• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Οι αγώνες sprint είναι καλή ιδέα
Θα κάνουν το Πρωτάθλημα πιο θεαματικό
Νέα 20/08/2022 - 21:24

Δανειζόμενα μια ιδέα τόσο από την Formula 1 όσο και από τα World Superbikes τα τελευταία χρόνια, τα MotoGP θα εισάγουν από του χρόνου μια νέα διάταξη αγώνων για κάθε Grand Prix, που θα περιλαμβάνει έναν αγώνα sprint το απόγευμα του Σαββάτου μετά από θετικά σχόλια στην παγκόσμια έρευνα οπαδών που διεξήχθη σε συνδυασμό με το Motorsport Network.

Ο αναβάτης της Honda, Marc Marquez, πιστεύει ότι είναι μια θετική κίνηση για τα MotoGP και πιστεύει ότι θα προσθέσει πολλά στο θέαμα που ήδη προσφέρεται.

"Νομίζω ότι είναι μια σοφή απόφαση, ειδικά επειδή είναι υπέρ του θεάματος", είπε ο Marquez. "Ως αναβάτης μου αρέσουν οι Κυριακές, γιατί τότε γίνονται οι αγώνες. Οι αγώνες sprint θα κάνουν τα MotoGP πιο θεαματικά και θα δώσουν μια διαφορετική άποψη στο Σαββατοκύριακο. Θα υπάρχει λιγότερος χρόνος για δοκιμές και αυτό θα κάνει τη δουλειά των εργοστασίων ακόμα πιο σημαντική".


Ένα βασικό θέμα που αναφέρθηκε από ορισμένους αναβάτες σχετικά με την πρόταση του αγώνα sprint είναι ο αυξημένος κίνδυνος που θα επιφέρει στα Σαββατοκύριακα των Grand Prix, αλλά ο Marquez πιστεύει ότι είναι αποδεκτό, προσθέτοντας: "Μπορεί να υπάρχει περισσότερος κίνδυνος; Ναι, αλλά είμαστε αναβάτες και προσωπικά το αποδέχομαι".

Ο Marquez πιστεύει επίσης ότι τα MotoGP θα πρέπει να συνεχίσουν να εξερευνούν άλλες ιδέες για να ενισχύσουν το προφίλ του Πρωταθλήματος.

"Είναι όλο και πιο σημαντικό να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον, και αυτό κάνει η Dorna. Γίνονται προσπάθειες και αυτή η νέα μορφή είναι η απόδειξη αυτού".

"Εξάλλου, πιστεύω ότι τα πράγματα δεν μπορούν να τελειώσουν εδώ, αλλά ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους για να εμπλέξουμε περισσότερους ανθρώπους και θεωρώ ότι το Πρωτάθλημα είναι ανοιχτό σε αυτό".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Κάθε αγώνας είναι όλο και πιο δύσκολος

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα