• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη του Ogura τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!
Πτώση του Vietti από την τρίτη θέση
Νέα 21/08/2022 - 15:17

Ο Ai Ogura έχει περάσει στο προβάδισμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 με τη νίκη του στο CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich, παρά την επίθεση του ομόσταυλού του, Somkiat Chantra, στον τελευταίο γύρο. Ο Chantra μπήκε από την εσωτερική στην ένατη στροφή, αλλά ο Ogura τον ξαναπέρασε αμέσως στην τελευταία για να συγκεντρώσει 25 κρίσιμους βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Παρόμοιο δράμα υπήρξε στη μάχη για την τελευταία θέση στο βάθρο, όπου ο Jake Dixon πέρασε τον Pedro Acosta για στην τελευταία επίσης στροφή. Ως εκ τούτου, ο Acosta τερμάτισε τέταρτος κατά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του, μια θέση πάνω από τον Augusto Fernandez.

Ο Ogura έκανε μια καλή αρχή από την pole position και πήρε καθαρό προβάδισμα στην πρώτη στροφή, ενώ ο Alonso Lopez πήρε τη δεύτερη θέση από τον Fernandez στη στροφή 2a. Ο Fernandez δέχτηκε περαιτέρω επίθεση στα αρχικά στάδια και βρέθηκε πίσω στην όγδοη θέση όταν ο Aron Canet τον πέρασε στην τρίτη στροφή του 2ου γύρου. Μπροστά, ο Chantra πήρε την τρίτη θέση από τον Dixon, τον Acosta και τον Celestino Vietti.


Ο Lopez προσπέρασε τον Ogura για το προβάδισμα αργότερα σε εκείνον τον γύρο στην ένατη στροφή, αλλά στην τέταρτη στροφή του τέταρτου γύρου άνοιξε την γραμμή του και ο Ogura ξαναπέρασε μπροστά. Ο Ισπανός επίσης παραχώρησε τη δεύτερη θέση ακριβώς δύο γύρους αργότερα, όταν ο Chantra τον πέρασε από την εσωτερική, έχοντας μια μικρή επαφή καθώς μετα βίας κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του. Εν τω μεταξύ, ο Vietti είχε πάρει την πέμπτη θέση από τον Acosta μετά από ένα λάθος του Ισπανού στην πέμπτη στροφή.

Στον 7ο γύρο, ο Dixon βγήκε πολύ εκτός γραμμής σε δύο συνεχόμενες στροφές (3 και 4), φτάνοντας πίσω μέχρι την όγδοη θέση, ενώ λόγο αργότερα ο Vietti πέρασε στην τρίτη θέση μετά από ένα λάθος του Lopez, με το δίδυμο της Idemitsu Honda να ξεφεύγει πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά. 

Οι Acosta, Lopez, Dixon, Canet και Fernandez έδιναν συνεχόμενες μάχες με αρκετές εναλλαγές θέσεων σε αυτούς τους γύρους, με κανέναν να μην μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτό το στάδιο.
Εν τω μεταξύ, ο Vietti έκανε διαδοχικά ταχύτερους γύρους για να φτάσει τον Chantra στην δεύτερη θέση. Έμοιαζε να έχει τον ρυθμό να τον περάσει και να κυνηγήσει την Ogura, όμως τελικά θα είχε μια πτώση χάνοντας το μπροστινό στην τρίτη στροφή του 17ου γύρου ενώ βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον Ταϊλανδό. Η πτώση αυτή έδωσε στον Chantra ένα προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων σε σχέση με την τρίτη θέση.

Ενώ ο Chantra ήταν κολλημένος στον πίσω τροχό του Ogura, η Honda Team Asia σκεφτόταν ξεκάθαρα μια μεγάλη εικόνα, όπως αποδεικνύεται από ένα μήνυμα στο pitboard προς τον Chantra που έλεγε «P2 OK».

Είτε το είδε είτε όχι, ο Chantra αποφάσισε ότι δεν θα συμβιβαζόταν με την δεύτερη θέση. Στον τελευταίο γύρο, στην ένατη στροφή έκανε την κίνηση από την εσωτερική του Ogura, ο οποίος όμως απάντησε αμέσως στην τελευταία στροφή και πέρασε πάλι μπροστά. Πέρασαν από τη γραμμή τερματισμού με διαφορά μόλις 0,173 δευτερολέπτων, αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος της δράσης. 

Ο Dixon και ο Fernandez είχαν φτάσει ξανά στην τέταρτη και πέμπτη θέση, μπροστά από τον Canet, με τον Acosta στην τρίτη θέση να είχε χτίσει μια διαφορά προηγουμένως, αλλά τώρα να έχει και τους δύο αναβάτες στην ουρά του. Ο Dixon έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να περάσει τον Acosta στα μέσα του τελευταίου γύρου, αλλά ήταν η δεύτερη προσπάθειά του, στην τελευταία στροφή, που ανέβασε τον Dixon στην τρίτη θέση και στο τρίτο συνεχόμενο βάθρο του. 

Για τον Acosta, η τέταρτη θέση ήταν ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα στον αγώνα επιστροφής του μετά τον τραυματισμό, ενώ ο Fernandez πήρε την πέμπτη θέση παιρνόντας τον Canet που τερμάτισε έκτος. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alonso Lopez, Marcel Schrötter, Albert Arenas και Jeremy Alcoba.

Επόμενο άρθρο »

Χατ τρικ νικών για τον Francesco Bagnaia!

« Προηγούμενο άρθρο

Εκπληκτική νίκη του Ayumu Sasaki μετά από διπλή ποινή μεγάλου γύρου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα