προβλήματα δεν είχαν τελειώσει για τον Quartararo, ο οποίος ενεπλάκη σε μια δεύτερη πτώση, με το σκούτερ που τον μετέφερε στα pits. 


"Είχα μια δεύτερη πτώση. Και στην πραγματικότητα ήταν αρκετά γρήγορη. Ευτυχώς δεν έβγαλα το κράνος μου", είπε ο Quartararo. "Ο κριτής έκανε μετωπική με άλλο σκούτερ. Δεν έχω τραυματισμούς από εκείνη τη σύγκρουση, ό,τι έχω είναι από την πρώτη σύγκρουση. Αλλά νομίζω ότι ο κριτής πονάει λίγο".

Χωρίς την πτώση, ο Quartararo - έβδομος τη στιγμή της σύγκρουσης - ένιωσε ότι θα μπορούσε να ήταν στο γκρουπ που αγωνιζόταν για την τρίτη έως την έκτη θέση.

Ο Quartararo έλαβε τουλάχιστον κάποια απροσδόκητη βοήθεια σε μια κατά τα άλλα εφιαλτική μέρα, με τον Enea Bastianini να προσπερνά τον Francesco Bagnaia για να αρπάξει τη νίκη στον τελευταίο γύρο.

Χωρίς αυτό το πέρασμα, ο Bagnaia, νικητής των τεσσάρων προηγούμενων αγώνων, θα ήταν μόλις 5 βαθμούς μακριά από τον Quartararo, αντί της διαφοράς των 11 βαθμών που έχουν τώρα.

"Η Ιαπωνία είναι μια πίστα που αγαπώ", είπε ο Quartararo. "Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε εκεί [παρά τις προειδοποιήσεις για τυφώνα] επειδή πολλοί αναβάτες δεν έχουν πάει στην Ιαπωνία με μοτοσυκλέτα MotoGP, όπως ο Bastianini".

"Νιώθω ότι η Ιαπωνία μπορεί να είναι μια καλή πίστα για εμάς γιατί ακόμα κι αν υπάρχει μεγάλη επιτάχυνση, υπάρχει επίσης πολύ φρενάρισμα. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Ελπίζουμε λοιπόν να συμβεί (ο αγώνας στην Ιαπωνία)".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Η πτώση του Quartararo δεν άλλαξε την στρατηγική μου

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marc Marquez εξηγεί τα περιστατικά του πρώτου γύρου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα