• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Θα χρειαστεί να κάνω επιθετικές προσπεράσεις αύριο
Χάνω πολύ χρόνο στον τελευταίο τομέα
Νέα 17/09/2022 - 21:47

Ο Fabio Quartararo είχε προβλέψει εδώ και καιρό ότι  η Αραγονία θα ήταν ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες της χρονιάς γι 'αυτόν, έχοντας συνήθως δυσκολευτεί να βρει ρυθμό στην ισπανική πίστα.

Παρά το γεγονός ότι έδειξε ισχυρό αγωνιστικό ρυθμό στις ΕΔ4 – κάτι που έπεισε τον Quartararo ότι είναι αρκετά δυνατός «για να παλέψει για τη νίκη» – μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την έκτη θέση στις κατατακτήριες, οκτώ δέκατα πίσω από τον Francesco Bagnaia.

Δεδομένης της δυσκολίας της Yamaha να προσπεράσει, οι οποίες θα ενισχυθούν από την τεράστια πίσω ευθεία της Aραγονίας, ο Quartararo παραδέχεται ότι θα πρέπει να οδηγήσει επιθετικά για να καλύψει έδαφος.

Ερωτηθείς αν ένιωθε ότι υπήρχε κάπου στην πίστα που θα μπορούσε να κάνει ασφαλείς προσπεράσεις, ο Quartararo είπε: "Δυστυχώς, όχι".

"Αλλά θα χρειαστεί να κάνω επιθετικές προσπεράσεις. Και αν χρειαστεί να έρθουμε σε επαφή, θα το κάνουμε. Αλλά θα είναι η μόνη μου λύση για αυτόν τον αγώνα".

Ο Quartararo πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε αν η ικανότητά του να αποσπά το απόλυτο από τη Yamaha σε κάθε περίοδο δοκιμών τον έκανε περήφανο: "Όταν το κάνεις αυτό την πρώτη φορά είναι καλό. Αλλά φτάνει μια στιγμή που κοιτάς την πρώτη σου έξοδο, έχεις παντού κόκκινες ενδείξεις και στον τελευταίο τομέα και περνάς τη γραμμή και είσαι έκτος και τέσσερα δέκατα (πίσω από την πρώτη σειρά)".

"Στο τέλος μπορείς να είσαι περήφανος, αλλά υπάρχουν πολλές κακές λέξεις στο κεφάλι μου που καίνε. Αλλά στο τέλος αρχίζω να το συνηθίζω και ξέρουμε, αν θέλετε να βάλετε το πρόβλημα σε πλαίσιο, ξέρουμε πού χάνουμε τα τέσσερα δέκατα".

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Yamaha όταν είναι μέσα σε ένα γκρουπ με άλλες μοτοσυκλέτες είναι το πόσο γρήγορα αυξάνεται η πίεση του μπροστινού ελαστικού.

Ο Quartararo λέει ότι θα ξεκινήσει με χαμηλότερη πίεση για τον αγώνα των 23 γύρων της Κυριακής, αλλά παραδέχεται ότι η διαχείρισή του θα είναι κρίσιμη για το Grand Prix του.

"Το πλάνο νομίζω είναι ότι, καθώς δεν ξεκινάμε από την pole position, θα ξεκινήσουμε με χαμηλότερη πίεση γιατί θα είμαστε πίσω από πολλές μοτοσυκλέτες", εξήγησε. "Η πίεση θα ανέβει, οπότε αυτό είναι πρόβλημα γιατί θα χρειαστεί να πιέσω τόσο πολύ στο φρενάρισμα. Λοιπόν, ας δούμε αν η πίεση θα είναι πολύ υψηλή".

"Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα αύριο, η μπροστινή πίεση".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Αύριο δεν θα διαχειριστώ τα λάστιχα, θα διαχειριστώ τον εαυτό μου

« Προηγούμενο άρθρο

Τρεις Ducati στην πρώτη σειρά της εκκίνησης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA