• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Moto2 KAT
Pole Position για τον Ai Ogura
Νέα 20/08/2022 - 17:40

Ο Ai Ogura κατάφερε να πάρει την pole position στο Grand Prix της CryptoDATA Motorrad von Österreich για την Moto2. Ο Ιάπωνας αναβάτης τελικά σημείωσε 1:33.933 στις ΚΑΤ2 στο Red Bull Ring - Spielberg μόλις 0,048 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Alonso Lopez. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Augusto Fernandez, ολοκληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης. 

Ο Lopez έθεσε τον ρυθμό στα πρώτα στάδια των ΚΑΤ2 και ο 20χρονος Ισπανός βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:33.981 στον τρίτο του γύρο. Ο Ogura κατέλαβε σύντομα τη δεύτερη θέση, αν και με περισσότερα από δύο δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά, και συνέχισε να αποτελεί απειλή. Ο Ogura είχε σε διαδοχικούς γύρους «κόκκινους» δείκτες στον πρώτο και δεύτερο τομέα, αλλά έχανε αρκετό χρόνο στο δεύτερο μισό του γύρου. 


Ο Jake Dixon ανέβηκε στη δεύτερη θέση κάνοντας 1:34.104 με λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν, προτού ο Ogura τελικά βελτιώσει και τους τέσσερις τομείς αρκετά ώστε να σημειώσει 1:34.001. Έχοντας κλείσει τη διαφορά από τον Lopez, ο Ιάπωνας αναβάτης πέτυχε ένα 1:33.933 λίγο πριν από την καρό σημαία για να ανέβει στην πρώτη θέση. Για τον Ogura, ο οποίος είναι δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν η δεύτερη pole position της καριέρας του στην Moto2, αλλά η ανταμοιβή του Lopez είναι ένα αξιέπαινο ξεκίνημα στην πρώτη σειρά. Ο Fernandez, εν τω μεταξύ, ανέβηκε στο τέλος στην τρίτη θέση με 1:34.101.

Ο Dixon θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, με τον Somkiat Chantra πέμπτο, μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πιο πίσω. Ο Pedro Acosta, ο οποίος είναι πίσω στη σέλα μετά τον τραυματισμό του πριν το Assen, πήρε την εντυπωσιακή έκτη θέση με 1:34.126, ενώ ο Celestino Vietti ήταν έβδομος με 1:34.170.

Στην πρώτη 10άδα ολοκλήρωσαν οι Marcel Schrötter, Albert Arenas και Lorenzo Dalla Porta, ενώ ταχύτερος αναβάτης των ΚΑΤ1, Cameron Beaubier, θα ξεκινήσει από την 11η θέση, μετά από μια πτώση στην πρώτη στροφή περίπου στην μέση των ΚΑΤ2. Ο Fermin Aldeguer ήρθε επίσης από τις ΚΑΤ1 και ήταν σε ένα σημείο ο ταχύτερος των ΚΑΤ2 πριν βρεθεί τελικά στην 12η θέση, με τον Aron Canet να τερματίζει 13ος μετά από μια πτώση στην πρώτη στροφή. Οι υπόλοιποι αναβάτες που κατατάχθηκαν στις ΚΑΤ2 ήταν ο Filip Salac, ο Tony Arbolino, ο Bo Bendsneyder (ο οποίος επίσης πέρασε από τις ΚΑΤ1), ο Jorge Navarro και ο Barry Baltus.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Οι αγώνες sprint είναι καλή ιδέα

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα