• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απίστευτη νίκη του Foggia στο Misano
O Guevara ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας
Νέα 04/09/2022 - 14:46

Ο Dennis Foggia έγραψε ιστορία σήμερα στην Μοτο3! Ο Ιταλός γίνεται ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε τρεις αγώνες σε μία πίστα αφού ανέβηκε στην κορυφή ενός δραματικού Grand Prix που είδε τον Jaume Masia και τον Izan Guevara να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο, ενώ ο Sergio Garcia είχε μια Κυριακή που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει, μετά από μια πτώση και μια μαύρη σημαία.

Ήταν μια δραματική αρχή στην αναμέτρηση της κατηγορίας ελαφρών βαρών, καθώς ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Sergio Garcia, αναγκάστηκε να βγει από την πίστα στην πρώτη στροφή μαζί με τον Adrian Fernandez. Στη συνέχεια, ο Ayumu Sasaki έπεσε στην 4η στροφή αφού τον χτύπησε από πίσω ο Nicola Carraro.


Μπροστά, δεν άργησε ο Guevara να πάρει την πρώτη θέση, με τον Foggia να κάνει επίσης μια γρήγορη εκκίνηση. Ο Ιταλός έφτασε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Diogo Moreira, με τους Daniel Holgado και David Muñoz να βρίσκονται μέσα στην πεντάδα, καθώς ο Garcia στη συνέχεια είχε μια επαφή με τον Deniz Oncu - ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν έπεσε.

Ωστόσο, μερικές στροφές αργότερα στον 5ο γύρο, ο Garcia έχασε το μπροστινό στην τέταρτη στροφή και έπεσε, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην μάχη του τίτλου, ειδικά με τον Guevara να ηγείται – και να δείχνει δυνατός. Ο Garcia ξαναμπήκε στον αγώνα, αλλά αργότερα έλαβε μια μαύρη σημαία για ανεύθυνη οδήγηση, καθώς ενώ βρισκόταν έναν γύρο πίσω συμμετείχε στην μάχη του γκρουπ που πάλευε για την ένατη θέση. Εν τω μεταξύ, με 15 γύρους να απομένουν, οι Guevara, Foggia, Holgado και Masia είχαν 0,9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Tatsuki Suzuki στην πέμπτη θέση. Έναν γύρο αργότερα, ο Foggia έκανε την κίνησή του στην όγδοη στροφή για να οδηγήσει τον αγώνα για πρώτη φορά.


Με 10 γύρους να απομένουν η κατάσταση ήταν ίδια μπροστά, αλλά οι Öncü και Suzuki γεφύρωναν τη διαφορά από την κορυφαία τετράδα. Στον 17ο γύρο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Ο Guevara πήρε το προβάδισμα στην 8η στροφή, προτού ο Masia κάνει μια απίστευτη διπλή προσπέραση για να βρεθεί πρώτος. Ο Foggia όμως άρπαξε το προβάδισμα κατευθείαν, με την μάχη αυτή να φέρνει τον Öncü και τον Suzuki κοντά. 

Με τρεις γύρους να απομένουν, ο αγώνας για την νίκη ήταν τώρα μεταξύ των Foggia, Guevara, Masia και Öncü. Ο Foggia έπρεπε να είναι προσεκτικός γιατί του είχε δοθεί προειδοποίηση για τα όρια της πίστας και αμέσως μετά, ο Guevara έκανε την κίνησή του. Αλλά ο Foggia απάντησε αμέσως και σε λίγες στροφές ο Guevara ήταν πίσω στην τέταρτη θέση. 

Στην αρχή του τελευταίου γύρου, οι Foggia, Masia, Öncü και Guevara ήταν πραγματικά δίπλα δίπλα. Ο Öncü έβαλε την KTM του στην εσωτερική του Masia στην όγδοη στροφή και έδωσε στον Foggia ένα μικρό πλεονέκτημα. Ο Guevara και o Masia απάντησαν γρήγορα για να ρίξουν τον Öncü στην τέταρτη θέση, αλλά μια διαφορά 0,3 δευτερολέπτων ήταν αρκετή για να μπορέσει ο Foggia να έχει ένα σχετικά απλό δεύτερο κομμάτι στον τελευταίο γύρο και να κερδίσει για τρίτη φορά στο Misano στην κατηγορία Moto3. Ο Masia κράτησε την δεύτερη θέση μπροστά από τον Guevara, με τον τελευταίο να παίρνει την τρίτη θέση και το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα, καθώς ο Öncü έπρεπε να συμβιβαστεί με μια απίστευτη τέταρτη θέση, ενώ αναρρώνει ακόμα από τον τραυματισμό στον ώμο του. 

Ο Holgado και ο Suzuki τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, αφού έχασαν την επαφή με το πρώτο γκρουπ, ενώ ο Moreira κέρδισε την μάχη για την έβδομη θέση. Ο Ivan Ortola, ο John McPhee και ο Stefano Nepa συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Παρθενική νίκη για τον Alonso Lopez!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA