• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: MotoGP ΚΑΤ
Παρθενική pole position στα MotoGP για τον Enea Bastianini!
Νέα 20/08/2022 - 17:21

Για πρώτη φορά στην καριέρα του στα MotoGP, ο Enea Bastianini θα ξεκινήσει από την pole position αφού κατάφερε στο τέλος των ΚΑΤ2 να αρπάξει την πρώτη θέση από τον Francesco Bagnaia σε μια δραματική κατατακτήρια περίοδο δοκιμών στην Αυστρία. Ο Jack Miller ολοκληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς ο Fabio Quartararo και ο Aleix Espargaro πρέπει να συμβιβαστούν με εκκινήσεις στην δεύτερη και τρίτη σειρά αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Αμερικής, ο Aleix Espargaro βρέθηκε στις ΚΑΤ1 και με τον Quartararo και τον Bagnaia να δείχνουν σε καλή φόρμα, η πρόκρισή του στις ΚΑΤ2 ήταν το μόνο που είχε σημασία. Και ήταν ο Aleix που έθεσε τα πρώτα δύο σημεία αναφοράς, με τον μικρότερο αδερφό του, Pol Espargaro, να μπαίνει στην δευτερη θέση μόλις 0,045 δευτερόλεπτα πιο πίσω. 

Η καλύτερη προσπάθεια του Luca Marini στην πρώτη του έξοδο τον έφερε στην τρίτη θέση, καθώς οι τρεις πρώτοι απείχαν 0,068 δευτερόλεπτα, ενώ απέμεναν επτά λεπτά στις ΚΑΤ1. Στη συνέχεια, τόσο ο Marco Bezzecchi όσο και ο Alex Marquez έπεσαν στο σικέιν, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς, καθώς ο Aleix Espargaro βελτίωσε τον γύρο του κατά μερικά δέκατα για να ενισχύσει την πιαθνότητα πρόκρισής του στις ΚΑΤ2.

Ο Marini βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο, καθώς ο Fabio Di Giannantonio ανέβηκε στην δεύτερη θέση, αλλά ο Marini έχασε χρόνο στο δεύτερο μισό του γύρου και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Di Giannantonio για την δεύτερη θέση πρόκρισης. Χωρίς κανέναν άλλο να απειλεί τους δύο πρώτους, ο Aleix Espargaro ήταν ασφαλής και μαζί του στις ΚΑΤ2 πέρασε ο Di Giannantonio. 


Στις ΚΑΤ2, ο Miller έθεσε το πρώτο σημείο αναφοράς – 1:29.164 – αλλά ο ρυθμός ανέβηκε στους δεύτερους γύρους. Ο Espargaro ανέβηκε στην κορυφή με 1:29.032 πριν ο Miller επανέλθει για να σημειώσει 1:28.898, τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια, ο γύρος του Espargaro ακυρώθηκε, οπότε ο Ισπανός έπεσε στην πέμπτη θέση, πίσω από τους Bastianini, Johann Zarco και Joan Mir, με τους Quartararo και Bagnaia στην 6η και 12η θέση αντίστοιχα – ο τελευταίος δεν είχε ακόμη σημειώσει χρόνο μετά από μια έξοδο που είχε στο νέο σικέιν. 

Ο Pecco ήταν ο πρώτος αναβάτης που εμφανίστηκε με ένα φρέσκο ​​σετ από μαλακό ελαστικό και όρμησε κατευθείαν στην 2η θέση για να το κάνει το 1-2 για την εργοστασιακή Ducati. Ο  Ιταλός αμέσως μετά ανέβηκε στην πρώτη θέση, για 0,102 δευτερόλεπτα μετά από μια καταιγιστική δεύτερη προσπάθεια, με τον Quartararo να μπορεί να πιάσει μόνο την πέμπτη θέση. Αυτή σύντομα μετατράπηκε σε έκτη καθώς ο Maverick Viñales έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο. 

Καθώς ο χρόνος τελείωνε ο Βastianini έκανε την επίθεσή του. Ο Ιταλός της Gresini μπόρεσε να ξεπεράσει τον χρόνο του Bagnaia για 0,024 δευτερόλεπτα για να διεκδικήσει την πρώτη του pole position στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Jorge Martin θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Fabio Quartararo, ο οποίος είναι και πάλι ο ταχύτερος αναβάτης που δεν οδηγεί Ducati. Ο Zarco θα ξεκινήσει έκτος μαζί με τον συμπατριώτη του, με μια τριάδα Ισπανών να αποτελεί την τρίτη σειρά της εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένου του Aleix Espargaro. Οι Viñales και Mir τερμάτισαν 7ος και 8ος αντίστοιχα μτά την ακύρωση του χρόνου γύρου του Espargaro για υπέρβαση των ορίων πίστας στη στροφή 8, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την 9η θέση.

Οι Di Giannantonio, Alex Rins και Brad Binder ολοκλήρωσαν την κατάταξη των ΚΑΤ2 και θα παραταχθούν στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης. 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Αγώνες Sprint το απόγευμα του Σαββάτου από το 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα