• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη του Ayumu Sasaki μετά από διπλή ποινή μεγάλου γύρου!
Δεύτερο βάθρο για τον Muñoz
Νέα 21/08/2022 - 14:42

Ο Ayumu Sasaki  έκανε έναν απίστευτο αγώνα ανάκαμψης για να κερδίσει τον αγώνα της Moto3 στο CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει μια διπλή ποινή μεγάλου γύρου. Ο Ιάπωνας σταρ κέρδισε τελικά τον συμπατριώτη του, Tatsuki Suzuki, με λιγότερο από ένα δέκατο διαφορα καθώς ο αγώνας για το βάθρο έφτασε στον τελευταίο γύρο, με τον rookie David Muñoz να παίρνει την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο. 

Καθώς τα φώτα έσβησαν την ημέρα του αγώνα στο Red Bull Ring, ήταν ο Deniz Öncü του που έστριψε πρώτος από την τρίτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, καθώς ο Sasaki ξεπέρασε επίσης τον κάτοχο της pole position, Daniel Holgado. Ο Sasaki πήρε το προβάδισμα στον 1ο γύρο και στη συνέχεια έκανε την πρώτη από τις δύο ποινές μεγάλου γύρου, την δεύτερη την εξέτισε στον πέμπτο γύρο – με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 24η θέση. 

Με μια διπλή προσπέραση στην πρώτη στροφή, ο Muñoz προηγήθηκε για λίγο, αλλά όπως πάντα, η μάχη της μικρής κατηγορίας ήταν ξέφρενη. Ο Izan Guevara βρέθηκε μπροστά  στον 6ο Γύρο, με τον Sergio Garcia να ανεβαίνει στην πρώτη τριάδα την ίδια στιγμή.


Μέχρι τον 9ο γύρο, ο Sasaki είχε επιστρέψει στην πρώτη 10άδα – κάνοντας 1:41.029, το οποίο ήταν οκτώ δέκατα ταχύτερο από τον χρόνο του Guevara καθώς ο Sasaki ανέβαζε ρυθμό για να βρεθεί και πάλι στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Σύντομα ο Sasaki εφτασε στην πέμπτη θέση, κάνοντας και άλλους ταχύτερους γύρους. Ένα γύρο αργότερα ξανανέβηκε στις θέσεις του βάθρου. Μερικές στροφές μετά από αυτό, πέρασε στην δεύτερη θέση και τελικά, με 11 γύρους να απομένουν, ο Sasaki οδηγούσε τον αγώνα. 


7 γύρους πριν το τέλος, οι Sasaki και Suzuki είχαν ανοίξει μια μικρή διαφορά, καθώς οι Öncü, Garcia, Guevara και Muñoz έμειναν πίσω, ενώ ο Jaume Masia έπεσε στην τρίτη στροφή. Εν τω μεταξύ, ο Öncü και ο Muñoz αύξησαν ρυθμό και άρχισαν να πλησιάζουν τον Sasaki και τον Suzuki.

Με τρεις γυρους να απομένουν, οι τέσσερις πρώτοι ήταν 0,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Garcia στην πέμπτη θέση, ο οποίος είχε τους Diogo Moreira, Guevara και Holdgado για στενή παρέα. Προχωρώντας στον τελευταίο γύρο, ο Sasaki οδήγησε τους Suzuki, Öncü και Muñoz. Εκεί ο Muñoz έκανε την κίνησή του στην τρίτη στροφή για περάσει στην τρίτη θέση. Ο Sasaki κατάφερε να ανοίξει την διαφορά για μερικά χιλιοστά και παρά τις προσπάθειες του Suzuki, ο Sasaki που πέρασε το γραμμή 0,064 δευτερόλεπτα μπροστά του,  κερδίζοντας θεαματικά στην Αυστρία μετά από διπλή ποινή μεγάλου γύρου. Ο Muñoz, από την 16η θέση της σχάρας εκκίνησης, ολοκλήρωσε το βάθρο, με τον Öncü να αναγκάζεται να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση. 

Ο Garcia, με τον τερματισμό του στην πέμπτη θέση, επεκτείνει το προβάδισμά του έναντι του Guevara στη βαθμολογία σε πέντε βαθμούς, με τον Moreira στην έκτη θέση να μπαίνει ανάμεσα στους δύο αναβάτες της GASGAS– ο Guevara τερμάτισε έβδομος. Ο Holgado ήταν πιο πίσω στην 8η θέση, ενώ οι John McPhee και Kaito Toba συμπλήρωσαν την δεκάδα, 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω. 
Μετά τη νίκη του στο Silverstone, ο Dennis Foggia πήρε την 12η θέση και βρίσκεται 49 βαθμούς πίσω από τον Garcia στο Πρωτάθλημα. 

Επόμενο άρθρο »

Μεγάλη νίκη του Ogura τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα