• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερη νίκη για τον Pedro Acosta
Βάθρο για τον Augusto Fernandez που αυξάνει την διαφορά
Νέα 18/09/2022 - 15:09

Ο Pedro Acosta της Red Bull KTM Ajo εξασφάλισε μια ξεχωριστή νίκη στον αγώνα της Moto2 στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon. Ο Ισπανός rookie όχι μόνο πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στην ενδιάμεση κατηγορία εντός έδρας στη MotorLand Aragon, αλλά και την πρώτη από τότε που έσπασε το αριστερό του μηριαίο οστό σε ένα προπονητικό ατύχημα τον Ιούνιο. Ο αναβάτης της Flexbox HP40, Aron Canet, πήρε την καρό σημαία 2.612 δευτερόλεπτα πίσω στη δεύτερη θέση, ενώ ο Augusto Fernandez επέκτεινε το προβάδισμά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτώντας την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην αρχή, ο Fernandez έστριψε πρώτος, οδηγώντας τους Jake Dixon και Albert Arenas στις πρώτες στροφές. Ο νικητής του San Marino, Alonso Lopez, ξεκίνησε καλά, αλλά είχε μια πτώση στην δεύτερη στροφή και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα. Το χάος εκτυλίχθηκε πίσω καθώς ο Marcel Schrötter έπεσε αμέσως μετά τον Lopez, με τους Keminth Kubo, Niccolo Antonelli, Zonta van den Goorbergh και Sean Dylan Kelly να βγαίνουν εκτός πίστας στην προσπάθειά τους να τον αποφύγουν.

Καθώς ο Dixon άρχισε να χάνει έδαφος σε σχέση με τον Fernandez, ο Canet πέρασε τον Arenas στον 1ο γύρο, όπως και ο Acosta στην αρχή του 2ου γύρου. Λίγο μετά, ο Arenas έπεσε στην 12η στροφή, ενώ λίγες στιγμές αργότερα τον ακολούθησαν στην ίδια στροφή οι Keminth Kubo και Jeremy Alcoba.

Ο Fernandez είχε ανοίξει την διαφορά από τον Dixon κατά ένα δευτερόλεπτο στον 3ο γύρο καθώς ο Canet και ο Acosta αντάλλαξαν την τρίτη θέση μεταξύ τους. Αστραπιαία, ο Dixon έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση στον 4ο γύρο όταν ο Acosta τον πέρασε στη στροφή 12, ο Canet στη στροφή 14 και ο Tony Arbolino στη στροφή 16/Στροφή 17. Ο Ai Ogura – ο οποίος ξεκίνησε όγδοος – προσπάθησε να κάνει την κίνησή του στον 6ο γύρο στη στροφή 1, αλλά δεν τα κατάφερε και κόλλησε πίσω από τον Βρετανό.

Εν τω μεταξύ ο Acosta πλησίαζε τον Fernandez, μειώνοντας την διαφορά σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στον Γύρο 7. Ακόμη και όταν βγήκε εκτός γραμμής βγαίνοντας από το Reverse Corkscrew στον Γύρο 8 – ίσως μια υπολογισμένη κίνηση για να αποφύγει τα χαλίκια που υπήρχαν εκεί από την πτώση του Ζonta van den Goorbergh- και δώρισε τη δεύτερη θέση στον Canet, το ζευγάρι εξαολουθούσε να κλείνει την διαφορά από τον Fernandez. Ο Acosta διόρθωσε το λάθος του περνώντας ξανά τον Canet στο τέλος του 9ου γύρου, αλλά μέχρι τότε και οι δύο ήταν στην ουρά του Fernandez.

Στον 10ο γύρο, ο Acosta πέρασε τον Fernandez στο slipstream της πίσω ευθείας, ενώ ήταν η σειρά του Arbolino να μπει σε μια μάχη με τον Canet για την τρίτη θέση. Αυτή η μάχη τελικά θα επιλυόταν με ένα λάθος του Arbolino στην τελευταία στροφή, που άφησε τον Canet να ανασάνει. 

Ο Acosta ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο μακριά από τον Fernandez στον 14ο γύρο και δύο δευτερόλεπτα μπροστά μετά από μόλις τρεις ακόμη γύρους, αλλά ο Canet καταδίωκε τον κάτοχο της pole position. Έκανε την κίνηση του στο Reverse Corkscrew στον Γύρο 19 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Μπροστά του, ωστόσο, η διαφορά ήταν τρία δευτερόλεπτα με λίγα χιλιόμετρα να απομένουν και έτσι η πρώτη τριάδα έμεινε ως είχε. 

Η μάχη όμως μαινόταν για την τέταρτη θέση. Ο Ogura είχε επιτέλους περάσει τον Dixon στη στροφή 16 στον 15ο γύρο, και ξεκίνησε να κλείνει την διαφορά από τον Arbolino. Έγιναν αλληλοπροσπεράσεις στο τέλος, ενώ ο Dixon έπεσε από την έκτη θέση στον τελευταίο γύρο ακριβώς πίσω τους. Στις δύο τελευταίες στροφές ο Arbolino έκανε την κίνηση από την εσωτερική, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το προσπέρασμα και έπρεπε να μείνει στην πέμπτη θέση, μόλις 0,067 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ιάπωνα αναβάτη.

Έκτος ήταν ο Fermin Aldeguer, μπροστά από τον Somkiat Chantra, τον Jorge Navarro, τον Joe Roberts και τον Celestino Vietti. Οι υπόλοιποι βαθμοί, πήγαν στους Cameron Beaubier, Lorenzo Dalla Porta, Barry Baltus, Alessandro Zaccone και Bo Bendsneyder.

Επόμενο άρθρο »

O Bastianini περνάει στον τελευταίο γύρο τον Bagnaia!

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη νίκη του Izan Guevara που αυξάνει την βαθμολογική του υπεροχή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA