• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αγώνες Sprint το απόγευμα του Σαββάτου από το 2023
Πως αλλάζει η μορφή του Πρωταθλήματος
Νέα 20/08/2022 - 15:27

Οι FIM, IRTA, MSMA και Dorna Sports ανακοίνωσαν σήμερα (όπως αναβμενόταν) μια νέα διάταξη του τριημέρου ενός Grand Prix) που θα εισαχθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP από το 2023 σε όλα τα Grand Prix του ημερολογίου.

Οι αγώνες sprint θα πραγματοποιούνται στις 15:00 το Σάββατο κάθε Grand Prix και θα είναι περίπου το 50% της πλήρους απόστασης του αγώνα. Ο αγώνας Sprint θα έχει μια διαδικασία σχάρας εκκίνησης 15 λεπτών και οι αθλητικοί κανόνες θα είναι ίδιοι με έναν αγώνα Grand Prix πλήρους μήκους την Κυριακή.


Στους αγώνες sprint, οι βαθμοί θα απονέμονται ως εξής:

- 1η θέση: 12
- 2η θέση: 9
- 3η θέση: 7
- 4η θέση: 6
- 5η θέση: 5
- 6η θέση: 4
- 7η θέση: 3
- 8η θέση: 2
- 9η θέση: 1

Οι αγώνες sprint ΔΕΝ θα καθορίζουν την σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Οι αναβάτες πρέπει να είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν το Σάββατο, χωρίς να χρειάζεται να λάβουν υπόψη τη θέση τους στην σχάρα εκκίνησης της Κυριακής. Οι σχάρες εκκίνησης, τόσο για τον αγώνα Sprint όσο και για τον αγώνα της Κυριακής, θα καθοριστούν από τις κατατακτήριες, οι οποίες θα διατηρήσουν τη μορφή ΚΑΤ1-ΚΑΤ2.

 

Σαββατοκύριακα αγώνων το 2023


Η κατηγορία MotoGP θα έχει δύο περιόδους δοκιμών την Παρασκευή, οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Τα συνδυασμένα φύλλα χρόνου από αυτές τις δοκιμές θα καθορίσουν τους συμμετέχοντες στις ΚΑΤ2.

Το πρωί του Σαββάτου, θα υπάρχει μια περίοδος ελεύθερων δοκιμών, διάρκειας 30 λεπτών (παρόμοια με τις σημερινές ΕΔ4) ακολουθούμενη από τις ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2. Στη συνέχεια, ο αγώνας Sprint θα πραγματοποιηθεί στις 15:00.

Η Κυριακή θα παραμείνει ημέρα αγώνων για τους θαυμαστές και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, με τους αγώνες Moto3, Moto2 και MotoGP. Ο στόχος θα είναι επίσης να γίνεται ο αγώνας MotoGP τελευταίος σε κάθε διοργάνωση, επιτρέποντας μια βελτιωμένη τελετή στο βάθρο, εορτασμούς στην πίστα και τη δυνατότητα εισόδου των θεατών.

Οι δοκιμές των MotoGP θα είναι οι τελευταίες σε κάθε περίπτωση, τυποποιώντας περαιτέρω τη μορφή του Σαββατοκύριακου του αγώνα και διατηρώντας την ίδια σειρά σε κάθε διοργάνωση. Την Moto3 θα ακολουθεί η Moto2 και μετά τα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: MotoGP ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα