• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bastianini περνάει στον τελευταίο γύρο τον Bagnaia!
Η πτώση του Quartararo βάζει φωτιά στο Πρωτάθλημα
Νέα 18/09/2022 - 16:22

Επιστρέφοντας στους αγώνες των MotoGP μετά από απουσία 110 ημερών, ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, πήδηξε από τη 13η θέση στη σχάρα εκκίνησης στην έκτη θέση στην πρώτη στροφή. 

Ο αναβάτης της Honda βρέθηκε μπροστά από τον Quartararo – ο οποίος ξεκίνησε έκτος – στην πρώτη στροφή, αλλά βγαίνοντας από τη τρίτη στροφή είχε ένα γλίστρημα στο πίσω μέρος.  Ο Quartararo πιάστηκε εξ απίνης και έπεσε πάνω στην μοτοσυκλέτα του Marquez, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Yamaha να βρεθεί στο έδαφος. 

Έχοντας κάποιες εκδορές στο στήθος του, ο Quartararo δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο περιστατικό.

Το περιστατικό άφησε κομμάτια της Yamaha στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Marquez, τα οποία στη συνέχεια κλείδωσαν στο πίσω μέρος όταν χρησιμοποίησε τη συσκευή ρύθμισης ύψους στην έξοδο της έβδομης στροφής. 

Εκεί, ο Takaaki Nakagami χτύπησε τον Μarquez από πίσω, σε ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Quartararo, με τον Ιάπωνα αναβάτη να πέφτει καθώς ο Marquez αποσύρθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου.

Μπροστά, ο Bagnaia προηγούταν, ενώ δεύτερος πέρασε για λίγο ο Brad Binder, περνώντας τον Jack Miller. Ο Miller επέστρεψε γρήγορα στη δεύτερη θέση, με τον Bastianini (που ήταν τέταρτος) να ανεβάζει ρυθμό στον τέταρτο γύρο και να προσπερνά αρχικά τον Brad Binder και στην συνέχεια τον Jack Miller για την δεύτερη θέση. 

Αυτή η μάχη έδωσε στον Bagnaia ένα προβάδισμα πάνω από επτά δέκατα καθώς ξεκίνησε τον έβδομο γύρο, αν και ο Bastianini σύντομα την μείωσε σε 3 δέκατα. 


Στην πρώτη στροφή, 1 γύρο αργότερα, ο Bastianini έκανε την κίνησή του, περνώντας μπροστά από τον Bagnaia και κρατώντας την θέση μέχρι την 12η στροφή. Εκεί, ο αναβάτης της Gresini άνοιξε πολύ την γραμμή του, κάτι που επέτρεψε στον Bagnaia να βρεθεί πάλι στην πρώτη θέση. 


Ο Bastianini θα παρέμενε κολλημένος στην ουρά του Bagnaia, ενώ πιο πίσω, ο Aleix Espargarο κυνηγούσε τον Brad Binder για την τρίτη θέση. 


Τα πράγματα θα έμεναν ως είχαν μέχρι τον προτελευταίο γύρο, όταν ο Aleix θα έκανε την κίνηση από την εσωτερική του Brad, ανεβαίνοντας στις θέσεις του βάθρου. 


Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο και ο Bastianini είναι διψασμένος για νίκη. Σε ένα σημείο που ο Bagnaia δεν το περίμενε (7η στροφή), ο Bastianini έκανε εκ νέου την κίνησή του και αυτή την φορά κατάφερε να παραμείνει μπροστά, παίρνοντας την νίκη για μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου! Η δεύτερη θέση του Bagnaia, μετά την πτώση του Quartararo τον φέρνει στους  βαθμούς πίσω από τον Γάλλο. Ο Aleix Espargaro συμπλήρωσε το βάθρο,  μειώνοντας την διαφορά στους 17 βαθμούς. 


Ο Brad Binder πήρε την τέταρτη θέση, με τον Jack Miller να συμπληρώνει την πεντάδα. Πίσω τους, τερμάτισαν οι Jorge Martin, Luca Marini, Johann Zarco, Alex Rins, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Marco Bezzecchi. 

Επόμενο άρθρο »

Ο Marc Marquez εξηγεί τα περιστατικά του πρώτου γύρου

« Προηγούμενο άρθρο

Δεύτερη νίκη για τον Pedro Acosta

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα