• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη για τον Alonso Lopez!
Μαζί του στο βάθρο οι Aron Canet και Augusto Fernandez
Νέα 04/09/2022 - 15:11

Ο Alonso Lopez είναι πλέον νικητής αγώνα στην Moto2! Ο 20χρονος πλέον Ισπανός έχασε τη θέση του στην Moto3 στα τέλη του 2020 πριν από μια κλήση στη μέση της σεζόν για να αντικαταστήσει τον Romano Fenati στην +Ego Speed ​​Up φέτος. Τώρα ανταπέδωσε την πίστη του με μια υπέροχη οδήγηση στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, κερδίζοντας με διαφορά 1.253 δευτερολέπτων μετά από 25 γύρους. Ο Aron Canet τερμάτισε δεύτερος και ο Augusto Fernandez ανέκτησε το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την τρίτη θέση.

Ο Lopez είχε μια πολύ καλή εκκίνηση από την τρίτη θέση και ενώ βγήκε εκτός γραμμής στην πρώτη στροφή, αναδείχθηκε πρώτος, μπροστά από τον Albert Arenas και τον κάτοχο της pole position, Celestino Vietti. Παρά τις επιθέσεις, ο Vietti ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση, μπροστά από τους Canet, Ogura, Fermin Aldeguer και Fernandez.


Ο Fernandez έκανε κίνηση στον Aldeguer μέσω της γρήγορης στροφής 15 στον 2ο γύρο και ξεκίνησε να προσπαθεί να φτάσει στην πρώτη πεντάδα, πριν ο Canet περάσει τον Vietti στη δεύτερη προσπάθειά του και βρεθεί στην τρίτη θέση στον 6ο γύρο. Σύντομα πέρασε και τον Arenas, αλλά μόνο για λίγο στον 7ο γύρο, και η μάχη τους επέτρεψε στον Lopez να κερδίσει ένα προβάδισμα αρκετών δεκάτων του δευτερολέπτου. Σύντομα αυτή η διαφορά ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο, καθώς ο Vietti ξαναπέρασε τον Canet στον 8ο γύρο και στη συνέχεια ο Canet ανταπέδωσε το προσπέρασμα έναν γύρο αργότερα. 

Ο Vietti μόλις έναν γύρο αργότερα έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και, χάνοντας το μπροστινό, έπεσε από την τέταρτη θέση στην 4η στροφή, δυναμιτίζοντας τις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα. Αυτό σήμαινε ότι η προσπέραση του Fernandez από τον Ogura στον 11ο γύρο ήταν για την τέταρτη θέση - και το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα περνούσε πλέον στον Ισπανό. Εν τω μεταξύ, σε μια κούρσα φθοράς, ο Aldeguer είχε ήδη πτώση από την έβδομη θέση στον 7ο γύρο με μια ποινή μεγάλου γύρου να τον περιμένει εγκατέλειψε τον αγώνα, και στη συνέχεια ο Mattia Pasini έπεσε και αυτός στην τέταρτη στροφή, ενώ ήταν έκτος και πλησίαζε τους Fernandez και Ogura. 


Μπροστά, ο Lopez σημείωσε έναν νέο προσωπικό καλύτερο χρόνο γύρου, καθώς αύξησε την διαφορά του από τον Arenas στα 1,2 δευτερόλεπτα. Ίσως διαισθανόμενος ότι η νίκη του ξεφεύγει, ο Canet πέρασε δυναμικά τον Arenas στην πέμπτη στροφή του 14ου γύρου, αλλά ο Lopez συνέχιζε να επεκτείνει το προβάδισμά του. 
 
Ένα λάθος του Lopez επέτρεψε στον Canet να μειώσει την διαφορά κατά μισό δευτερόλεπτο, αλλά ο Lopez απάντησε άμεσα. Με πέντε γύρους να απομένουν, η διαφορά του έναντι του Canet ήταν στα 1,6 δευτερόλεπτα, με τον Arenas τρίτο να δέχεται πλέον την πίεση του  Fernandez. O αναβάτης του Aki Ajo κατάφερε να περάσει μπροστά, αλλά ο αναβάτης του Jorge Martinez Aspar απάντησε αμέσως και ανέβηκε ξανά στη θέση του βάθρου. Δύο γύρους αργότερα, ο Fernandez επανέλαβε την κίνηση και αυτή την φορά έμεινε μπροστά. 

Στους τελευταίους γύρους, ο Canet μείωσε λίγο ξανά το προβάδισμα του Lopez, αλλά ο #21 δεν απειλήθηκε ποτέ σοβαρά. Η νίκη του ήταν η πρώτη για τον Boscoscuro μετά την νίκη του Fabio Quartararo στην Catalunya το 2018 και έσπασε ένα σερί 46 νικών για την Kalex. 


Πίσω από τον Canet, ο Fernandez πήρε την τρίτη θέση, με τον Arenas να παραμένει τέταρτος. 


Πιο πίσω, την δεκάδα έκλεισαν οι Ai Ogura, Pedro Acosta, Tony Arbolino, Somkiat Chantra, Joe Roberts , και Jeremy Alcoba.

Από 31 αναβάτες που ξεκίνησαν τον αγώνα, μόνο 17 τερμάτισαν, με τους υπόλοιπους βαθμούς στην πρώτη 15άδα να πηγαίνουν στους Marcel Schrötter, Bo Bendsneyder, Barry Baltus, Cameron Beaubier και Alessandro Zaccone.


Ο Vietti μπήκε στα pits μετά την πτώση του, και στη συνέχεια, πιθανώς σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί όλες τις άλλες πτώσεις, γύρισε στην πίστα, αλλά τελικά εγκατέλειψε. Άλλη μια αξιοσημείωτη πτώση ήταν αυτή του Jake Dixon, ο οποίος είχε ένα highside στη δεύτερη στροφή του αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Bagnaia για 0,034 δευτερόλεπτα!

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτη νίκη του Foggia στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA