• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τρεις Ducati στην πρώτη σειρά της εκκίνησης
Οι δηλώσεις των Bagnaia, Miller, Bastianini
Νέα 17/09/2022 - 21:21

Έχοντας εξασφαλίσει τώρα 12 από τις 15 pole position της σεζόν του 2022, είναι δίκαιο να πούμε ότι ο ρυθμός ενός γύρου της Ducati είναι εκπληκτικός φέτος.

Ο Bagnaia, ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει τον πέμπτο σερί αγώνα του αύριο, είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο ο Ιταλός κατασκευαστής έχει πάρει τόσες πολλές pole positions και παραμένει σταθερά στη διεκδίκηση του τίτλου.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τον χρόνο που πετύχαμε γιατί πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους γύρους που έκανα ποτέ", είπε ο Bagnaia. "Όλα ήταν τέλεια! Φοβόμουν λίγο στη 2η στροφή γιατί ήξερα ότι ο καλύτερος χρόνος γύρου θα γινόταν στην πρώτη προσπάθεια, αλλά στη 2η στροφή το μπροστινό ελαστικό ήταν λίγο κρύο".

"Όταν μπήκα ένιωθα ότι το μπροστινό έκλεινε λίγο. Αυτή ήταν η μόνη ανησυχία γιατί όλα τα άλλα ήταν τέλεια. Έχανα λίγο χρόνο στον τομέα τέσσερα σε όλες τις δοκιμές, αλλά στις κατατακτήριες ήταν τέλεια".

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο έγιναν παράπονα για την έλλειψη πρόσφυσης και την ηλικία της επιφάνειας της πίστας της Aragon, ωστόσο, ο Bagnaia ένιωσε ότι το κράτημα δεν ήταν πρόβλημα όλο το Σάββατο.

"Ειλικρινά, νομίζω ότι το σκεφτόμασταν μόνο γιατί μόλις ήρθαμε από το Misano και στο Misano το επίπεδο πρόσφυσης είναι τόσο υψηλό", συνέχισε ο Bagnaia. "Λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμό που έχουμε με τα μεταχειρισμένα ελαστικά και τον χρόνο γύρου που κάναμε στις κατατακτήριες είμαστε πιο γρήγοροι από πέρυσι, οπότε για μένα το επίπεδο πρόσφυσης φέτος είναι λίγο καλύτερο. Δεν είχαμε καθόλου βροχή και το κράτημα ήταν υψηλότερο σε κάθε περίοδο δοκιμών".

Από την άλλη πλευρά του εργοστασιακού γκαράζ της Ducati, ο Miller ήταν επίσης ευχαριστημένος με την επίδοσή του στις κατατακτήριες, λέγοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πήγε το Σάββατο μου. Δεν ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος χθες γιατί δυσκολευόμουν λίγο, αλλά αναλύσα τι έπρεπε να δουλέψουμε και κάναμε κάποιες προσαρμογές μέσα σε μια νύχτα".

"Αμέσως, σήμερα το πρωί ένιωσα πιο άνετα με τη μοτοσυκλέτα. Μπόρεσα να βελτιωθώ στις ΕΔ3 και μετά κατάφερα να κάνω τον χρόνο που έκανα. Έδωα τα πάντα και σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετό, ειλικρινά".


Προσπαθώντας να ανακάμψει μετά από ένα απογοητευτικό Grand Prix του Misano, ο Αυστραλός αστειεύτηκε ότι ο κύριος στόχος του στον αγώνα της Κυριακής είναι να φτάσει στον δεύτερο γύρο.

"Θα προσπαθήσω να φτάσω στον δεύτερο γύρο για αρχή. Δούλεψα στον ρυθμό μου στις ΕΔ4 και ένιωσα άνετα με αυτόν. Είδα ότι ο ρυθμός ορισμένων από τους άλλους αναβάτες ήταν ίσως λίγο καλύτερος, αλλά γενικά μπορώ να βρω λίγο περισσότερο την Κυριακή. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για αύριο".

Εκτός από τις τρεις νίκες του στην αρχή της σεζόν, ο Bastianini βρισκόταν συχνά σε κατάσταση ανάκαμψης κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω των κακών αποτελεσμάτων των κατατακτήριων.

Ωστόσο, από τις καλοκαιρινές διακοπές και μετά, ο Ιταλός είναι ένας από τους πιο δυνατούς σε αυτόν τον τομέα, περιλαμβανόμενης μιας παρθενικής pole position στην Αυστρία.

"Από το καλοκαιρινό διάλειμμα είμαι πιο δυνατός στις κατατακτήριες, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρω γιατί. Είναι καλύτερα για μένα και νομίζω ότι η αίσθηση μου με τη μοτοσυκλέτα είναι φανταστική από το Silverstone. Ήμασταν γρήγοροι σε όλους τους αγώνες και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".

"Επίσης, αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε δουλέψει πολύ καλά προς το παρόν, χθες το κράτημα ήταν πολύ χαμηλό, αλλά σήμερα ήταν καλύτερο. Η φθορά των ελαστικών ήταν μικρότερη από χθες".

"Η πρώτη σειρά είναι σημαντική για μένα για να κάνω έναν υπέροχο αγώνα. Πρέπει να διαχειριστώ καλά το πρώτο μέρος του αγώνα γιατί στο τέλος υπάρχει η πιθανότητα να φθαρεί το ελαστικό".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Θα χρειαστεί να κάνω επιθετικές προσπεράσεις αύριο

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός του υπόλοιπου Grand Prix της Αραγονίας ο Mir

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA