• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Η πιθανότητα για βάθρο στην Αραγονία είναι 1%
Στόχος μου να ολοκληρώσω όλα τα εναπομείναντα Grand Prix
Νέα 15/09/2022 - 22:24

Μετά το ιταλικό Grand Prix, ο Marquez επέλεξε να σταματήσει για λίγο από το Πρωτάθλημα για να υποβληθεί σε μια τέταρτη μεγάλη επέμβαση στο δεξί του χέρι που έσπασε άσχημα το 2020, για να περιστραφεί το οστό στην αρχική του θέση αφού είχε μετατοπιστεί 34 μοίρες μετά τις άλλες τρεις επεμβάσεις του. 

Έχοντας επιστρέψει στην οδήγηση μοτοσυκλέτας MotoGP την περασμένη εβδομάδα στο διήμερο τεστ του Misano, ο Marquez θα κάνει την αγωνιστική του επιστροφή αυτό το Σαββατοκύριακο στην Aragon.

Παραδέχεται ότι δεν περίμενε ότι θα επέστρεφε τόσο σύντομα - ή και γενικά - πριν από την επέμβαση, αλλά η προοπτική αξιολογήθηκε σοβαρά όταν τελείωσε το τεστ του Misano με καλό τρόπο σωματικά.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα", είπε ο Marquez την Πέμπτη στην Aragon. "Είναι κάτι που, για παράδειγμα, στο Mugello δεν περίμενα να είμαι εδώ στην Αραγονία ή να αγωνιστώ εδώ φέτος".

"Αλλά τα πράγματα ήταν σε καλό δρόμο από την αρχή, από το χειρουργείο. Και βήμα-βήμα τα πράγματα φαίνονται καλύτερα. Φυσικά, για τον στόχο που θέλω να πετύχω πρέπει να κάνω πολλή δουλειά ακόμα. Αλλά τώρα το τεστ στο Misano ήταν πολύ θετικό".


"Το συναίσθημα, ο τρόπος που τελείωσα το τεστ για τη φυσική μου κατάσταση ήταν καλός. Εκεί αναλύσαμε την ανάρρωση του χεριού μου τις επόμενες μέρες και καταλάβαμε ότι υπήρχαν ίσως κάποιες πιθανότητες να είμαι στην Αραγονία".

 

Ορισμένοι αναβάτες έχουν ήδη αναφέρει ότι ο Marquez θα αγωνιστεί για τις πρώτες θέσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Aragon.

Ο αναβάτης της Honda το έχει ξεπεράσει αυτό, λέγοντας ότι οι ελπίδες του για το βάθρο είναι «ένα τοις εκατό», ενώ δεν αποκλείει την προοπτική να αναγκαστεί να αποσυρθεί στα μέσα των ερχόμενων αγώνων εάν δεν αισθάνεται καλά σωματικά.

"Εννοώ, η πιθανότητα για βάθρο είναι ένα τοις εκατό", είπε. "Είναι πραγματικά, πολύ χαμηλή. Είναι ότι απέχω πολύ από την καλύτερη φυσική μου κατάσταση, ειδικά μιλώντας πάντα για την κατάσταση των χεριών, για τους μύες".

"Το κόκαλο είναι σταθερό, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αλλά η κατάσταση των μυών είναι ακόμα πολύ μακριά από εκεί που θέλω".

"Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να ολοκληρώσω όλα τα Σαββατοκύριακα από τώρα. Είναι αλήθεια ότι η πιθανότητα στο τραπέζι είναι ότι ίσως στην Ιαπωνία, ίσως στην Ταϊλάνδη μπορεί να χρειαστεί να σταματήσω στα μέσα του Σαββατοκύριακου. Δεν ξέρουμε."

Ο επί μακρόν αρχιμηχανικός του Marquez, Santi Hernandez, λέει ότι δεν έχει δει καμία αλλαγή στην προσέγγιση του Marquez μετά από τον τραυματισμό του, σημειώνοντας ότι ακόμη και στο Grand Prix του San Marino, όταν δεν οδηγούσε, εξακολουθούσε να "σκέπτεται πώς να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα".

"Η προσέγγιση, αυτό που ένιωσα ήταν το ίδιο", είπε ο Hernandez στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη. "Δεν άλλαξε. Το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει, η διαφορά, είναι ο χρόνος που έχει φύγει από τη μοτοσυκλέτα".

"Αλλά η νοοτροπία είναι η ίδια. Ακόμη και όταν ήρθε στον αγώνα του Misano χωρίς να οδηγεί, σκεφτόταν ξανά πώς να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα. Ακόμη και χωρίς οδήγηση, η προσέγγιση είναι η ίδια. Τα σχόλια όταν δοκίμασε τη μοτοσυκλέτα στο Misano ήταν πολύ καλά".

"Δεν ξέχασε πώς να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα, δεν ξέχασε πώς να δίνει τα στοιχεία στους μηχανικούς. Για μένα αυτό είναι σημαντικό. Μιλάμε για έναν οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, δεν τα ξέχασε όλα".

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στην MotorLand Aragón

« Προηγούμενο άρθρο

Αποσύρεται ο Gabriel Rodrigo από τους αγώνες μοτοσυκλέτας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA