• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Κάθε αγώνας είναι όλο και πιο δύσκολος
Οι κατατακτήριες πλέον είναι εφιάλτης για εμάς
Νέα 20/08/2022 - 22:53

Όντας ανάμεσα σε 7 Ducati την Παρασκευή, ο Fabio Quartararo είχε ένα ακόμη πιο δύσκολο έργο στις κατατακτήριες, όπου οι Desmosedici παραδοσιακά είναι πολύ δυνατές στον ρυθμό ενός γύρου. 

Ως εκ τούτου, η πέμπτη θέση του Quartararo στη σχάρα εκκίνησης, μόλις 0,231 δευτερόλεπτα μακριά από τον χρόνο της pole position του Enea Bastianini ήταν ένα αξιέπαινο επίτευγμα. Αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο.

"Στις κατατακτήριες, σε κάθε στροφή, δεν ήξερα αν θα στρίψω ή αν θα πάω στο χαλίκι, οπότε αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα", είπε ο Quartararo. "Το μπροστινό μου μέρος είχε ταλαντώσεις, η μοτοσυκλέτα είχε ταλαντώσεις και στο τέλος δεν είχα 100% έλεγχο στα προκριματικά".


"Στον ρυθμό του αγώνα, είμαστε πάντα λίγο-πολύ καλοί, αλλά στις κατατακτήριες δεν έχω κανέναν έλεγχο. Απλώς είμαι εκτός ελέγχου. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Το 2019 ή και πέρυσι ήμουν πολύ πιο συνεπής και καλύτερος. Αλλά φέτος είναι εφιάλτης για εμάς. Δεν απολαμβάνω τις κατατακτήριες όπως πριν".

Ο αγώνας ενάντια στις Ducati είναι επίσης πιθανό να είναι δύσκολος, δεδομένης της έλλειψης τελικής ταχύτητας της M1 και των προβλημάτων υπερθέρμανσης των ελαστικών όταν ακολουθεί άλλους αναβάτες.

"Κάθε αγώνας είναι πιο δύσκολος, πιο δύσκολος, οπότε δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πιο δύσκολος", είπε ο Quartararo. "Σε κάθε περίοδο δοκιμών ήμουν πάντα μεταξύ των Ducati, έτσι πάνε εξαιρετικά γρήγορα και φυσικά δεν θα είναι εύκολο".

"Είναι δύσκολο να βρεις το κλειδί (για τον αγώνα), αλλά νομίζω ότι θα είναι μια τέλεια εκκίνηση, τέλειος πρώτος γύρος, να διατηρήσω καλά τα ελαστικά και μετά να δούμε τι θα συμβεί".


Τα καλά νέα για τον Quartararo είναι ότι θα ξεκινήσει τέσσερις θέσεις μπροστά από τον Aleix Espargaro, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται 22 βαθμούς πίσω του στην μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Ο Francesco Bagnaia της Ducati, νικητής των δύο τελευταίων αγώνων, εξακολουθεί να απέχει 49 βαθμούς, αλλά θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση.

Ο Quartararo, του οποίου ο ομόσταυλος, Franco Morbidelli, θα ξεκινήσει από την 16η θέση, υπονόησε ότι μια Yamaha του 2023 θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη στο τεστ του Misano του επόμενου μήνα.

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Οι αγώνες sprint είναι καλή ιδέα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα