• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη του Izan Guevara που αυξάνει την βαθμολογική του υπεροχή
Παρθενικό βάθρο για τον Daniel Holgado
Νέα 18/09/2022 - 14:45

Ο Izan Guevara αυξάνει το προβάδισμά του στοςυ 33 πόντους βαθμούς μετά από μια κυριαρχική νίκη στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon. Ο Ισπανός τερμάτισε μπροστά από τον Ayumu Sasaki, ενώ ο rookie, Daniel Holgado, πήρε το παρθενικό του βάθρο στην τρίτη θέση. 


Ο Guevara είχε πάρει την pole position και έστριψε πρώτος, με τους Sasaki και Holgado να ακολουθούν. Γρήγορα η τριάδα άνοιξε την διαφορά και ήταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά όταν ο John McPhee όρμησε στην εσωτερική του Tatsuki Suzuki για να πάρει την τέταρτη θέση στον τέταρτο γύρο, κάτι που έδωσε χώρο στον Ivan Ortola για να περάσει και αυτός τον Ιάπωνα αναβάτη για την πέμπτη θέση. Έβδομος σε εκείνο το σημείο ήταν ο Deniz Öncü, μπροστά από τον David Muñoz, τον Adrian Fernandez και τον Sergio Garcia, ο οποίος είχε ξεκινήσει στην 12η θέση. 


Ο Guevara, ο Sasaki και ο Holgado συνέχιζαν να ξεφεύγουν, ενώ οι McPhee, Öncü, Suzuki και Ortola έδιναν μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Garcia βρέθηκε εκτός δεκάδας όταν ο Jaume Masia τον πέρασε στην πρώτη στροφή, αλλά σύντομα ξανανέβηκε στην όγδοη και άρχισε να κλείνει την διαφορά από μπροστά. Ο Dennis Foggia, από την άλλη πλευρά, είχε πέσει στη 15η θέση από την έκτη θέση στην σχάρα εκκίνησης μέχρι εκείνο το σημείο και δεν έμοιαζε να μπορεί να ανακάμψει.

Με 10 γύρους να έχουν ολοκληρωθεί και εννέα να απομένουν, η διαφορά των τριών πρώτων είχε ανέβει στα πέντε δευτερόλεπτα. Η μάχη ακριβώς από πίσω τους συνεχιζόταν ωστόσο, με τον Öncü τέταρτο, μπροστά από τους Muñoz, Suzuki, Fernandez, Ortola, Moreira, Masia, Garcia και McPhee στη 12η θέση. Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο Garcia ήταν έβδομος, αλλά βγήκε εκτός γραμμής όταν επιτέθηκε στον Ortola στην πέμπτη στροφή και έχασε τέσσερις θέσεις.

Στον 12ο γύρο, ο Garcia βρέθηκε σε μάχη με τον McPhee για τη 12η θέση, αλλά όταν έκανε ένα λάθος μπαίνοντας στην κύρια ευθεία, ο Xavier Artigas τον πέρασε και υποβίβασε τον αναβάτη της GASGAS στη 13η θέση, μπροστά από τον Carlos Tatay και τον Foggia. Δύο γύρους αργότερα, ο Muñoz έκανε μια επιθετική κίνηση για την πέμπτη θέση στον Fernandez στην πέμπτη στροφή. Υπήρξε επαφή και ο Fernandez έπεσε στη 13η θέση, ενώ οι αγωνοδίκες θα έδιναν ποινή μεγάλου γύρου στον Muñoz.

Εν τω μεταξύ, ο Guevara ανέβαζε τον ρυθμό και ενώ ο Sasaki κρατούσε επαφή με μερικά δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά, ο Holgado είχε βρεθεί ένα δευτερόλεπτο πίσω στον 16ο γύρο. Σύντομα, ακόμη και ο Sasaki δυσκολευόταν να συμβαδίσει με τον απίστευτο ρυθμό του Izan. Η διαφορά ήταν ακριβώς τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου με έναν γύρο να απομένει και 0,957 δευτερόλεπτα όταν πέρασαν την καρό σημαία. Για τον Guevara, είναι ένα χατ-τρικ νικών επί ισπανικού εδάφους φέτος, αφού κέρδισε επίσης στη Jerez και στην Καταλονία, και ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο πλαίσιο της μάχης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.


Ο Öncü τερμάτισε 6.370 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο στην τέταρτη θέση, έχοντας απομακρυνθεί από το δεύτερο γκρουπ των αναβατών όταν συνέχισαν να επιτίθενται ο ένας τον άλλον στην MotorLand. Σε έναν φρενήρη τελευταίο γύρο, ο Fernandez πήρε τελικά την πέμπτη θέση, μπροστά από τους Ortola και Muñoz, ο οποίος είχε πέσει στη 12η θέση όταν τελικά εξέτισε την ποινή του, αλλά κατάφερε να ανακάμψει. Όγδοος ήταν ο Jaume Masia, μπροστά από τον Carlos Tatay.

Ο McPhee έκλεισε την πρώτη δεκάδα, μπροστά από τον Artigas, ενώ οι υπόλοιποι βαθμοί πήγαν στους Suzuki, Garcia, Foggia και Moreira.  

Τρεις αναβάτες ενεπλάκησαν σε μια σύγκρουση στην πρώτη στροφή, συγκεκριμένα οι Lorenzo Fellon, Nicola Carraro και Joshua Whatley – ένα περιστατικό για το οποίο οι αγωνοδίκες επέλεξαν να μην κάνουν περαιτέρω ενέργειες . Ο Ryusei Yamanaka έπεσε αργότερα στον εναρκτήριο γύρο και ενώ ανέβηκε ξανά στην μοτοσυκλέτα του, τελικά γύρισε στα pits και εγκατέλειψε τον αγώνα. 

Επόμενο άρθρο »

Δεύτερη νίκη για τον Pedro Acosta

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA